מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קביעת מועדי המשך במשפט פלילי

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

כלשונו של בית המשפט המחוזי: "ביטול המועד שנקבע יגרום בהכרח לדחיית המשך המשפט לחודש 10.21 ולכך כמובן לא ניתן להסכים". לצד זאת הוסיף בית המשפט המחוזי וציין, כי "מדובר בסיום פרשת ההגנה ובודאי שחילופי סניגור לא מצדיקים פתיחת ההליך מחדש או תוספות לו, כך שאיני סבור שעלול להגרם לנאשם עוות דין ככל שימשיך להיות מיוצג על ידי הסנגוריה הציבורית העושה מלאכתה נאמנה". עוד צוין, כי אם "תרצה עורכת הדין אולמן תוכל להצטרף לשלב הסיכומים תוך שמירה כמובן על המועדים שנקבעו". עו"ד אולמן מסרבת להשלים עם ההחלטות הללו, ומכאן העתירה שלפנַי.
בכגון דא נקבע לא אחת, כי: "קביעת הרכבים, קביעת מועדים, דחיית משפטים והעברת תיקים צריכים להיות נושאים, המושארים לשיקול-דעתו של הגורם השפוטי המוסמך בבית המשפט, שהופקד על נושא זה לפי חוק יסוד: השפיטה, או חוק בתי המשפט [נוסח משולב]". ובהמשך: "הניסיון לשלב את בית המשפט הגבוה לצדק בהליכים האזרחיים או הפליליים, כל אימת שבית המשפט לא יהיה נכון, למשל, לדחות משפט עקב אי-יכולתו של עורך הדין להתייצב לדיון, לא יתרום לתקינות ההליכים, אלא הפוכו של דבר" (בג"ץ 583/87 הלפרין נ' מדינת ישראל, פ"ד מא(4) 683, 702 (1987)).
...
לדבריה, אם לא יֵעשה כן, יגרם נזק בלתי הפיך, בכך שימנע ממנה לייצג את הנאשם, וכפועל יוצא ימנע ממנו הייצוג "על-ידי 'סניגור מוכשר' מטעמו, שעה שהוא עומד בפני 'סכנה' של הרשעה פלילית ובאם יורשע צפוי לו מאסר למשך שנים רבות". יחד עם העתירה מבקשת עו"ד אולמן כי ינתן צו ביניים, "המורה על דחיית המשפט בפני כבוד בית המשפט המחוזי בנצרת [...] עד להכרעה בעתירה זו". לאחר עיון בעתירה ובנספחיה, באנו לכלל מסקנה כי דינה להידחות, וזאת מבלי צורך להידרש לתגובה מאת המשיבים.
חזקה על בית המשפט המחוזי, כי איזן נכונה, בין זכותו של הנאשם לבחור את יצוגו, לבין האינטרס הציבורי שבמניעת דחייה בלתי סבירה של המשפט, ומתוך כך הגיע למסקנה כי לא ניתן לאפשר זאת.
אשר על כן, דין העתירה להידחות על הסף – והיא נדחית בזאת.
משנדחתה העתירה, מאליה נדחית גם הבקשה למתן צו ביניים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך, נקבע מועד להמשך שמיעת ההוכחות (שבהמשך נדחה לבקשת ב"כ הנאשם, ולאחר מכן בשל מצב החרום).
מאחר שהחלטה זו ניתנת לבקשת הצדדים ובהסכמתם, אין צורך לידון בשאלת מקור הסמכות להטלת הוצאות בפלילים, אך יצוין אך זאת, כי מדובר במקרה הנכנס באופן מובהק בגדריה של תקנה 21(א) לתקנות סדר הדין הפלילי, תשל"ד-1974, שזו לשונה: "21. (א) נעתר בית המשפט לבקשת בעל דין לדחות את מועד המשפט או נדחה מועד המשפט בשל מעשה או מחדל של בעל דין, רשאי בית המשפט אם ראה הצדקה לכך, להטיל על בעל הדין שבעטיו נגרמה הדחיה, הוצאות בפועל לטובת הצד שכנגד.
...
דיון והכרעה: לאחר עיון חוזר במסמכים שנאספו אל התיק ובטענות הצדדים סבורני, כי יש מקום לקבל את הבקשה לפסיקת הוצאות, אם כי לא במלואה.
מאחר שהחלטה זו ניתנת לבקשת הצדדים ובהסכמתם, אין צורך לדון בשאלת מקור הסמכות להטלת הוצאות בפלילים, אך יצוין אך זאת, כי מדובר במקרה הנכנס באופן מובהק בגדריה של תקנה 21(א) לתקנות סדר הדין הפלילי, תשל"ד-1974, שזו לשונה: "21. (א) נעתר בית המשפט לבקשת בעל דין לדחות את מועד המשפט או נדחה מועד המשפט בשל מעשה או מחדל של בעל דין, רשאי בית המשפט אם ראה הצדקה לכך, להטיל על בעל הדין שבעטיו נגרמה הדחיה, הוצאות בפועל לטובת הצד שכנגד.
עוד נוסיף, כי בסופו של דבר אין בפניי הסבר סביר או מניח את הדעת לעצם הגשת הבקשה ביום 25.11.19, ודאי לא באופן שבו הוגשה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

הסעדים המבוקשים בעתירה הם איפוא שניים – להורות על בטלותה של ההחלטה, וכן להורות לבית המשפט המחוזי לאפשר לעותר להשלים את עדותו בחקירה ראשית ביום 19.11.2019, הוא המועד שנקבע להמשך עדותו בחקירה נגדית.
על כן, בית משפט זה שב וקבע פעמים רבות כי עתירה לבית המשפט הגבוה לצדק אינה יכולה לשמש "נתיב חלופי" לתקיפת החלטת ביניים בהליך פלילי באופן שעוקף את הכלל האמור, למעט במקרים חריגים שבחריגים (ראו: בג"ץ 179/17 ביטון נ' בית המשפט המחוזי בירושלים, פסקה 7 (9.1.2017); בג"ץ 936/18 אבוטבול נ' בית המשפט המחוזי מרכז לוד, פסקה 7 (7.2.2018)).
...
העותר טוען כי מדובר בהחלטה בלתי סבירה באופן קיצוני, ועל כן יש מקום לכך שבית משפט זה יתערב בה. לאחר שעיינו בעתירה מצאנו כי דינה להידחות על הסף, אף מבלי להידרש לתשובה.
אשר על כן: העתירה נדחית.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"פ 4883/22 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקשת: מדינת ישראל נ ג ד המשיב: שאוקי אבו זייד בקשה (שנייה) להארכת מעצר מעבר לתשעה חודשים לפי סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 תאריך הישיבה: כ"ב בתמוז התשפ"ב (21.7.2022) בשם המבקשת: עו"ד יצחק פרדמן בשם המשיב: עו"ד שי נודל ][]החלטה
כאמור, הדברים פורטו בהחלטתו של בית משפט זה מיום 21.2.2022, ואין לי אלא להצטרף לאמור שם. כמו כן, נתתי דעתי לקצב היתקדמות ההליך העקרי, בהנתן המועדים שנקבעו להמשך נהולו של המשפט (ובכללם מועדים נוספים החורגים מתקופת ההארכה המבוקשת, אך סמוכים לה גם כן).
...
על רקע זה, בבקשה נטען כי נוכח קצב התקדמות ההליך העיקרי ובהתחשב במסוכנות העולה מן המשיב יש מקום להיעתר לה. בדיון שהתקיים בפני ביום 21.7.2022 התנגד בא-כוחו של המשיב לבקשה.
ואמנם, מעיון במערכת נט-המשפט עולה כי ביום 26.7.2022 הורה בית המשפט המחוזי (השופטת ש' זמיר) על הגשת התסקיר עד ליום 3.8.2022 וקבע דיון ליום זה. לאחר שבחנתי את טענות הצדדים בכתב ובעל-פה ושקלתי את מכלול הנסיבות, אני סבורה כי יש הצדקה בעת הזו להיעתר לבקשה ולהורות על הארכת המעצר.
אשר על כן, אני מורה על הארכת מעצרו של המשיב החל מיום 28.7.2022 בתשעים ימים או עד למתן פסק דין בת"פ 62975-07-21 בבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו, לפי המוקדם.

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים עפ"א 62838-07-23 גרבי נ' מדינת ישראל לפני כבוד השופטת ישראלה קראי-גירון המערער פנחס גרבי המשיבה מדינת ישראל ערעור על פסק דין של בית משפט השלום בחדרה (כב' השופט העמית א' גופמן)
משכך נקבע מועד נוסף להמשך דיון ההוכחות ליום 11.6.2023.
אשר לטענה כי נוהל הליך לא תקין בשל הוצאתו מהדיון הראשון, אבהיר כי גם אם הייתי מוצאת ממש בטענה זו, ואינני קובעת כך, הרי אין בה כדי לקבוע שהמערער לא קיבל את יומו בבית משפט, שהרי אין מחלוקת שלמערער ניתנה היזדמנות לשטוח טענותיו בהגשת מסמכים שהוגשו בבית משפט קמא ולבית משפט זה, ובכולם חזר על אותה טענה לפיה אין ולא הייתה סמכות לחוקק את חוק העזר הרלוואנטי, לא בוצעה עבירה באי ציות לחוק העזר משום שאיש לא נפגע מעבירה על חוק זה, ולבית המשפט לא הייתה סמכות לשפוט אותו.
...
אשר לטענות המערער בדבר אזכור לא נכון ולא רלוונטי של התדיינויות שהמערער היה צד להן, אני סבורה כי אין בטענה זו כדי להביא לקבלת הערעור.
לאור כל האמור לעיל, אני סבורה שהכרעת הדין וגזר הדין בדין יסודם, ואין להתערב בהם.
סיכום לאור כל האמור לעיל, דין הערעור להידחות, וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו