לטענת התובעת, קיימים ליקיים בהם לא הכיר המומחה מטעם בית המשפט, ואשר חקירתו הנגדית מוכיחה כי הוא טעה באי ההכרה בהם, ומשכך יש לאמץ לגביהם את קביעות המומחה מטעמה.
מומחה התובעת מצא כי באדן השיש עליו מותקנת המסגרת ישנם ליקיים רבים, כמתואר בחוות דעתו.
ראשית, מימצאי מומחה התובעת (אשר נתמכו בסקיצה ובתמונות בעמ' 15 עד 21 לחוות דעתו) בדבר ליקוי בשיפוע בכל חלקי המרפסת למעשה, ולא רק מול איזור וטרינת הסלון, לא נסתרו, כאשר גם מחוות דעת מומחה בית המשפט עולה אפשרות שהשיפועים באזורים החורגים מאותו שטח של 25 מ"ר אינם עומדים בדרישת התקן (בעדותו ביקש מומחה ביהמ"ש להציג סקיצה אותו הוא ערך בעצמו, אך לבסוף הוא לא מצא אותה).
...
הטענה העיקרית בסיכומיה היתה שהתובעת לא איפשרה לה לתקן בעצמה את הליקויים, ומשכך דין התביעה להידחות.
אקדים ואציין כי סבורני שאין ממש בטענת הנתבעת בעניין זה.
סעיף 4ב(א) לחוק המכר (דירות) קובע כדלקמן: "התגלתה אי-התאמה או אי-התאמה יסודית הניתנת לתיקון, על הקונה או קונה המשנה לתת למוכר הזדמנות נאותה לתקנה, ועל המוכר לתקנה תוך זמן סביר."
בע"א 472/95 זכריה זלוצין ואח' נ' דיור לעולה בע"מ נקבעו הדברים הבאים (עמוד 863):
"אמנם, במקרה מתאים יש לתת למוכר אפשרות לתקן את הניתן לתיקון, הן על פי המדיניות המשפטית הרצויה ובוודאי כאשר הדבר מתחייב מכוח הדין. אך במה דברים אמורים, כאשר המוכר מודה בליקויים וכאשר נכונותו לתקן היא רצינית".
ובמקום אחר בפסק הדין הנ"ל נאמרו הדברים הבאים:
"זאת ועוד, הזכות לתקן נתונה למוכר המודה בליקוי ומוכן לתקנו. ספק רב בעיניי אם זכות זו עומדת למוכר המכחיש את עצם הליקויים, או המזלזל בהם מראש."
במקרה הנדון הדירה נמסרה לתובעת ביום 2.1.18, כאשר במעמד המסירה נחתם פרוטוקול מסירה, בו צוינה מפורשות כוונתה להביא מומחה לצורך בדיקת הדירה.
מומחה בית המשפט מצא כי גובה הידית חורג מהתקן בשלושה (3) ס"מ, ומכיוון שמדובר בדלת מחסן אין הצדקה להחליפה, כשהוא משאיר את העניין לשיקול דעת בית המשפט.
יש מקום לפצות את התובעת עבור עוגמת נפש בגין עצם קיומם של ליקויים בדירה אותה רכשה מקבלן, והצורך בהשקעת זמן ומאמץ לתקנם, אך סבורני כי הסכום המבוקש חורג מגדר הסביר, בין היתר בשים לב להיקף הליקויים ועלות תיקונם.
על יסוד המפורט לעיל אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 89,398 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 17,000 ₪; החזר אגרות (מחצית ראשונה ושניה) ששולמו בהליך על ידי התובעת; החזר שכרו של המומחה מטעם התובעת עבור הכנת חוות דעתו (כנגד הצגת חשבונית תשלום); החזר חלקה של התובעת בשכר המומחה מטעם ביהמ"ש עבור הכנת חוות דעתו; והחזר סך של 2,000 ₪ בגין תשלום ששילמה התובעת למומחה ביהמ"ש עבור חקירתו (מדובר בהחזר חלקי, המשקף את העובדה שחלקים גדולים מחקירת המומחה לא הביאה לשינוי עמדתו, וסבורני שניתן היה לחסוך אותם).