כך גם, בעמ"ש 25108-05-20 צ' נ' נ' (30.8.20) חזר ביהמ"ש המחוזי מפי הש' ג'יוסי ובהסכמת הש' ח. שרעבי וא. אלון, על דברים שנאמרו על ידו ב-תמ"ש (נצ') 43185-05-10 ע.ל (קטינה) נ' ש.ל (15.5.12) (להלן: "עמ"ש 25108-05-20", ההדגשות אינן במקור):
"אכן, קביעת מקום מגורי הילדים הוא תפקיד משותף של הורים לילדים, אף אם אם פרודים, ופעולה חד צדדית של אחד ההורים והעתקת מקום מגורי הילדים אינה כדין, אלא אם קדם לה הליך בפני בית המשפט... עם זאת, לפני הבנתי שלי, העובדה לפיה האם לא עשתה כן, והעתיקה את מקום מגורי הקטינה ללא הסכמת האב, אין בה, כשלעצמה, כדי להטיות את כפות המאזניים לטובת האב, ואין מתחייבת ממנה הקביעה, כי בכל מקרה, יש להורות על השבת הקטינה... וליתן את המשמורת בידי האב, אך בשל העובדה שהאם פעלה באופן חד צדדי... וכל כך מדוע? נניח לרגע כי האם היתה פועלת אחרת ומגישה, כמקובל, וכפי שמצופה מהורה אחראי, בקשה לאשר לה העתקת מגורי הקטינה... כי אז היינו בוחנים את שאלת המעבר באותה אספקלריה של טובת הקטינה וזאת בשים לב לעובדה כי בכל מקרה האם מבקשת לעבור בעצמה למגורים באיזור מרוחק...אמנם, זוהי דרך המלך ועל פי המצופה כי הורים ינהגו, שכן דרך זו מבטיחה בירור הסוגיה בזמן אמת ולא לאחר מעשה כשהורה אחד הציב עובדה מוגמרת בשטח... ברם, והגם שזוהי דרך המלך, הרי שמקום והמעבר בוצע... אין להעניש את ההורה שביצע את המעבר ויש לבחון את השאלה לגופה, היינו האם מגורי הקטין במקום החדש ומשמורתו בידי אותו הורה משרתת את טובתו יותר מאשר מגוריו עם ההורה השני...".
עוד נאמר שם כי גישת "המעשה העשוי" היא ההלכה המחייבת:
"ההלכה המשפטית נקטה בגישת "המעשה העשוי". כך גם בעיניין פלונית וכך גם בעמ"ש (נצ') 9963-06-11 ס.נ.ג ה' ע.ג..
שישית, כאמור עסקינן בילדים צעירים מאד, אשר הסביבה הגאוגרפית וההשתייכות החברתית הינם מישניים לקשר עם ההורה המשמורן וכבר נאמר בעיניין זה בעמ"ש 25108-05-20 (ההדגשה אינה במקור) את הדברים הבאים היפים גם לענייננו:
"... הדברים אמורים במיוחד שעה שעסקינן בקטין בטווח הגילאים של שנה עד ארבע או חמש, להבדיל מקטינים בגילאים מתקדמים יותר. לגבי קטינים בגילאים אלה ניתן לומר, כי הוריהם מהוים עבורם את כל עולמם, טרם פיתחו קשרים מסועפים עם סביבתם, ומעברם עם ההורה המשמורן למקום מגורים חדש, לרוב אינם מעמידים בפניהם מציאות חדשה ושונה מזו שהורגלו לה. אין מדובר, במקרים כאלה, במעבר המהוה עקירה של הילד מתוך הוויה וסביבה להן הורגל בשל אותם טעמים ונראה כי במקרה כזה ההתמודדות של הקטין וקשיי המעבר, אינם קשורים בהעתקת המגורים למקום רחוק, אלא יותר בשל הפירוד בין הוריו... על כך יש להוסיף כי ילדים בגילאים כאלה מתאקלמים די מהר בסביבתם החדשה כשאחד ההורים נמצא לידם ומסייע בידם לעשות כן...".
שביעית, שוכנעתי, כי הגם שאין מדובר במרחק מינורי (המרחק בין [העיר המערבית] ל[עיר המזרחית] הינו כ- 49 ק"מ, והמרחק בין [העיר המזרחית] ל[מקום מגורי האב] הינו כ- 45 ק"מ), אין מדובר במרחק אשר יש בו כדי למנוע קיום זמני שהות משמעותיים עם האב וכי ניתן יהיה לקבוע זמני שהות והסדרי הסעות אשר יבטיחו שמירת קשר משמעותי ותדיר עם האב.
באשר לזמני השהות באמצע השבוע, בשלב זה, אחת לשבוע יפגשו הצדדים ב"אמצע הדרך" במקום עליו תמליץ האפ' לדין, והאב ישהה עם הקטינים בין השעות: 16:30-18:30.
...
בנסיבות אלו אני מורה כי ככל והאב יוכיח כי בתקופה החל מחודש 7/22 נשא בהוצאות חריגות אשר פורטו בהחלטה, מחשבון בנק אישי שלו ולא מחשבונם המשותף של הצדדים, רשאי יהיה לקזז מחצית הוצאות אלו מיתר חיוביו בגין הוצאות חריגות (ודוק, אין לקזז הוצאות חריגות ממזונות שוטפים אותם יש לשלם כסדרם).
יתר המחלוקת הנוגעות להוצאות החריגות ולתשלום המזונות, ככל וקיימות, ראוי כי יתבררו בהליך המתאים בלשכת ההוצל"פ ואין מקום להביאם לפתחו של בית משפט זה.
חרף אישור המעבר, ונוכח התנהלות האֵם אשר פעלה באופן חד צדדי להעתקת מקום מגורי הקטינים ולרישומם למסגרות החינוך, חלף קבלת הסכמת האב או אישור מקדים מטעם ביהמ"ש, ובשים לב לנטל ההסעות המשמעותי שהוטל עליה, אני מורה על פסיקת הוצאות לחובתה על הרף הנמוך בסך של 3,000 ₪ בלבד, שישולמו בתוך 30 יום מהיום (סכום זה אינו בר קיזוז מחוב המזונות).
החלטתי תומצא ללשכת הרווחה ב[עיר המזרחית], לאפוטרופא לדין ולצדדים.