פרופ' נויפלד קבעה לתובעת נכות רפואית צמיתה, עקב התאונה, בשיעור 10% בשל פגיעה קוגניטיבית קלה, לפי סעיף 29(6)(II) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) (תוספת), תשל"ז – 1956 (להלן: "תקנות המל"ל") ו- 5% בשל אובדן חוש הריח והטעם, לפי סעיף 69(3)(ב) לתקנות המל"ל.
ד"ר אנקשטיין קבע לתובעת נכות רפואית צמיתה, עקב התאונה, בשיעור 10% בשל הגבלת תנועות ברך שמאל, לפי סעיף 48(2)(ה) (III) לתקנות המל"ל ו- 10% בשל אי יציבות צדדית, לפי סעיף 48(2)(א) (חלקי) לתקנות המל"ל.
גם ד"ר אור קבע לתובעת נכות רפואית צמיתה, עקב התאונה, בשיעור 20% בשל הפרעות נפשיות, לפי סעיף 34(ב)(3) לתקנות המל"ל.
יוצא, כי הנכות הרפואית היציבה והמשוקללת של התובעת, עקב התאונה, עומדת, איפוא, על 44.55%, ובמעוגל - 45%.
בחלק מהמקרים הוריד בית המשפט את אחוז שיעור ההוון בתביעות ניזקי גוף מ- 3% ל- 2% (לדוגמא – כב' השופטת בלהה טולקובסקי בעיניין פלוני; כב' השופט צבי ויצמן בעיניין המנוח א.מ.א ; כב' השופט ארנון דראל בעיניין מ.ט; פסק דיני בעיניין נמימי ; כב' השופט מנחם (מריו) קליין בעיניין נ.ה).
...
בהתחשב בנתוניה האישיים של התובעת ובמאפיינים הספציפיים של עסקהּ, במיוחד השלבים שעסקהּ יכול לעבור (שלב ההשקה, שלב הצמיחה המהירה, שלב הצמיחה הבוגרת ושלב הדעיכה), יהיה זה לא נכון להתעלם מהסיכוי שהכנסתהּ מיגיעה אישית בעסקהּ לאחר התאונה הייתה גדלה עם השנים ולו במידת מה. בהתחשב במכלול נסיבות העניין, מסקנתי היא, כי גובה הכנסתהּ של התובעת, לצרכי חישוב הפיצויים בראש נזק של הפסד השתכרות והכוללת גם את כל הזכויות הסוציאליות ולאחר שערוך כדין להיום ובניכוי מס הכנסה היא כדלקמן:
לעבר – 5,950 ₪ לחודש, ולעתיד - 6,750 ₪.
סכום הפיצויים הכולל
מן המקובץ דלעיל עולה, כי הפיצויים המגיעים לתובעת, עקב התאונה ונכון להיום, הם כל אלה:
הפסד השתכרות לעבר - 134,418 ₪.
נזק לא ממוני - 81,075 ₪
____________
סה"כ - 769,704 ₪
התוצאה
התוצאה היא, אפוא, כי אני נעתר לתביעה ומחייב בזה את הנתבעים לשלם לתובעת סך של 769,704 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור 13% + מע"מ כחוק מהסכום הפסוק, וכן החזר אגרת בית משפט ששולמה על ידי התובעת, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל.