מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קביעת דמי הבראה בענף האפייה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בנסיבות התיק, בהן התובעת לא טענה לתחולתן של הוראות בהסכם קבוצי המאפשרות שלילת פצויי פיטורים[footnoteRef:1], רלוואנטיים התנאים שנקבעו בסעיף 17 לחוק פצויי פיטורים, שעניינו פיטורים ללא פיצויים מכוח פסק דין, ולפיו - "בענף העבודה שאין בו הסכם קבוצי, רשאי בית הדין האיזורי לעבודה לקבוע שפיטוריו של עובד היו בנסיבות המצדיקות פיטורים ללא פיצויים או בפיצויים חלקיים שיקבע; בדונו בענין זה יונחה בית הדין האיזורי לעבודה על פי הכללים שבהסכם הקבוצי החל על המספר הגדול ביותר של עובדים". [1: הנתבע טען לתחולתו של צו ההרחבה בענף האפייה, אולם טענה זו תבחן במסגרת הדיון בתביעה שכנגד, כאשר ממילא בצו ההרחבה כאמור אין כל הסדר בנוגע לשלילת פצויי פיטורים.
בהתאם טען הנתבע כי לא שולמו לו דמי הבראה, וכי עבור השנתיים האחרונות להעסקתו הוא זכאי לדמי הבראה על פי צו ההרחבה בענף האפייה, בשיעור של – 18 ימי הבראה במכפלת התעריף 378 ₪.
...
הנתבע ישלם לתובעת, תוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, סך 500 ₪ בגין קנסות בהם חויבה התובעת בשל עבירות תנועה שביצע הנתבע על הרכב שהועמד לרשותו במסגרת העסקתו.
התביעה שכנגד מתקבלת בחלקה, כך שהתובעת תשלם לנתבע, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים הבאים – א. פיצוי בשל אי מתן הודעה לעובד בסך 3,500 ₪.
בשים לב לתוצאה אליה הגעתי, ולפיה התביעה העיקרית התקבלה ברובה ואילו התביעה שכנגד נדחתה ברובה, נוכח הסכום שנפסק לטובת הנתבע, לעומת הסכום הגבוה שנתבע בתביעה שכנגד, כמו גם בהתחשב במכלול הנתונים הקשורים בהפסקת עבודתו של הנתבע, אני קובע כי הנתבע יישא בהוצאות התובעת ובשכ"ט עו"ד בסכום כולל של – 20,000 ₪, שישולמו תוך 30 יום ממועד פסק הדין, שאם לא כן יישא סכום זה בהפרשי הצמדה וריבית כדין, עד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת טענה זו עלתה טענת התובע, כי למעשה על העסקתו חל צו ההרחבה בענף האפייה (פורסם לראשונה בילקוט פרסומים תשל"א 1703, מיום 18.2.71, עמ' 1148 ותוקן במהלך השנים) ולכן זכאותו לדמי חגים ודמי הבראה גבוהה מזו המקובלת ביתר המשק (על פי הצוו קיימת זכאות ל-9 ימי הבראה מהשנה הראשונה וזכאות ל-17 ימי חג בשנה).
צו ההרחבה קובע ברישא כי הוא "על כל העובדים והמעבידים במאפיות בישראל". על פי הפסיקה, תחולתו של צו הרחבה על מעסיק היא שאלה שבעובדה, ונטל ההוכחה בדבר תחולת הצוו מוטל על התובע הטוען לכך (דב"ע (ארצי) שן/7-1 הדי אליקים - אוריינט קולור תעשיות צלום (1986) בע"מ, פד"ע כג' 45).
...
כפי שראינו לעיל, לא מצאנו כי זכויותיו של התובע במהלך תקופת עבודתו קופחו, למעט חוסר בשני ימי הבראה, שהינו שולי ביחס לכלל התביעה.
סוף דבר על יסוד כלל האמור לעיל אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע בתוך 30 ימים מהיום דמי הבראה בסך 784 ₪ ופדיון חופשה שנתית בסך 2,808 ₪.
התביעה ליתר הסעדים – נדחית בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השאלות השנויות במחלוקת בין הצדדים האם חל על הנתבעת צו ההרחבה בענף האפייה? האם זכאי התובע לפצוי בגין הפרישי שכר ושעות נוספות? האם זכאי התובע לפצוי בגין הפרשות פנסיוניות? האם זכאי התובע לדמי חגים? האם זכאי התובע לדמי הבראה? האם זכאי התובע לדמי מחלה? האם זכאי התובע לפצויי פיטורים? האם זכאי התובע לפיצויים בעד אי מתן 'הודעה לעובד'? האם זכאי התובע לפצוי בשל עריכת תלושי שכרו שלא כדין? להלן נדון בשאלות אלו, כסדרן.
הפרשות פנסיוניות התובע טוען כי חל על הצדדים צו הרחבה בדבר הנהגת פנסיית זקנה משלימה (יסוד) משנת 1966 (להלן – צו 1966) אשר קבע כי על המעסיק לבצע הפרשות לקרן הפנסיה החל מהחודש הראשון לעבודתו של העובד, וזאת בשיעור של 6%, כך גם מתוקף צו ההרחבה בענף האפייה.
...
מכל מקום, משעה שהנתבעת לא הציגה כל מסמך בו נמסרו לתובע תנאי עבודתו כנדרש על פי הדין, ובשים לב לתקופת העבודה בה עבד התובע בנתבעת מצאנו לחייבה בסך של 3,000 ₪ בגין רכיב זה. יובהר כי על הנתבעת מוטלת חובה למסור לעובד פרטים באשר לשכר העבודה, ימי העבודה, מקום ביצוע העבודה וכדומה, על מנת שהעובד יהיה ער ומודע לזכויותיו.
לאור האמור לעיל, אנו סבורים כי יש להעניק לתובע פיצוי בשל עריכת תלושי שכר שלא כדין ובהתאם לכך , על הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך של 3,000 ₪ בגין רכיב זה. סוף דבר תביעת התובע מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, כמפורט להלן: הפרשי שכר בסך של 16,864 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 13 לצוו ההרחבה בענף האפייה עניינו ב"הישתתפות בהוצאות הבראה" של תשעה ועשרה ימי הבראה בשנה, בהתאם להוראות הקבועות שם. ואולם, הוראות הצוו עניינן בהישתתפות בהוצאות הבראה "המותנית ביציאה בפועל להבראה שתוכח ע"י תעודה מתאימה". מאחר שלא נטען וממילא לא הוכח כי התובעת יצאה בפועל להבראה, זכאותה תיבחן לאורו של צו ההרחבה הכללי במשק לעניין דמי הבראה, הקובע תשלום דמי הבראה בהתאם לותק "במפעל". נוכח וותקה של התובעת, היא זכאית ל- 31 ימי הבראה, בסך כולל של 11,718 ₪.
...
בענייננו הבקשה הועלתה במסגרת תצהיר הנתבעת ודינה להידחות.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל: בגין דמי הבראה- סך של 7,560 ₪.
בנוסף, ובשים לב לכך שמרבית התביעה נדחתה, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ובהמשך: "...עזרא: אתה עובר בפנים המאפיה? קוברום: כן. עזרא: יש מקרר 2 דלת, יש שמה בורקסים.. בפנים יש לחמנייה... צריך ל הוציא... אז תוציא לחמנייה, תוציא 14 מגשים תשים בעגלה, שים בחדר תפיחה, תדליק תנור, שים בגטים בעגלה 11, יש שמה עגלות במאפיה..." ובהמשך: "...קוברום: אבל חלק זה גם צריך בלי סומסום? עזרא: תימסור לו 8 מגשים כל ... כמו כל יום חמישי. 8 מגשים והוא יסדר במקרר ..." שעה שהנתבע לא הציג הודעה על תנאי העסקה, ושעה שתצהירו של התובע לא נסתר ואף עולה בקנה אחד אם ראיות נוספות לרבות הקלטות המעידות כי התובע עבד במאפיה וביצע עבודות הקשורות למאפיה, שוכנענו כי יש לקבל את גרסת התובע בנידון , משכך אנו קובעים כי צו ההרחבה בענף האפיה חל על הצדדים.
עיון בצו ההרחבה בענף האפיה מעלה כי זכאות התובע לדמי הבראה היא של 9 ימים לשנה, ומשכך התובע זכאי ל- 18 ימי הבראה ( 18 * 378 ₪), קרי לסך של 6,804 ₪ שעה שלא הוצגה לנו כל אסמכתא לתעריף שונה מהתעריף של צו ההרחבה הרגיל.
...
בכל הנוגע לרכיב ההלנה הכללי שנתבע, לא שוכנענו כי בנסיבות העניין יש לפסוק לטובת התובע הלנה, שעה שרוב רכיבי התביעה אינם נושאים פיצויי הלנה ובכל מקרה לא שוכנענו כי נסיבות התיק יש בהם כדי לחייב את הנתבע בפיצויי הלנה.
סוף דבר הנתבע ישלם לתובע, בתוך 30 ימים מהיום, את הסכומים הבאים: פיצוי בגין אי הפקדת פיקדון: בסך 24,135 ₪ בצירוף הפרשי ריבית מהצמדה כדין מאמצע התקופה (15.3.19 ) ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף ישלם הנתבע לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בגין תביעה זו בסך 10,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום, אחרת יישא סכום זה הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו