הועדה הקשיבה לפירוט הליקויים מפי המערערת ובא כוחה ורשמה אותם כדלקמן (השגיאות במקור):
"ראשית, בענין הפגיעה בברך שמאל מפנה תעודת חדר מיון בה נרשם במפורש מתלוננת על כאבים בגב וברך שמאל, כלומר קיימת תלונה מלמחרת יום התאונה וכשפנתה לראושנה לטפול. בהמשך נבדקה בבדיקת MI שהדימה בין השאר קרע בגוף קרן אחורית של מנסקוס מדיאלי. מה שמקנה לכל הפחות 10% נכות לפי סע 48. בנוסף הייתה במעקב פרופ' אלי פלד שאבחן מיגבלה בהנעת הברך ויותר ביישור ברך שמאל. ע"ש-טופלה אצלה ד"ר עמוס חנני שאבחן הגבלה בתנועות לכל הכיוונים, מפנה למימצאי בדיקת MRI ע"ש. בבדיקת EMG אובחנו ממצאים שיכולים להתאים לדיקולפתיה L4S1 דו"צ. בתחום הנורולוגי קיים תעוד מיום התאונה על כאבי ראש, ולחץ דם גבוה מה שהוביל בסופו של יום לארוע ממנו סבלה. נבקש להכיר בכך ולקבוע נכות בתחום הנורולוגי. מצרף מסמכים של הטיפולים. לעניין התעסוקתי טופלה ע"י רופא תעסוקתי שקבע שאינה מסוגלת המשיך בעובדתה הנוכחית פוטרה וכיום עובדת בעבודה אחרת ב 45% משרה, לכן נבקש להפעיל תקנה 15 במלואה".
הועדה עיינה בתעוד הרפואי שהונח בפניה ובהתייחס לבדיקות הדימות כך רשמה:
"בבדיקות דימות:
הועדה ערכה למערערת בדיקה קלינית שממצאיה פורטו בזו הלשון:
"בבדיקה קלינית: צבע עור וחום תקין בגפיים תחתחונים ועליונים. הקף שוקיים וירכיים שווה בנקודות זהות. עמדת לורדוזס צוארית ומותנית שמורה ללא כיווץ שרירים. ברך שמאל- ללא סימני תפליט או נעילה. יציבה, יציבה תחת משקל הגוף. הפעלת ברך – יישור מלא, כיפוף מעל 120 מ', אין סימני גירוי מיניסקלי. ישיבה עם גב זקוף, ללא סימני רתע תוך שינוי תנוחה הפשטה והלבשה, הפעלת ע"ש צוארי- יישור מלא, הטיה לצדדים ותנועה סיבובית כמו שצויין בשינויי תנוחה, מעברים, הפשטה והלבשה. בבדיקה מכוונת לטווחי תנועות ע"ש מותני מתלוננת על כאבים כם כיווץ רצוני של שרירי הגב מהתחלת הבדיקה. לאורך כל הבדיקה מוסרת תלונות באפקט שמור ובהיגוי ודיבור ללא הפרעה, יושבת במשך זמן קצר וקמה על מנת להפיג את כאביה. לא ניצפתה הפררעה בדגם ההליכה, אין שימוש באבזר עזר, אין סימנים לחולשה, או סימנים פרמדיילים בפלג הגוף השמאלי. כשמתבקשת לעמוד זקוף ולהרים את ידיה למבחן המצב,מתקשה עד שמסוגלת ליישר את הברך ולעמוד עליה, ומגיע לתנוחה של הרמה סימטרית של שתי הידיים. אין פרונציה או צניחה, ואין הפרעה ביציבות. תיפקוד העצבים הקרניאליים תקין. אין תאור של כאבים בראש, עם מאפייני אוארה או סימנים מרמזים לכאב מיגרנוטי. אין הבדלי רגישה בפזור עצב העורף משני הצדדים".
לסיכום, קבעה הועדה:
"לנוכח תוצאות הבדיקה הגופנית, ללא סימני דילדול שרירים, ללא קפוח או גירוי עצבים, צפייה ורישום בדיקות בדימות, שינויים דסקופטיים ושינויים נווניים במפרקים בין חולייתיים בהיעדר ממצאים חבלתיים גרמים, ללא עדות לשינויי אות ממבנים עיצביים, ללא ביטוי בבדיקה גופנית מימצאי בדיקת דימות ברך שמאל, עם שינויים נווניים בולטים המתבטאים בפגמים סחוסיים, שנויי עובי סחוס תלת מדורי, ואופי נווני קרע של מנסקוס פנימית.
הועדה דוחה את הערר ומתייחסת לממצאים האלה של בדיקות דימות בלבד ללא ביטוי בבדיקת גופנית המאפשר לקבוע אחוזי נכות לפי ספר ליקויים.
...
מנגד, טען ב"כ המשיב, כי דין הערעור להידחות בהעדר פגם משפטי בהחלטת הוועדה.
משעל פי ממצאי הוועדה שפורטו בפרוטוקול אין ביטוי למגבלה תפקודית, הטענה נדחית.
במסגרת בדיקת עמוד השדרה המתני ציינה הוועדה, בין היתר, כי "כשמתבקשת (המערערת) לעמוד זקוף ולהרים את ידיה למבחן המצב, מתקשה עד שמסוגלת ליישר את הברך ולעמוד עליה, ומגיעה לתנוחה של הרמה סימטרית של שתי הידיים...". טענת המערערת, כי ממצא זה כשלעצמו מלמד על הפרעה תפקודית בברך שמאל היא טענה במישור הרפואי שדינה להידחות, כאשר מכל מקום הדבר לא עולה מקביעת הוועדה לפיה כאמור, ממצאי הבדיקה הגופנית מובילים למסקנה, כי לא נותרה נכות יציבה בברך שמאל וכי ממצאי בדיקות הדימות הם ללא ביטוי קליני בבדיקה ומשכך לא נקבעה למערערת נכות רפואית.
סוף דבר
על יסוד האמור ובהעדר טעות משפטית בהחלטת הוועדה – הערעור נדחה.