היועץ המשפטי לממשלה החליט להעמידו לדין פלילי לפני בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו, לפי כתב-אישום מיום 22.5.81, באישומים של גניבה על-ידי מנהל, לפי סעיף 392 לחוק העונשין, תשל"ז-1977, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 415 של חוק העונשין, ועוד.
כפי שנאמר בפסק-דינו של חברי הנכבד, הנשיא מ' לנדוי, הוראות החסינות הדיונית, שנחקקו על-ידי המחוקק בישראל, מרחיקות לכת מעבר לידרוש, מוצדק ומקובל ברוב המדינות בעלות משטר פרלמנטארי.
לדעתי, אין לקבל טענה זו. לפי הפירוש, שניתן על-ידי בית-משפט זה להוראות סעיף 7(א) לחוק בתי המשפט, תשי"ז-1957, בשורה של פסקי-דין, ודי להזכיר כאן את פסק הדין המנחה בבג"צ 203/57 בעיניין רובינסקי, מוסמך בית המשפט הגבוה לצדק לידון בעתירה, על-אף ההוראה שבסעיף 7(ב)(3) לאותו חוק בדבר אי-מתן צווים לבתי משפט, שחוק בתי המשפט דן בהם.
...
פרקליטי שני בעלי הדין נימקו את עמדותיהם בטיעון מפורט, אולם לא מצאתי צורך לפסוק בבעיה זו, בהיתחשב עם המסקנה הסופית שאליה הגעתי, שיש לדחות את העתירה לגופה.
האם הייתה המסקנה של השופטת שונה, אילו התפטר העותר 1 מהכנסת בטרם סיימה את כהונתה? כפי שכבר ציינתי, אין העותר 1 נהנה מחסינות חדשה עם בחירתו מחדש, לגבי אשמה שבגינה הוסרה חסינותו בעבר, שכן אין בנמצא כל הוראת חוק, המעניקה לו חסינות מחודשת שכזו, שהרי-על-פי הגישה החיצונית-כל כללי החסינות בגין אשמה, המעניקים חסינות לאדם שנבחר לכנסת, עניינם באדם, שחסינותו לא הוסרה בעבר בגין אותה אשמה.
משום שאני סבור, כי סעיף 88(א) לחוק הבחירות אינו חל כלל לעניין אשמה מסוימת, במקום שהחסינות כבר ניטלה בעבר, יכול אני לנקוט גישה דומה לסעיפים 4 ו-5 לחוק החסינות.
מהיכן נובע כוחה של הכנסת ליצור, בדרך החלטה, חסינות חדשה, שהחוק לא קבעה? השופט מ' שמגר: הנני מסכים למסקנה, אליה הגיעו חבריי הנכבדים כבוד הנשיא לנדוי, כבוד השופטת בן-פורת וכבוד השופט ברק.