בפניי בקשת התובע, כי אמנה לו מומחים רפואיים מטעם בית המשפט לקביעת דרגת נכותו, בתחומים: אורתופדיה, נוירולוגיה, א.א.ג. ופסיכיאטריה, בגין נזק גוף שארע לו בעקבות תאונת דרכים בה היה מעורב, במסגרת עבודתו, ביום 19.10.22 (להלן: "התאונה").
לפיכך נקבע בפסיקה, כי במקרה של ספק, יש למנות מומחה, שכן עדיף שיתברר כי המינוי היה מיותר, ואז גם ניתן יהיה לחייב את התובע בעלות המומחה, מאשר שלא יתמנה מומחה במקרה שאכן סובל התובע מנכות עקב התאונה.
...
אם בסופו של דבר יוברר שבקשתו של התובע למינוי מומחה רפואי הייתה מיותרת ובלתי מוצדקת, הוא עלול לשאת בהוצאות הכרוכות במינוי המומחה הרפואי.
אשר לנושא הנשיאה בשכר טרחת המומחים בשלב דיוני זה.
בפסק הדין שניתן ברע"א 1619/93 "אליהו" חברה לביטוח בע"מ נ' יאיר טטרו, פד"י מז (4), 1993 (לעיל ולהלן: "הלכת טטרו"), אליו הפנה ב"כ התובע, נקבע על-ידי כב' השופט ת' אור, בין היתר, כך:
"דעתי היא, שאין לקבל את הטענה הראשונה של המבקשת. סעיף 6ב קובע את הנסיבות שבהן תשמש דרגת נכות שנקבעה על-פי כל דין כדרגת נכות מחייבת גם בתביעה לפי חוק הפיצויים. הסעיף אינו מטיל חובה לפנות בתביעה לקביעת נכות על-פי כל דין, אלא רק מה התוצאה כשקיימת קביעה כזו לפני שמיעת הראיות בתביעה לפי חוק הפיצויים."
ובהמשך:
"מסקנתי היא אפוא, שאין מקום למנוע מנפגע את זכותו לכך שבית המשפט ימנה מומחה או מומחים רפואיים על-מנת שאלה יקבעו את דרגת נכותו, רק מפני שפתוחה לפניו הדרך לקביעת דרגת נכותו כנפגע תאונת עבודה על-פי חוק הביטוח הלאומי."
שתי קביעות אלה בהלכת טטרו משמיעות אותנו, כי אין לפגוע או לגרוע מזכותו של תובע, שתאונת הדרכים בה היה מעורב הינה גם תאונת עבודה, ביחס לתובע "סטנדרטי רגיל", לעתור בפני ביהמ"ש למינוי מומחים רפואיים לקביעת דרגת נכותו, זאת רק בשל העובדה, שפתוחה בפניו הדרך לפנות במקביל למל"ל בתביעה לקביעת דרגת נכותו כנפגע תאונת עבודה.
סיכומו של דבר – אני מורה על מינוי מומחים רפואיים לתובע בתחומים: אורתופדיה, א.א.ג. ופסיכיאטריה.
בשלב דיוני זה אני מורה, כי הנתבעת היא שתישא בשכר טרחת המומחים האמורים.