עיקרה של המחלוקת בין הצדדים נוגעת לנכותו הרפואית של התובע כתוצאה מהתאונה, השלכותיה התפקודיות, וסכום הפצוי המגיע לו. לטענת התובע, היה על המומחה להעמיד את נכותו האורתופדית על 5% לפי סעיף 37(5)(א) לתקנות הביטוח לאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956, שכן מצבו הקודם הוא חסר משמעות ואינו מצדיק ייחוס של 2.5% מהנכות שנקבעה.
בסיכום חוות דעתו קבע המומחה כי נותרה לתובע נכות צמיתה בשיעור של 2.5% בגין התאונה, לאחר ניכוי מחצית בגין מצב קודם.
בהתאם לפסיקה, יש לפסוק פיצוי בגין הפסד שכר לעתיד גם למי שלא נגרע שכרו, מתוך הנחה כי תוצאות התאונה עשויות להשפיע על העתיד, אולם בתביעה שדרגת הנכות הרפואית בה היא פחות מ-5% מקובל לפסוק פיצוי גלובלי תחת חישוב אקטוארי; כפי שסיכם המלומד דוד קציר, בספרו: פיצויים בשל ניזקי גוף, מהדורה רביעית, כדלקמן:
"נכויות בשיעור נמוך, של 5%, או אפילו עד 10%, מטבען שאינן עלולות להשפיע על כושר התיפקוד בנוגע להשתכרות, אצל אדם מן הישוב; במקרים כאלה, הנטייה היא שלא לפסוק את הפצוי לפי אחוז הנכות, אלא, מקום שבית-המשפט משתכנע שאפשר שהנכות תהיה בעלת משמעות תפקודית, הוא עשוי לפסוק סכום גלובאלי בפריט נזק זה. מובן, שאין בכך משום קביעת כלל גדול, שכן תלוי הדבר בטיבו של הנפגע ובמהות עסוקו. אולם, כדבר שבנוהג, ניתן להצביע על המקרים שבהם סירבו בתי המשפט להזקק, ביחס לנכויות כאלו, לחישוב אקטוארי המבוסס על אחוז הנכות" (קציר, 259).
...
לאור כל האמור, ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים והבאתי בחשבון כלל השיקולים כמפורט לעיל, אני פוסקת לתובע סכום פיצוי גלובלי של 5,000 ₪ בגין עזרת צד ג' בעבר ולעתיד.
סוף דבר
אני פוסקת לתובע פיצויים כדלקמן:
הפסדי שכר לעבר
הפסדי שכר לעתיד (כולל פנסיה)
56,590 ₪
45,000 ₪
עזרת צד ג' בעבר ובעתיד
5,000 ₪
הוצאות רפואיות ונסיעות בעבר ובעתיד
3,000 ₪
כאב וסבל
4,090 ₪
סה"כ
113,680 ₪
הנתבעת תשלם לתובע סך של 113,680 ₪ ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד כדין בשיעור של 15.21% (כולל מע"מ).
כן תשלם הנתבעת לתובע החזר אגרת בית משפט כפי ששולמה בפועל, והחזר תשלום חלקו של התובע בשכ"ט המומחה (2,633 ₪).