מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קביעת פיצוי לחברה בתוכנית ההתנתקות

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

כן צוין, בבחינת למעלה מן הצורך, כי אין בתיקרת הפצוי הקבועה בתקנות הביטוח, בתקופת ההתיישנות המקוצרת הנוהגת בכגון דא ובהוראת סעיף 7 לחוק הביטוח – כדי ללמד על העדר אפקטיביות של הסדר הפצוי הקבוע בחוק זה. על רקע האמור, נקבע כי פסק דינו של בית משפט השלום אינו עולה בקנה אחד עם ההלכה הפסוקה, ואף יש בו כדי לאיין את ההסדר הקבוע בחוק הביטוח, תוך מתן אפשרות לעקיפתו באמצעות הגשת תביעה לפיצויים ללא הוכחת אשם בגין עוולה חוקתית.
יתר על כן, הכרה פסיקתית בעוולה חוקתית המקימה לניזוק זכות לפצוי מאת המדינה עלולה שלא לעלות בקנה אחד עם הוראות חוק אחרות המגבילות את האפשרות לחייב את המדינה בתשלום פיצויים (ראו: בג"ץ 35/78 י.ש.י.-פ.א.ב. חברה קבלנית לעבודות בנין בע"מ נ' עירית ירושלים, פ"ד לב(2) 581, 586 (1978); והשוו: ברק-ארז "עוולות חוקתיות", בעמודים 125-123).
כך, למשל, נפסק בעיניין ישועה כי אין מקום להעניק פיצוי מכוח עוולה חוקתית לבעלי עסקים שפונו מעסקיהם עקב תכנית ההיתנתקות, וזאת לנוכח הסדר הפיצויים הקבוע בחוק יישום תכנית ההיתנתקות, התשס"ה-2005.
...
בהקשר זה יצוין כי לאחר שעיינתי בכתב התביעה ובסיכומים מטעם המבקשים, לא מצאתי להתערב בקביעת בית המשפט המחוזי לפיה המבקשים לא טענו, וממילא לא הוכיחו, כי מנגנון הפיצויים לנפגעי חיסונים הקבוע בחוק הביטוח אינו מקנה סעד אפקטיבי לכלל נפגעי החיסון.
מכל מקום, אוסיף כי אני סבורה שטענות מעין אלה בדבר היעדר אפקטיביות של חוק הביטוח, גם אם היו נטענות על-ידי המבקשים, לא היו ראויות להתברר בהליך הנדון, אגב תביעת נזיקין.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית – הן מכוח סמכותי לפי תקנה 407א לתקנות סדר הדין האזרחי, והן לגוף הדברים, משלא מצאתי כל הצדקה להתערב בפסק דינו של בית המשפט המחוזי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ברור מאליו שזכאות המפונה לפצוי נוסף מכוח הדין הכללי, מותנית בהוכחת קיומה של עילת תביעה המעוגנת בדין ולעניין זה בבג"צ חוף עזה הצביע בית המשפט, בין היתר, על האפשרות (בלא שקבע מסמרות בעיניין זה) להכיר בעילת תביעה עצמאית שיסודה בעצם הפגיעה בזכות חוקתית – שנגרמה לקניינם של המפונים, עקב יישום תכנית ההיתנתקות.
אני סבור כי יש לדחות את טענת התובעת בהקשר זה. בראש ובראשונה, בדומה למסקנתי ביחס לחישוב הנזק לפי התחשיב הפינאנסי, גם תחשיב פרטני לבית המגורים הנו תחשיב לפי חוק ההיתנתקות, ביחס אליו ציינה התובעת כי תביעתה מחוצה לו ואיני מוצא הסבר הגיוני, מדוע יש להשוות, לצורך הפצוי, בינה כחברה קבלנית מהגדולות בארץ, לבין תושב שרכש באופן פרטי בית למגוריו והוא נאלץ שלא ברצונו לפנות את ביתו, וכך גם סברה הוועדה המיוחדת, לטעמי בצדק.
...
סוף דבר לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.
ככלל, מקום בו נדחית תביעה, יישא מגיש ההליך בהוצאות להן גרם לבעל הדין שכנגד.
לאור האמור לעיל, בנסיבותיו המיוחדות של תיק זה לא מצאתי להשית הוצאות על התובעת, ואני קובע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עיקר הרקע העובדתי בית העסק של חברת כליף פונה במסגרת תכנית ההיתנתקות, והחברה ניהלה הליכים נגד המנהלת בגין הפיצויים המגיעים לה בשל פינוי מבנה תעשייה שהוקם באיזור התעשייה "ארז" ("מבנה התעשייה").
בעניינינו, כדי להכריע בזכויות הצדדים וכדי לקבוע אם מדובר בהמחאות על דרך מכר או המחאות על דרך שיעבוד, יש לבחון את המאפיינים הספציפיים של שתי המחאות הזכות ושל שתי עיסקאות היסוד, ועל יסודם לקבוע אם כוונת הצדדים היתה להעביר לתובע את הבעלות בזכות לקבלת פצויי ההיתנתקות, או שכוונת הצדדים היתה לשעבד את הזכות לקבלת הפיצויים כבטוחה לפרעון חובות כליף לתובע מבלי להעביר לו את הבעלות בה. זו בדיוק המחלוקת בין הצדדים.
...
התוצאה היא שהוכח שהתובע יכול היה לנקוט בהליכים משפטיים נגד כליף טרם שולמו הכספים אך בחר שלא לעשות כן. בנסיבות אלו, אין קשר סיבתי בין העדר פרסום על כוונה לשלם כספים (בהנחה שיש חובת פרסום) לבין אי נקיטת הליכים משפטיים על ידי התובע כדי למנוע את העברת הכספים לכליף.
לאור האמור, טענות התובע ביחס לתשלום הכספים שלא בהתאם למנגנון התשלום שנקבע בחוק, נדחות.
התוצאה מכל האמור, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

] הסכם העתקה – קבוץ נווה ים בשנת 2009, נחתם בין התובעים לקבוץ נווה ים הסכם מסגרת לקבלה לחברות – גרעין אל הים,[footnoteRef:16] לפיו היו התובעים אמורים להיתקבל כחברים בקבוץ נווה ים, במסגרת הסכם העתקה שהיה אמור להערך בהתאם לסעיף 85 לחוק.
הסדרי הפיצויים שנקבעו בחוק יישום תוכנית ההיתנתקות, כפי שפורשו מאז ניתן פסק הדין בעיניין חוף עזה על ידי בתי המשפט, נועדו איפוא ליתן הגנה מקיפה להיבט הממוני של הפגיעה בזכויות עקב הפינוי, ובמקום שבו אין די בהסדרי הפצוי המעוגנים בחוק, קיים פיתרון בדמות הועדה המיוחדת והביקורת השיפוטית עליה.
...
התובעים טענו טענות שונות בקשר להסכם נווה ים והתאמתו לצרכיהם, אך אין מחלוקת שבסופו של דבר ההסכם לא יצא לפועל.
] אני סבור שהתובעים אינם יכולים להסתמך על הצעת המבקר, מהנימוקים הבאים: הצעת המבקר נמסרה במסגרת הליך גישור ולא התגבשה לכדי הסכם,[footnoteRef:59] לכן התובעים אינם רשאים להשתמש בה כראיה בהליך.
התוצאה נוכח האמור לעיל, הגעתי למסקנה שדין התביעה להימחק על הסף.
בהתחשב בנסיבות התובעים, ישלמו הם הוצאות למבקשות בסכום מופחת של 25,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרת חוק יישום תוכנית ההיתנתקות, התשס"ה-2005 (להלן: "חוק ההיתנתקות") נקבעו מנגנוני פיצוי שונים למפוני גוש קטיף, ביניהם מנגנון אשר קבע תחשיבים שונים לקבלת מענקים לעסקים התלויים בשיעור ההשקעה מסך כל הפצוי שהיתקבל (סעיף 70(א) לחוק ההיתנתקות) ובהעתקת הפעילות לאזור פיתוח א' בנגב ובגליל, כמשמעותו בחוק (סעיף 70(ב) לחוק ההיתנתקות).
בהקשר זה אמר בית המשפט (בג"ץ 8153/06 חברת בנייני תעשייה באר שבע בע"מ נ' מרכז ההשקעות, על פי החוק לעידוד השקעות הון (18.01.09)) כי: החוק לעידוד השקעות הון אינו מאפשר למרכז ההשקעות להעניק הטבות כלשהן במקרה שהופרו הוראותיו או תנאי כתב אישור, ואין מרכז ההשקעות פועל בחלל ריק המאפשר לו לשאת ולתת על מתן מענקים כרצונו.
...
לא זו בלבד שלא ניתן לקבוע כי מדובר בשיהוי קיצוני, ולא זו בלבד, שההמתנה לקבלת תשובת משיבה 2, לא אמורה להקפיא את המשך עבודות העותרת עד לקבלת המענה, והעובדות מלמדות כי העותרת לא התקדמה במהלך תקופה זו, אלא שגם אם ניתן היה מענה בו ביום שהוגשה בו תגובת העותרת, הרי שלא היה מקום להיעתר לבקשה, שהיא כאמור, מתן ארכה של כשנתיים וחצי מעבר לתקופה המקסימלית האפשרית לפי הדין.
באשר לטענות בדבר הטעיית העותרת בכך שהיא נדרשת להמלצת משיבה 4 על אף היותה ב"מסלול ירוק", מקובלת עלי עמדת המשיבות, כי טענת העותרת לקשר בין דיון בוועדת העסקאות ברמ"י ב"מסלול ירוק" לעניין המלצת משיבה 4 או המענקים ממשיבה 2, לא הוכחה, ולא נפל אפוא, כל פגם מצד הרשות בעניין זה. בהקשר זה גם נטען בצדק, כי לאחר שהקרקע הוקצתה לעותרת בתחילה על בסיס המלצת משיבה 4, רמ"י הייתה רשאית לדרוש המלצה להארכת הסכם ההקצאה, ומשיבה 4 רשאית הייתה להעביר את התייחסותה.
בשים לב לכל האמור, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו