כך, בעוד שכלפי המעסיק קיימת לעובדת זכות לתקופת לידה והורות בת 26 שבועות, רק בגין חלקה (תקופה בת 15 שבועות, אלא אם מתקיימות נסיבות מיוחדות) קיימת זכאות לדמי לידה מכוח החוק.
לנוכח האמור, המוסד מבקש כי ייקבע שהמערערת הפסיקה לעבוד ביום 28.12.18 לצורך הזכאות לדמי לידה; כי המערערת לא הייתה בהריון בעת שהפסיקה לעבוד או בעת הגשת מכתב ההתפטרות; כי למערערת אין "יום קובע" כמשמעותו בסעיף 48 לחוק; כי למערערת אין זכאות לדמי לידה מכיוון שהפסקת עבודתה לא נבעה מההיריון או מהלידה; וכן כי המערערת אינה זכאית לדמי לידה מכיוון שלא עבדה בשל התפטרותה, ולא בשל ההיריון או הלידה.
קביעה כי יחסי העבודה מתנתקים כביכול בתום תשלום דמי הלידה - בין בכלל ובין במצב דוגמאת ענייננו בו המערערת בדקה את האפשרויות העומדות בפניה אך טרם הגישה הודעת התפטרות - עומדת לפיכך בנגוד מובהק לתכליות החוק (הן חוק עבודת נשים, והן חוק הביטוח הלאומי).
תקופת אכשרה
נושא זה לא היה חלק מהמחלוקות בבית הדין האיזורי, אך נוכח טענות המוסד ביחס לאי תשלומם של דמי ביטוח בגין המערערת בתקופה הרלוואנטית נציין כי סעיף 50 לחוק קובע את תקופת האכשרה הנדרשת לצורך קבלת דמי לידה:
"50. (א) מבוטחת ששולמו בעדה דמי ביטוח משכרה כעובדת או ששילמה דמי ביטוח מהכנסתה כעובדת עצמאית (בסעיף זה – דמי ביטוח), תהיה זכאית לדמי לידה –
...
סוף דבר - הערעור מתקבל.
סגן הנשיאה אילן איטח
מבלי להדרש לכלל קביעותיה של חברתי השופטת סיגל דוידוב-מוטולה אני מסכים לכך שדין הערעור להתקבל.
סוף דבר
על דעת כל חברי המותב, הערעור מתקבל ללא צו להוצאות.