ברקע הדברים
לפניי בקשה מטעם התובעת למינוי מומחה רפואי בתחום רפואת הכאב לקביעת נכותה של התובעת בתחום זה - כתוצאה מתאונת דרכים בה הייתה מעורבת.
בחוות דעת רפואית שנתן ביום 16.9.18 רשם תחת "תלונות נוכחיות מפי התובעת ביום בדיקתה" (ההדגשה בקוו – במקור) את הדברים הבאים: "התובעת מתלוננת על כאבים בשוק שמאל. הכאבים מתגברים בעמידה ובהליכה בעיקר בשעות הבוקר. הכאבים מלווים בהגבלת תנועות ובנפיחות. בשל מצבה מתקשה התובעת בפעילות פיזית ובפעילות ספורטיבית. היא מציינת שנאלצה להקטין מאוד את עבודתה במשרד שלה להובלות. התובעת מציינת גם כאבי ראש, סחרחורות, קשיי שיווי משקל".
המומחה הרפואי מתאר את מימצאי בדיקתו הפיזית של התובעת, וכן – את ההדגמות שניתן לפענח מתוך צלומי השוק והקרסול, לרבות – שחזורים וקיבועים של העצמות שנשברו באמצעות לוחיות וברגי נעילה; והוא מבהיר: "השבר היתחבר בעמדה משביעת רצון תוך יצירת קלוס".
המומחה הרפואי מסכם בפרק 'דיון ומסקנות': "...בבדיקת התובעת צליעה אנטלגית קלה, דילדול שרירים, נפיחות הקרסול, הגבלות תנועות ורגישות ממוקמת. נכותב של התובעת לצמיתות, בשל מכלול הממצאים הקליניים והרנטגניים, הנה בגובה 10% לפי סעיף 35 (1) ב'. נצפות צלקות ניתוחיות תקינות באורך 14 ס"מ ובאורך 4 ס"מ. נכותה הקוסמטית של התובעת הנה בגובה 10% לפי סעיף 75 (1) ב'... הטיפול בגבס ללא דריכה נמשך מיום התאונה הנידונה ועד יום 14.7.14. סביר לקבוע שבמהלך תקופה זו היתה נכותה התפקודית הזמנית בגובה 100%".
ביום 1.8.19 בהתנגדות שצורפה לכתב ההגנה מטעמה, היתנגדה הנתבעת באורח מנומק לבקשה למינוי מומחים שהוגשה מטעם התובעת בנידון לגבי מומחים בתחומי הנוירולוגיה ורפואת הכאב.
...
התובעת מפנה בתשובתה למספר פסקי דין, שלטעמה ממצים את ההלכה בהקשר של בקשתה:
לקביעתו של כב' השופט ש. לוין: "מוכן אני להניח - מבלי לפסוק - שלענין תקנה 2(ב) לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) תשמ"ז- 1986 רשאי בית המשפט לבחון גם את השאלה אם המסמכים שהומצאו לו מצביעים על קיום קשר סיבתי בין התאונה לבין הנזק שנגרם לתובע; אף-על-פי כן אני סבור שדי באפשרות של קיום קשר סיבתי (בדרגת הסתברות נמוכה) כדי להצדיק את המינוי" [רע"א 219/91 אבנר הראל נ' סהר חב' לבטוח בע"מ (25.2.1991)].
כך, בעניין רע"א 4299/07 משה ציון נ. אליהו חברה לביטוח בע"מ (פורסם; 22.10.07), נקבע: "כעניין שבעיקרון, אין לפסול את האפשרות למנות מומחה בתחום הכאב. מקובלת עלי העמדה שבמקרים מתאימים יש להתייחס לכאב כנושא העומד בפני עצמו, שכן ללא ספק, מדובר בעניין שיש לו לעיתים השפעה מרחיקת לכת על האדם-הסובל, על איכות-חייו ועל אפשרויות ההסתגלות והתפקוד שלו לאחר התאונה. יחד עם זאת, ברי כי לא בכל מקרה שבו קיימת תלונה על כאב, יש למנות מניה וביה מומחה ייחודי לתחום זה; ניתן לא אחת להסתפק בהתייחסות של המומחים בתחומים הרלבנטיים, או במסלול של סעיף 6ב לחוק הפיצויים – בהתייחסות של הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי. גם המבקש אינו חולק על כך, אך הוא טוען שבעניינו מדובר בתסמונת של כאב כרוני, המצדיקה מינוי מומחה. בית המשפט המחוזי, כערכאת ערעור, סבר אחרת, ולא ראיתי להתערב בשיקול דעתו. אדגיש כי במקרה זה אכן ניכר שתלונותיו של המבקש, בעניין הכאבים שהוא סובל מהם, הועלו בפני הועדה הרפואית וזכו להתייחסותה, וכי המבקש עצמו לא ביקש למנות מומחה נפרד בתחום הכאב" (ההדגשות בקו - הוספו).
כעולה מכל האמור לעיל, אינני מוצא בנסיבות - ראשית ראייה למינוי מומחה בתחום מושא הבקשה בגין התאונה.
ולאור כל האמור לעיל עולה כי – בהתחשב בתנאי הלכת שיק, אין בנסיבות ענייננו כדי להקים את ההצדקה למינוי מומחים נוספים בתיק זה.
אשר על כן, בקשת התובעת נדחית בזאת.