מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קביעת דמי שכירות כלכליים חופשיים

בהליך שכירות (ש) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לקביעת דמי שכירות כלכליים עבור 2/3 מהזכויות בחנות שמי מהמשיבים לא שילם עבורם דמי מפתח.
החנות, לא הושכרה בשכירות חופשית וזכויותיהם הם במלוא החנות שבגינה שולמו דמי מפתח כפי שכאמור נהגו המבקשים בדרישתם מהמנוח לדמי שכירות בדיירות מוגנת.
...
בפסק הדין נדחתה הפרשנות והאבחנה שעשו המבקשים לפיה משרכשו את הזכויות מהשותפים אין להחיל על המנוח את הלכת טיסונה ונקבע: "הן מפסק דין זה (טיסונה – מ.ל.) והן מן הפסיקה הנוספת שנפסקה לעיל עולה, שלפי ההלכה אין מקום לגרוע מזכויות הדיירות המוגנת של שותף שנותר בנכס, בשל יציאת שותפיו שהיו גם הם דיירים מוגנים בנכס. לענין הלכה זו ותחולתה לא ניתן להבחין בנסיבות המקרה שלפנינו בין לשון הסכם השכירות לבין לשון הסכמי השכירות האחרים שנידונו בפסיקה ולא מצאנו בהסכם מושא ההליך שבפנינו החל על המנוח כדי גריעה מתחולת הלכה. ביטוי לזכויות המשיב בנכס עולה גם מן ההסכם שהמערערים היו צד לו מול קרני לרכישת זכויותיה מיום 17/06/2010 בו צוין בין היתר כי המשיב ממשיך ומחזיק בחנות" (פסקה 19 לפסק הדין בערעור).
לאור כל האמור, דין התביעה להידחות ואין להורות על חיוב המשיבים בדמי השכירות ראויים עבור 2/3 מהמושכר לפי סעיף 1(22) לתקנות.

בהליך שכירות (ש) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים טוענים כי כל טענותיו של הנתבע בקשר לסירובו של התובע לגבות את דמי השכירות אינן רלבאנטיות כלל למחלוקת נשוא תיק זה, וכי הם רשאים לסרב לגבות את דמי השכירות המזעריים שהוצעו להם על ידי הנתבע על מנת לשמור על זכויותיהם לקביעת דמי השכירות הכלכליים הרואיים.
בסיכומיו, חזר הנתבע על הטענה כי הסכמותיה של בעלת הבית הקודמת מחייבות את התובעים ומונעות מהם מלהגיש תביעה זו, אך הנתבע לא הוכיח כלל כי הגב' עמרם ידעה והסכימה מפורשות לכך שדמי השכירות לא יועלו ולא יתעדכנו בהתאם לדמי השכירות הכלכליים החופשיים החלים על החנות עקב עסוקו של הנתבע.
...
סוף דבר העולה מן המקובץ הוא, שאני קובע כי תקנה 1(3) לתקנות חלה על הנתבע ועל החנות, וכי התובעים זכאים לדמי שכירות חופשיים, כמקובל בשוק השכירות העסקית, בגין המושכר.
אשר למועד שהחל ממנו יחולו דמי השכירות החופשיים, אני סבור כי המועד הראוי הוא מועד הגשת התביעה לבית הדין לשכירות, יום 7.11.2016.
אני ממנה את השמאית גב' אורית שפט, מרחוב קפלן 17 תל-אביב – יפו, טלפון 03-9773373, כשמאית מטעם בית המשפט, לשום את דמי השכירות הראויים בגין המושכר.

בהליך שכירות (ש) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בתביעה זו מתבקש ביה"ד לשכירות לקבוע דמי שכירות כלכליים חופשיים וראליים בסך 10850 ₪ לחודש.
...
אני קובע אפוא שלא חל השתק פלוגתא.
הפועל היוצא שאני מקבל עמדת המסדר וקובע כי לא שולמו דמי מפתח, ויש תחולה לתקנה 1(22) לתקנות.
אני קובע אפוא שהנתבע חב לשלם לתובעת דמי שכירות ראליים כל עוד שוהה הוא במושכר.

בהליך שכירות (ש) שהוגש בשנת 2007 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

טענת המבקשת בבקשה זו היא, כי גם המשיב לא שילם דמי מפתח עבור המושכר, ועל כן יש לשחרר את דמי השכירות ממגבלות חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב – 1972 (להלן: "חוק הגנת הדייר") ולקבוע דמי שכירות כלכליים חופשיים.
...
סיכומו של דבר-לא עלה בידי המבקשת להרים את נטל ההוכחה המוטל עליה, ולהוכיח כי דמי מפתח לא שולמו, גם בהיתחשב בכך שהנטל המוטל עליה הנו נטל מופחת.
גרסת המבקשת לא הוכחה בפני כדבעי, ומנגד, גירסתו של המשיב נמצאה מהימנה והיא מטילה את גירסת המבקשת בספק רב. לפיכך, הבקשה נדחית.
אשר להוצאות משפט-אני מחייב את המבקשת לשלם למשיב הוצאות משפט ובנוסף שכ"ט עו"ד, בסך 3,000 ₪ בצירוף מע"מ. המזכירות תשלח העתק פסק-הדין לב"כ הצדדים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המערערים טענו בבקשה לקביעת דמי שכירות חופשיים שהגישו לבית-משפט קמא (באמצעות בא-כוחם הקודם), כי עסוקו בפועל של המשיב במושכר עולה כדי הפעלת "מרפאה של רופא" או "מעבדה רפואית", כמשמעות המונחים בתקנות 1(11) ו-1(12) לתקנות הגנת הדייר (דמי שכירות בבתי עסק – אי תחולת השיעורים המירביים והפחתות), תשמ"ג-1983 (להלן – התקנות); והיות שעסקים אלו הוחרגו בתקנות הנ"ל מתחולתו של סעיף 52א לחוק הגנת הדייר, שעניינו הגבלת דמי השכירות המוגנת – הרי שהמערערים רשאים לגבות מהמשיב דמי שכירות ראליים-כלכליים עבור השמוש במושכר.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערעור להידחות.
אשר על כל האמור לעיל, הערעור נדחה – הן לגופו, והן באשר לשיעור ההוצאות שהושתו על המערערים בערכאה הדיונית.
בהתחשב במכלול הנסיבות, ובין-השאר במחלוקת שנתגלעה בין הצדדים בעניין המצאת עיקרי הטיעון מטעם המשיב לידי ב"כ המערערים, ישלמו המערערים למשיב שכ"ט עו"ד בערעור בסכום כולל של 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו