מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קביעת מעמד "ידועים בציבור" בין תובעים לנתבע

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעתו של המנוח לקיצבת שאירים עקב פטירת המנוחה, נדחתה על ידי הנתבע בנימוק שלא היתקיים המבחן הכפול של קשירת גורל ומעמד ידועים בציבור.
עוד נרשם כי אין בצוואה כדי להצביע על מעמד של ידועים בציבור, בין התובע לבין המנוחה לאחר גירושיהם, וכי התובע הצהיר בחקירתו כי הוא בזוגיות ואף הציג תעודת זוגיות חדשה ובקש אישור לשאת אשה נוספת, עוד בזמן היות המנוחה בין החיים.
לפיכך, ביקש הנתבע לקבוע כי התובע והמנוחה היו פרודים במועד פטירתה ולדחות את התביעה.
...
סוף דבר על יסוד האמור לעיל אנו קובעים כי התובע והמנוחה אמנם המשיכו לחיות תחת קורת גג משותפת, אך לאחר גירושיהם ובמועד פטירתה של המנוחה לא היו עוד בגדר בני זוג, כדרישת סעיף 238 לחוק הביטוח הלאומי.
לפיכך – אנו דוחים את התביעה.
לא מצאנו לנכון לחרוג מן הכלל ולפיו בתביעות מסוג זה, ישא כל צד בהוצאותיו, חרף דחיית התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה כנגד החלטת הנתבע/מחלקת גמלת הבטחת הכנסה, מיום 8/10/18 במסגרתה נקבע כי הוחלט להכיר בו ובגב' רבקה קבסה כבני זוג ידועים בציבור החל מיום 1/1/18 כבני זוג.
מערכת היחסים שבין התובע ובין גב' קבסה עונה על דרישות הפסיקה גם בנוגע למחוייבות הרגשית הערכית שביניהם, גם בהיבט האוביקטיבי וגם בהיבט הסובייקטיבי.
וכן לא התבקשו התובע וגב' קבסה למלא שאלון מפורט כנדרש לשם קביעת מעמדם "כידועים בציבור" ללא קשר מי היוזם לכך, גורם חצוני או הנתבע.
...
בתאריך 3/11/20 שוב אחרי ארכה שניתנה לנתבע לבקשתו הוא הודיע כי:"עם כל הצער שבדבר אין שינוי בעמדתו", לפיכך קצב בית הדין לצדדים מועדים לשם הגשת סיכומיהם ולאחר שאלו הוגשו (סיכומי התובע ביום 5/1/21 לאחר ארכה שהתבקשה וניתנה וסיכומי הנתבע ביום 8/2/21 כאשר סיכומי התשובה שהתובע היה אמור לא הוגשו עד ליום 2/3/21 כפי שנקבע בהחלטה מיום 15/2/21 במסגרתה נעתר בית הדין לבקשת הארכה שהוגשה ולכן החליט שלא להמתין עוד) הגיעה העת להכריע בתביעה.
מעבר לכל האמור לעיל מצאתי כי גם בהיבט הפרוצדוראלי של התנהלות הנתבע נפל פגם כפי שאפרט להלן: מעיון בחוזר המוסד לביטוח לאומי - מינהל גמלאות ומינהל הביטוח והגביה, חוזר כללי - 135/9 חוזר ביטוח - 1387 חוזר גמלאות - 411 מתאריך 9 לספטמבר 2009 (להלן - החוזר) אשר חתום על ידי גב' אילנה שרייבמן סמנכ"ל גמלאות ומר יגאל ברזני סמנכ"ל ביטוח וגביה ואשר נושאו הינו קביעת מעמדם של בני זוג כ"ידועים בציבור".
בהתייחס לנ/7 - הצהרת התובע לפני פקידת התביעות גב' חזן רחל, מעבר למה שציינו קודם לכן אוסיף שעל גבי מסמך זה הוסף בכתב ידה של גב' רחל חזן עם תאריך 11.04.18 "שבהתייעצות עם רותי: יש לבצע "חקירה באזהרה משותפת עם נכות כללית, לחקור את שני בני הזוג לעגן תאריך תחילת חיים משותפים ולאחר החקירה למלא שאלון 'ידועים בציבור' ולערוך שימוע", כאשר גם במכתב הדחיה מתאריך 8/10/18, נרשם "על פי המידע שבידינו, בהסתמך על הצהרתך וחקירה ושימוע שנערך לך החלטנו להכיר בך וברבקה קבסה כבני זוג ידועים בציבור מ 01/01/2018" (ההדגשה אינה במקור - ז.ג) - אלא שלפנינו לא הוכח כי אכן בוצע שימוע כלשהו.
לסיכום לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לנסיבותיו המיוחדות ביותר של תיק זה בשל הנפשות הפועלות בו הרינו קובעים כי התובע וגב' קבסה לא היו ואינם בני זוג ולכן הרינו מקבלים את התביעה ובהתאם מורים על ביטול מכתבו של הנתבע מיום 8/10/18 על כל המשתמע ממנו לרבות החוב שנוצר לתובע בשל מכתב זה. הוצאות משפט למרות שקיבלנו את תביעת התובע החלטנו לחייב את הנתבע בהוצאות משפט בסכום של 500 ₪ בלבד ובשכ"ט עו"ד בסכום של 2,000 ₪ בלבד וזאת בשל התרומה שהיתה לתובע בהחלטת הנתבע שהרי לו לא היה אומר את כל הדברים שאמר לחוקר (נ/1) ולו לא היה משיב לגב' רחל חזן את תשובות שחשב שהיא רוצה לשמוע (נ/7), יתכן והנתבע לא היה דוחה את התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה מציין הנתבע כי המסמכים עליהם הוא נסמך בהחלטתו הם כדלהלן: א. תביעת ניידות; ב. חקירת התובעת; ג. גיליון לקביעת מעמד ידועים בציבור וכן התכתבויות.
נסיבות אלו שלפיהן מתקיימת הפרדה כלכלית ברורה בין התובעת לבין אולג, תומכת במסקנה כי התובעת ואולג אינם "ידועים בציבור". נוסף על כך, התובעת הצהירה כי אולג השגיח על אליה, ומאחר שהיא לבדה בארץ כל עזרה מתקבלת בברכה (סעיף 12 לתצהירה של התובעת).
...
אין חולק כי בטופס התביעה כתובתו של אולג צוינה ככתובתה של התובעת, אך לא מצאנו כי יש בכך כדי לתת מענה לדרישת ההוכחה בדבר מגורים משותפים.
לאור כל המקובץ, אנו סבורים כי בנסיבות הספציפיות של מקרה זה, החלטת הנתבע התקבלה בהעדר ראיות מספקות לכך שמערכת היחסים בין הצדדים הצדיקה את הגדרת התובעת כ"ידועה בציבור", תוך השתת שלל התוצאות האזרחיות-כלכליות הנובעות מכך.
סוף דבר דין התביעה להתקבל.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

פסק דין זה עוסק בשאלה האם זכאי התובע לזכויות בנכס מקרקעין הרשום על שם הנתבעת מכוח היותם ידועים בציבור ובשל כוונת השתוף הספציפי בנכס ולחילופין לקבוע כי זכאי הוא להחזר הכספים שהושקעו על ידו ברכישה ובהשבחתו של הנכס.
., הדירה הראשונה? התוקף המשפטי של הסכם הפירוד והסכם המכר גם בזיקה לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג – 1973 (להלן: "חוק יחסי ממון") האם קיימות לתובע עילות ביטול של הסכם הפירוד או הסכם המכר בגין עילות הטעה או עושק? האם יש הסכמות מעבר להסכמות בכתב בהסכם הפירוד או בהסכם המכר והאם הופרו הסכמות אלו? האם הצדדים היו ידועים בציבור והמועד ממנו ניתן לראות את תחילת הקשר ביניהם? קביעת מעמד של ידועים בציבור אינו עניין של מה בכך.
בעמ"ש 4294-03-20 א' נ' נ' (29.11.2020) [פורסם בנבו], נפסק כי יש לערוך מבחן דו שלבי על מנת להגיע לתוצאה הראויה: "... לערוך מבחן דו-שלבי: השלב הראשון יהא בדיקת מעמדם המשפטי של הצדדים, והשלב השני, בשים לב לתוצאת השלב הראשון, תהא בדיקת כוונת שתוף הצדדים בנכסיהם. ודוק, אין דין זוג נשוי, כדין ידועים-בציבור, ואין דין ידועים-בציבור, כדין בני-זוג ללא כוונה ליצור מחויבות משפטית הדומה לקשר הנישואין." התובע הגיש תביעתו בזיקה לזכויותיו בדירת המגורים, הן זו הראשונה והן זו השנייה.
...
טענתו של התובע היא טענה בעל פה כנגד הסכם הפירוד, הסכם בכתב, ואולם בתום שמיעת העדויות שוכנעתי כי ניתנה לתובע הבטחה שבעל פה בדבר תשלומים המצדיקים את עריכת ההתחשבנות מעבר לסכום הנקוב הן בהסכם הפירוד והן בהסכם המכר.
לאור כל האמור לעיל, מצאתי כי זכאי התובע להשבת סך הכספים שהושקעו על ידו, סך כולל של 476,564 ₪ בניכוי סך של 300,000 ₪ נכון ליום 14.10.2021.
נוכח כל האמור לעיל, אני מורה על חיובה של הנתבעת בהוצאות התובע בסך של 25,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה זו עניינה בשאלת זכאותה של התובעת לתשלום קצבת שאירים כידועה בציבור של מר אברהם לוי ז"ל (להלן: המנוח) בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"א-1995 (להלן- חוק הביטוח הלאומי).
] במכתב מיום 25.8.21 הודיע הנתבע כי השלים את בחינת מעמד התובעת כידועה בציבור וקבע כי אין להכיר בה ובמנוח כידועים בציבור[footnoteRef:2].
מהחקירה הסביבתית ביפו שנערכה אף היא באוגוסט 2021, באיזור דירתה של התובעת, ניתן ללמוד כי השבעה היתקיימה בביתה של התובעת, מה שמעיד על הקשר האישי בין התובעת לבין המנוח.
...
] אין חולק כי הליך הגמלאות אינו מחייב את הנתבע שכן כפי שטען הוא לא היה צד לו. יחד עם זאת, ולאחר שסקרנו את כלל הראיות כמפורט לעיל, מצאנו כי הליך הגמלאות מהווה חיזוק לכך שהמנוח והתובעת היו ידועים בציבור.
סוף דבר - מהמקובץ לעיל, מצאנו כי התובעת הוכיחה שהיא ידועה בציבור של המנוח.
כפועל יוצא מכך, תביעתה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו