מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קביעת ההשלכות של עצירת חקירה נגדית באמצע על ידי הנחקר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

אימה של התובעת מתארת בתצהירה את הפגיעות הרפואיות מהתאונה; פנייתה לחברת דן לאחר ארוע התאונה; השלכותיה התפקודיות והרפואיות של התאונה על בתה; העזרה לה נזקקה התובעת מאימה ואביה לאחר התאונה; הפצוי לו הם זכאים בגין הפסדי שכר לעבר והוצאות; הקושי של התובעת לנהל חיים עצמאיים, לפתח קשר זוגי, לסיים את לימודיה ולכלכל את עצמה.
" המומחה בתחום הנורולוגי, זומן לחקירה נגדית על ידי ב"כ הנתבעות במהלכה מאשר פרופ' דוד ירניצקי כי התובעת לא שתפה פעולה באופן מלא באשר לכאבי ראש שסבלה מהם עובר לתאונה ולתאונות דרכים אחרות בעברה.
ראה חקירה נגדית של התובעת בהתייחס לעדות שמסרה במישטרה ביום 27.8.09: "נהג האוטובוס קו 186 עצר לפני שהספקתי לשבת באופן פיתאומי גבי וצווארי נזרקו לאחור ופני נחבטו בידית הכסא..." (עמ' 12 לפרו' ישיבת יום 14.4.15).
לפיכך הנני קובעת כי התובעת נפגעה ב"תאונת דרכים" כהגדרתה בחוק הפלת"ד. על בסיס מכלול הנתונים, הראיות והממצאים בתחומי הרפואה, כמשתקף מחוות הדעת וחקירת המומחים בתחום האורטופדי והנוירולוגי, היתרשמות בלתי אמצעית של בית המשפט מהעדויות ומימדי הפגיעה (סירטון שהוקרן באולם עמ' 18 לפרו' ישיבת 14.4.15) - יש לבחון את "סיפור החיים" של התובעת.
...
בתום שמיעת הראיות, עיון בפרוטוקול, בכתבי בית דין על נספחיהם, ראיות הצדדים והטיעונים בסיכומים, עומדת להכרעה גירסתה העובדתית של התובעת אל מול טענת הנתבעות לפיה לא ניתן ליתן אמון בגירסה וכי לא מדובר בתאונת דרכים כהגדרתה בחוק הפלת"ד. בדקתי, בחנתי ושקלתי את מארג הראיות וטיעוני הצדדים ושוכנעתי כי הונחה תשתית עובדתית שיש בה כדי לבסס ממצאים בהתאם לגירסת התביעה, לפיה התובעת נפגעה במהלך נסיעה באוטובוס של הנתבעת 1.
לפיכך הנני קובעת כי התובעת נפגעה ב"תאונת דרכים" כהגדרתה בחוק הפלת"ד. על בסיס מכלול הנתונים, הראיות והממצאים בתחומי הרפואה, כמשתקף מחוות הדעת וחקירת המומחים בתחום האורטופדי והנוירולוגי, התרשמות בלתי אמצעית של בית המשפט מהעדויות ומימדי הפגיעה (סרטון שהוקרן באולם עמ' 18 לפרו' ישיבת 14.4.15) - יש לבחון את "סיפור החיים" של התובעת.
שוכנעתי לקבוע כי הנכות הרפואית בהתאם לממצאי ומסקנות המומחים הרפואיים, אינה באה במנותק מקורותיה של התובעת ורקע רפואי קודם.
בחינה מושכלת מובילה למסקנה כי לתאונה ותוצאותיה הייתה ההשפעה ניכרת, בין השאר בגין שילוב תחומי הרפואה בהם נותרה נכות צמיתה, נסיבותיה האישיות של התובעת (לרבות רקע משפחתי, מקום מגוריה בקיבוץ), תולדותיה ואורח החיים במהלך השנים מאז אירוע התאונה ועד מועד פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בחקירה נגדית לב"כ התובע, עומת העד עם הגרסה שנמסרה לביטוח הלאומי יום לאחר התאונה, לפיה העובד נסע סמוך למכולה ומוט ברזל נשמט וענה : "בזמן הפגיעה לא נסע. הוא נסע, בזמן הפגיעה הוא עמד." (עמ' 20 לפרו').
לא נעלמה מעיני טענת ב"כ נתבעת 3 לאי דיוקים בגירסה, אך היתרשמות בלתי אמצעית של בית המשפט מובילה למסקנה כי אין בהם כדי לפגום בגרעין האמת וגירסתו של התובע משקפת את שאירע בפועל.
הודעה על תאונת דרכים של משטרת ישראל: "בנסיעה עם מלגזה נפל מוט ברזל מגובה רב (ממנוף). ופגע לי ברגל." תביעה לתשלום דמי פגיעה למל"ל והודעה על פגיעה בעבודה מיום 24.5.11: "העובד נסע סמוך למכולה שהועמסה בברזל. מוט ברזל נשמט מהמנוף ופגע ברגלו". בטופס למתן טפול רפואי לנפגע עבודה (בל/250) מיום 24.5.11: "העובד נסע סמוך למכולה שהועמסה בברזל. מוט ברזל מהמנוף ופגע ברגלו". גירסתו של עד ההגנה יצחק פנירי, מתייחסת אף היא לנהיגה של התובע ברכב (מלגזה) במסגרת עבודתו בשטח המפעל ואף אם למיטב זיכרונו עצר לשניות בודדות, גם לגירסתו התובע נפגע על ידי מוט הברזל שנפל עליו ממנוף המשאית.
לאחר עיון במלוא התעוד, בטיעוני הצדדים ובהתאם להסדר הדיוני, מצאתי לקבוע נכות רפואית בגבולות של עד 10% בגין הצלקת שהותירה פגימה אסתטית קלה (בהתאמה להגדרות סעיף 75(1)(ב) לתקנות הביטוח הלאומי) ללא השלכה תפקודית משמעותית.
...
בית המשפט העליון התייחס בהרחבה לאירוע בו מעורבת מלגזה ולקביעה כי מדובר ברכב מנועי כמשמעו בחוק הפלת"ד. ראה רע"א 6168/11 כלל נ' שפסו והאסמכתאות שם. קיומו של הקשר הסיבתי העובדתי אינו יכול להיות שנוי במחלוקת וכך גם הקשר הסיבתי המשפטי ובשילוב של "מבחן הסיכון" ו"מבחן השכל הישר" – המסקנה היא כי האירוע מקיים את ההגדרה הבסיסית של מאורע בו נגרם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה.
לא שוכנעתי לקבל את טיעוני ב"כ התובע בסיכומים לחישובי נזק בגין הפסדי הכנסה לעבר ואובדן כושר השתכרות לעתיד, כאשר אין במארג הראיות תימוכין לראשי הנזק, ביסוסם ואופן חישובם.
אשר על כן, מחייבת את נתבעת 3 הראל חב' לביטוח בע"מ לשלם לתובע פיצוי בסך של 36,000 ₪ בצירוף הוצאות המשפט, כמו כן שכ"ט עו"ד בשיעור 13% ומע"מ. בנסיבות, התביעה כנגד שאר הנתבעים נדחית, ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ה"תחקיר" הנערך על ידי צוות האמבולנס אינו משפטי אלא לצרכים רפואיים ולכן לעיתים חסר בנושאים מסוימים (לעניין זה ראה אף עדותו של ד"ר ניסים ארביב).
המומחה הרפואי לא נחקר ע"י מי מהצדדים בחקירה נגדית על חוות דעתו, ואף לא הוצגו לבית המשפט שאלות הבהרה למומחה כך שהאמור בחוות דעתו לא נסתר.
בית המשפט עמד על מעמדו של המומחה בבר"ע (מחוזי חי') 776/06 רז נ' פרוינד (פורסם בנבו), 20/11/06): "למומחה מטעם בית המשפט מעמד מיוחד, והוא חב נאמנות והגינות מוגברות כלפי בית המשפט, עליו להיות נטראלי ולפעול ללא משוא פנים או ניגוד עניינים, כמי שמסייע לבית המשפט להגיע לחקר האמת, וככזה הוא משמש כזרועו הארוכה של בית המשפט". וכן ברע"א 1858/08 הדר חב' לביטוח בע"מ נ' גלית אמויאל (פורסם בנבו 09/07/08): "מעמדו של המומחה מטעם בית המשפט הוסדר בתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז-1986 (להלן: תקנות המומחים), שהותקנו בעקבות תיקון 5 לחוק הפיצויים. מגמת המחוקק ומחוקק המשנה הייתה לאפשר לצדדים ולבית המשפט להסתמך על חוות דעת של גורם עצמאי ואובייקטיבי, במקום גורם, שיש חשש להיותו מוטה (ראו: א' ריבלין, תאונות הדרכים סדרי הדין וחישוב הפיצויים 561 (תשנ"ט) (להלן: ריבלין). כחלק מכך, נקבעו בתקנות הפיצויים הוראות הנועדות להבטיח את קיומו של שיקול דעת עצמאי ואובייקטיבי של המומחה מטעם בית המשפט". לאור האמור לעיל, אני מאמץ את חוות דעתו של המומחה.
על מנת לזהות ולקבוע את שיעור הנזק שניגרם לתובע, עלינו לבחון את השלכות התאונה על תיפקודו של התובע לעומת מצבו לפני התאונה.
עובר לתאונה סבל התובע מבעיות רפואיות שונות כגון: בעיות בגב, "כאבים בגב תחתון מזה שנים" (ביקור מיום 19.10.11) "כאבים בגב תחתון והקרנה לרגל שמאל" (8.2.11) כאבים בבירכיים והתקשה מאוד בהליכה גם כשהוא נעזר בהליכון "מתקשה בהליכה, מתקשה בניידות, הלכה רק באזרת מוקל. מרגיש חולשה ברגליים לא מסוגל לעבור חופשי כמה מטרים חייב לנוח בישיבה" (הטעות במקור) , קושי בהליכה רציפה "לא יחול ללחת כמה מטרים ולא לעצור" (הטעות במקור) סבל מכאבים ארטריטיים מפושטים עם תגובה מועטה למשכחי כאבים (הטעות במקור , ביקור מיום 19.6.12), מחלת לב איסכמטית, (ביקור מיום 24.8.10), בשנת 2005 "כשנה וחצי התקפי סח' סיבוביות למשך מספר שעות..." (ביקור מיום 27.9.05).
יוצא אפוא, כי הפצוי הנו נגזרת של 15.5 חודשים, מיום השיחרור מ"פאלאס אמריקה" ועד למותו של התובע, במכפלת השכר ומחצית= 113,785/2 = 56,893 ₪ ובצרוף הפרישי ריבית מאמצע התקופה 57,506 ₪.
...
יחד עם זאת, עדיין שוכנעתי כי לאור הפגיעה ומהות הטיפולים להם נזקק התובע סביר כי התובע נשא דמי השתתפות לטיפולים רפואיים מסוימים, וכי נזקק להוצאות נסיעה מסוימות לטיפולים הגם והתובע יצא את ביתו לבדו למרחקים קצרים טרם התאונה, ספק גדול אם היה מתנייד באוטובוסים וסביר להניח שנעזר במוניות לשם הגעה למקומות שונים.
אמנם איני מקבל את טענת ב"כ הנתבעת לפיה המנוח נפטר בשיבה טובה, אלא בגיל מופלג מלווה בכאב וסבל, אך איני מוצא לנכון לפסוק פיצוי בגין התאונה השנייה ו/או הפסדי תמיכה לאלמנה.
סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובעים סך של 106,194 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

על רקע היתנהלות מתמשכת זו ועל מנת לחסוך מזמנם של הצדדים גובשה בהמשך הסכמה דיונית, אשר באה לידי ביטוי בעמ' 190 לפרוטוקול, ולפיה אם ימנעו הצדדים, בהיעדר תוחלת, מלחקור את העד בנושאים מסוימים, לא ייזקף הדבר בהמשך לחובתם ולא תעלה טענה כלשהיא בנושא זה. הבנה זו סייעה לקיצור העדות, אף שזו השתרעה על פני שעות ארוכות, ובעיקר אפשרה לסניגור המלומד להסתפק בחקירה נגדית קצרה, כפי שיתואר מייד.
אבהיר, בהקשר זה, כי בוזגלו נחקר על ידי המישטרה גם בנוגע לחשדות בדבר ביצוע עבירות במסגרת פרויקטים נוספים, אשר חלקם לא מצאו את דרכם לכתב האישום, דוגמאת פרויקט כביש 4, ונושאים מעין אלה יוזכרו בסקירה רק ככל שיש להם השלכה כלשהיא על הסוגיות שרלוונטיות לענייננו.
ההחלטה לעצרו התקבלה, כך על פי המפורט בסיכומי התביעה, לאחר שצוות החקירה קיבל מידי סולימני את ההקלטה ת/4, בה מתועדת שיחה בין סולימני לבין ישראל בר, הקלטה אליה אתייחס בהמשך במסגרת סקירת עדותו של בר. מכל מקום, לאחר שנעצר בשדה התעופה, נילקח בוזגלו לחקירה באזהרה, במסגרתה השיב לכלל השאלות שנשאל וכפר בבצוע עבירות כלשהן.
בהקשר זה אציין כי צפייה בלתי אמצעית באותן אמרות, אשר נימסרו תחת הליכי תישאול מקצועיים ומתמשכים של צוות החקירה, אכן מותירה רושם אותנטי.
חקירתו של בר במישטרה החלה איפוא בתשאול שנערך ברכב הבילוש, בסמוך לאחר מעצרו של בר עם שובו מחו"ל ביום 21.11.15 (ראו דו"ח התשאול ת/7, תמליל ת/8 ודיסק ת/8א'), ונפרשה בהמשך על פני ארבע חקירות מתועדות ומפורטות מהתאריכים: 21.11.15 (הודעה ת/5, תמליל ת/6 ודיסק ת/6א'), 26.11.15 (ת/9, ת/10 ו-ת/10א' בהתאמה), 18.5.16 (ת/11, ת/12 ו-ת/12א') ו- 24.1.17 (ת/13, ת/14 ו-ת/14א').
אינני קובע כמובן מסמרות בנושא זה, אך אזכיר כי היתנהלות מעין זו תואמת את אורחותיו של בוזגלו, כפי שתוארו בעדות אחותו שושנה לביא, ואם בשותפו הקרוב ישראל בר, המכיר אותו היטב, התעוררו לאורך השנים אותם חשדות, ברי כי אל לו גם לבית המשפט להיתעלם מאפשרות סבירה זו. נכונה הטענה כי במהלך חקירתו במישטרה ב-2015 חזר בוזגלו על אותה גרסה שמסר בעבר לבר, בדבר תשלום השוחד לויז'ניצר באמצעות הנאשם, לכאורה בנגוד לאנטרס האישי שלו.
...
עיון בדבריו של בר מתוך פריזמה ראייתית מצומצמת זו מוביל אל המסקנה כי החיזוק הפוטנציאלי המשמעותי היחיד בעדותו נעוץ בעובדה כי שמע מבוזגלו על השוחד לויז'ניצר ועל מעורבותו של הנאשם בהעברת הכספים, פחות או יותר בזמן אמת, כך שקיימת התאמה בין מה שסיפר אז בוזגלו לשותפו בר לבין אמרותיו המפלילות של בוזגלו בתשאולים.
התוצאה היא כי לאמרותיו המפלילות, הכלליות והחלקיות, של בוזגלו, אשר נגועות בקשיים ניכרים, הובאו מספר מצומצם של ראיות "חיזוק", שמשקל כל אחת מהם נמוך, וכך גם משקלן המצטבר, אשר מצוי מרחק רב מאותם חיזוקים משמעותיים וכבדי משקל הנדרשים לטעמי על מנת שניתן יהיה להרשיע על יסוד אמרותיו של בוזגלו.
בנסיבות אלה לא מצאתי טעם בהתייחסות מפורטת לטענות ההגנה בנוגע לקיומם של מחדלי חקירה, ואסתפק בכך שאציין כי לא בהם נעוצים הטעמים המרכזיים שהובילו לתוצאה הנ"ל. לאור כל האמור לעיל, מזוכה הנאשם מהעבירה שיוחסה לו בכתב האישום.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לשאלת בית המשפט השיב כי בנסיבות תיק זה אין לכך השלכות.
פירטה את החבלות שנגרמו לה. בחקירתה הנגדית, פירטה כיצד היא נוהגת לחצות את הכביש, מסתכלת לימין ולשמאל ומסרה כי לא ראתה את רכב הנאשם, אלא רק כשהייתה באמצע הכביש, אז גם הבינה שאינה מספיקה לעשות דבר.
כשהוקרא לו מחקירתו במישטרה כי מסר שהנאשם עצר לפני הפנייה שמאלה, לפני מעבר החצייה, מסר כי אם זה מה שאמר אז, אז כן. היום הוא לא זוכר.
בחקירה נגדית נישאל על ידי ב"כ המאשימה האם כל מה שמסר בעדותו במישטרה הנו אמת ועל כך השיב בחיוב.
בחקירתו תחת אזהרה טען הנאשם שנסע במהירות של 2-3 קמ"ש, ואילו בעדותו בפני בית המשפט טען כי נהג במהירות של 0 קמ"ש. ואולם, בחקירתו הנגדית הודה בפה מלא כי אינו יכול לקבוע את המהירות שנסע.
...
לאור מכלול הראיות המונחות בפני בית המשפט ומקום התרחשות התאונה, זאת גם בשים לב לטענת ההגנה לפה כביכול "ראיית הזהב" בתיק "אבדה" סבורני כי ניתן לקבוע ברמת הוודאות הנדרשת במשפט הפלילי כי הנאשם נהג ברשלנות והינו אחראי לתאונה נשוא כתב האישום.
משכך, אני קובעת כי המאשימה עמדה בנטל המוטל עליה והביאה ראיות אשר יש בהן די להרשעת הנאשם באחריות לתאונה ובכל העבירות המיוחסות לו, וכי לא היה בהגנת הנאשם כדי לעורר ספק סביר אשר יש בו כדי לזכותו.
לאור כל האמור לעיל, אני מרשיעה את הנאשם בכל המיוחס לו בכתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו