לאורך שנים היתייחס הנתבע לחוב כהלוואה ולא ביקש לטעון כי מדובר בהשקעה.
ראו גם עניין ע"א 3137/15 עריית חיפה נ' קהילת ציון אמריקאית (בפרוק) מפי כב' השופטת ע' ברון (פסק דין מיום 21.05.18):
"בלא לגרוע מהאמור וכפי שקבע בית המשפט המחוזי, גם אם תביעתה של קצ"א הייתה לבעלות במקרקעין אל מול הערייה, ולא היא, זו לא היתיישנה. זאת לנוכח מכתבו מיום 22.4.2009 של עו"ד גושן מטעם הערייה, המהוה הכרה מפורשת וחד-משמעית בזכויותיה של קצ"א ביחס למקרקעין; שאז ולפי סעיף 9 לחוק ההתיישנות, אם הודה הנתבע בכתב בקיום זכות התובע, תחל תקופת ההתיישנות מיום ההודאה; ומאז ההודאה תקופה ההתיישנות בודאי שלא חלפה."
מן הכלל אל הפרט- היתיישנות:
לאור סעיף 9 לחוק ההתיישנות, שעניינו הודאה בקיום זכות, ולאור ההלכה הפסוקה, מצאתי, כי בנסיבות תיק זה, ולאור המסמכים שהוצגו במסגרת כתב התביעה, הרי שהתביעה לא היתיישנה, ולכן יש לדחות את טענת ההתיישנות.
להלן:
הפן הנורמאטיבי:
יפים לענייננו הדברים הבאים שנאמרו במסגרת ע"א 507/85 פנון ואח' נ' שטראוס חברה לשיווק (חש"ל) בע"מ (מיום 19.03.89), מפי כב' השופט בך. להלן יובאו דבריו:
"אכן עולה מההלכות שנקבעו בפסיקה, כי בקשת הרשות להיתגונן תסורב רק במקרים בהם משתכנע בית המשפט, כי אין לנתבע הגנה של ממש. להלן מספר קטעים בעיניין סוגיה זו, הרלוונטיים לענייננו, מתוך ספרו של י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי (אמינון, מהדורה 5, בעריכת ש' לוין, 1988) 618-623:
בנסיבות אלו אני קובעת כי תנתן רשות להיתגונן, אולם בכפוף להפקדת ערובה בסכום של 30,000 ₪ לקופת ביהמ"ש.
יובהר, יתר הטענות שהועלו- כגון מהות ההסכם ואופן חישוב החוב, יידונו ויוכרעו לאחר שיתקיים הליך ההוכחות, ומשכך אין צורך לידון בהן כעת.
...
טעמיי יוצגו להלן:
מעיון בכתבי הטענות שהוגשו ובנספחים שצורפו להם ולאחר ששמעתי את הצדדים בדיון במסגרתו נחקר המבקש על תצהירו, מצאתי, כי הגנתו של המבקש לוקה בחוסר בהירות.
בנסיבות אלו אני קובעת כי תינתן רשות להתגונן, אולם בכפוף להפקדת ערובה בסכום של 30,000 ₪ לקופת ביהמ"ש.
יובהר, יתר הטענות שהועלו- כגון מהות ההסכם ואופן חישוב החוב, יידונו ויוכרעו לאחר שיתקיים הליך ההוכחות, ומשכך אין צורך לדון בהן כעת.
סוף דבר:
אני דוחה את טענת ההתיישנות וכן את הבקשה למחיקת הכותרת בסדר דין מקוצר.