מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

קביעות לעובדי עירייה בתפקיד מדריכים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

למכרז ניגשו 4 מועמדים, ביניהם 3 מתוך מחלקת הרווחה של העיריה ואחד מחוץ לה. בקורות החיים ובמסמכים שצירף המשיב להגשת מועמדותו למכרז נכללו הנתונים (הרלבאנטיים למחלוקות שבהמשך) דלקמן: המשיב שמש בשנים 2002-2003 כסגן מנהל סניף ברשת "שופרסל"; המשיב עבד בערייה בתפקיד עובד מנהל וזכאות (להלן: עובד זכאות) החל משנת 2003, והחל משנת 2010 (אין תאריך ספציפי) עבד בערייה כעובד סוצאלי איזורי; המשיב בעל תואר ראשון במזרחנות משנת 1998 וכן תואר ראשון בעבודה סוציאלית משנת 2010- אישור זכאות לתואר ראשון מטעם אוניברסיטת חיפה מאשר כי זכאותו לתואר היא החל מיום 15.8.10.
נוכח האמור, כל הקביעות שלהלן, הן קביעות לכאוריות בלבד, ואין בהן כדי לקבוע מסמרות כלשהן בדבר עובדות או מסקנות משפטיות שיקבעו במסגרת ההליך העקרי.
גם תוכן התפקיד מצביע על פעולות מנהליות וחישוביות – חשובי זכאות, הבהרת כללי זכאות ונהלים, בדיקת מידע כלכלי, ויזום קבלת מידע כזה, אחריות לבצוע, שרותי מזכירות וכיו"ב. הקשר היחיד שיש לעובד המנהל והזכאות עם העבודה הסוציאלית הוא "מפנה את תשומת לב העו"ס לבעיות הדורשות טפול והמתגלות בעת מגעיו עם הפונה". מתוך תאור זה עצמו משתמע בבירור כי בעניינים אלה אין התובע נותן לא טפול ולא יעוץ, לא שקום ולא הדרכה לפונים אליו אלא לכל היותר מפנה שימת ליבם של העו"ס לצורך בכך.
...
על כן אנו מורים על ביטול זכייתו מעתה ואילך.
בהקשר זה אנו קובעים עוד כי לצרכי הליך זה כי ההליך המכרזי ביחס למכרז בטל כולו.
מהטעמים שפורטו מעלה לא מצאנו מקום לעשות צו להוצאות.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתשובה מיום 16.3.2006 חזר מנכ"ל הנתבעת על עמדת הערייה בדבר התאמת דרגתו של התובע לתפקיד אותו הוא ממלא והוסיף כי ככל שלתובע השגה על קביעות הנתבעת בנוגע לתפקידו ודרגת שכרו, עליו להבהיר מהו הבסיס להשגה (נספח ז' לתצהיר אבו ריא).
התובע צרף לתצהירו (נספח 7 לתצהיר) מכתב המלצה מיום 19.11.2009 שניתן על ידי מר אבראהים חלאילה, עו"ס-מדריך וראש צוות ממחלקת הרווחה בעריית סח'נין בו נכתב שהתובע עבד בתפקיד של מנהל היחידה לטפול התמכרויות: "חלים עבד אצלנו בתפקיד מנהל היחידה לטפול בהתמכרויות בסח'נין החל מ-1/05 עד 4/09.
...
מקובלת עלינו טענת התובע לפיה תשלום ההבראה שהיה אמור להשתלם בשנת 2008 מתייחס לתשלום עבור שנת 2007 וזאת לנוכח העובדה שהזכאות לדמי הבראה נמנית לאחר שנת עבודה מלאה ומעיון בתלושי השכר של התובע עולה כי לא שולמו לו דמי הבראה למעט בחודש 6/2007.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: השלמת פיצויי פיטורים - 4,288 ₪ פדיון ימי חופשה- 277 ₪.
בנוסף, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין הוצאות משפט בסך של 500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 1,500 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין שוכנע, בהסתמך על מכלול חומר הראיות שהובא בפניו, כי עולים "ספקות של ממש בדבר נכונות חלק ניכר מטענות הנתבעת לגבי הסיבות לפיטורי התובע" מתפקידו כמדריך בחדר הכושר, כאשר "טענות הנתבעת כלפי היתנהלות התובע לא בוססו במידה מספקת בראיות". עוד קבע כי נפלו פגמים בהליך השימוע שנערך למשיב ביום 4.11.14 שכן "ספק אם שאול ואסף, מנהליו של התובע והדמויות המרכזיות בהליך פיטוריו, הגיעו לשימוע בנפש חפצה ומתוך רצון כנה ליתן לתובע היזדמנות לטעון טרם קבלת ההחלטה בדבר פיטוריו" (ההדגשה במקור).
בנוסף נפסקו לזכותו חלף הודעה מוקדמת לגבי תפקידו כמדריך שחייה בסך של 5,208 ₪; דמי מחלה בסך 4,649 ש"ח; דמי חגים בסך 5,679 ₪; דמי נסיעות בסך 7,615 ₪; פיצוי בגין הפסד הישתכרות מיום שחדלו לשבצו כמדריך שחייה ועד ליום 16.8.15 בסך 8,000 ₪; וכן גמול שעות נוספות (תוך דחיית טענת הערייה כי יש לחשב את שעות עבודתו בגין כל תפקיד בנפרד) בסך של 10,016 ₪.
אשר לסכויי העירעור - על פני הדברים פסק הדין מבוסס בעקרו על קביעות עובדתיות, ועם זאת לפחות שיעור הפצוי הוא עניין שבשיקול דעת ולא ניתן לשלול מראש את האפשרות כי ערכאת העירעור תסבור אחרת.
...
לאחר שנתתי דעתי לכל נסיבות המקרה, לפסק הדין של בית הדין האזורי ולטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום לעיכוב חלקי של ביצוע פסק הדין, כך שלמשיב ישולם כעת סך של 35,000 ₪ מתוך סכום הפיצוי בגין נזק לא ממוני שנפסק לזכותו, וכן ישולמו לו כעת שאר הרכיבים שנפסקו לטובתו לרבות סכום ההוצאות ושכר הטרחה, בעוד שתשלום יתרת הפיצוי, בסך של 30,000 ₪ יעוכב עד למתן פסק הדין בערעור, בכפוף להפקדת הסכום בקופת בית הדין כמפורט להלן.
בשקלול סיכויי הערעור ומאזן הנוחות, הגעתי למסקנה המפורטת ברישת סעיף זה לעיל.
סוף דבר - הבקשה מתקבלת בחלקה, כאמור בסעיף 9 לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

[footnoteRef:13] [12: נספח 31 לתצהיר התובע, תחילת עבודה 1.12.2011 כאמור שם] [13: ראו נספח 6 לתצהיר עו"ד זילברמן – תאור התפקיד מיום 22.1.2012 – ואישור ביצוע תדריך לתובע] סמוך לכניסתו לתפקיד ראש צוות גיזום וחרף הסכמתו להצעת הערייה לשבצו בתפקיד זה, התלונן התובע על פיחות במעמדו ממפקח לפועל פשוט, וכי ההבטחות שיהיה 'ראש צוות' התבדו נוכח העובדה שמדובר בצוות של שני אנשים בלבד וכי הוא נידרש לבצע עבודה פיזית.
[footnoteRef:64] [64: נספח 39 לתצהיר התובע, עמ' 19 לקובץ השלישי] עוד נוסיף, שאם סבור היה התובע כי זכאי הוא להשבה לתפקיד מפקח לאחר חצי שנה בתפקידו כראש צוות, מדוע חיכה עד לשנת 2015 (לאחר קבלת קביעות) כדי לידרוש שינוי תפקיד? אשר על כן אנו דוחות את טענת התובע.
...
בסופו של דבר, ביום 26.03.2019, חתמו הצדדים על הסכם בקשר לסיום עבודתו של התובע ובמסגרתו הצהיר התובע כי "העסקתו של העובד בעירייה תסתיים ביום חתימת העובד על הסכם זה.." וכן – "העובד מצהיר כי אין ולא תהיינה לו כל טענה ו/או תביעה או דרישה מכל סוג שהוא כנגד העירייה או כנגד מי מעובדיה בגין פיטוריו ו/או הליך סיום יחסי העבודה ו/או זכויות הנובעות מסיום יחסי עבודה." התובע הגיש את כתב התביעה המתוקן ביום 23.06.2019 והוסיף לו רכיב תביעה לתשלום שכר עבור חמשת החודשים שחלפו מחודש נובמבר 2018 ועד לחתימת ההסכם לסיום יחסי הצדדים.
יוצא אפוא כי ההימנעות מתשלום שכר היא תוצאה של סירובו לבצע את תפקידו ועקב כך איבד את זכותו לשכר.
לסיכום לאור כל האמור אנו דוחות את התביעה על כל רכיביה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב סע"ש 6124-12-18 02 אוגוסט 2022 לפני: כב' השופט אורן שגב נציג ציבור (מעסיקים) מר יעקב חמצני נציגת ציבור (עובדים) גב' עירית אילון התובעת ענת מינץ ע"י ב"כ: עו"ד ישראל זר אביב ואח' הנתבעת החברה למרכזי תרבות וספורט לעובד ולמשפחתו בע"מ ע"י ב"כ: עו"ד יונתן פסי ואח' פסק דין
נקדים אחרית לראשית ונציין, כי לאחר שנתנו את דעתנו לטענות הצדדים, החלטנו לקבל את התביעה, ואולם, עוד בטרם נפנה למלאכת כתיבת פסק הדין, נבקש להקדים היתנצלות בפני הצדדים על האיחור במתן פסק הדין שנבע מעומס חריג בלישכת האב"ד. תמצית הרקע העובדתי וטענות הצדדים התובעת, הגב' ענת מינץ (להלן – התובעת) ילידת 1952, הועסקה במשרה מלאה אצל הנתבעת בקנטרי קלאב בראשון-לציון בתפקיד מדריכה ומאמנת שחיה החל מחודש 04/1994 עד לפיטוריה ביום 23.08.18 כשהיא כבת 65 וחצי.
לטענתה, הגב' טריפטו היתנכלה אליה ורק לאחר 17 שנות עבודה, במהלכן היתה במעמד של עובדת זמנית, קיבלה בשנת 2011 קביעות, וזאת ללא זכויות פנסיוניות וללא הפרשות לקרן הישתלמות, כמתחייב.
...
חרף ממצאנו כי הנתבעת נהגה עם התובעת באופן שפגע בזכויותיה, לא מצאנו כי מקרה זה בא בגדרם של אותם מקרים קיצוניים ונדירים המצדיקים פיצוי בגין עגמת נפש.
אחרית דבר התביעה מתקבלת והנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: (1) פיצוי על פי ההסכם הקיבוצי המיוחד בגין פיטורי צמצום או התייעלות - 191,180 ₪; (2) מענק הסתגלות בגובה 6 חודשי עבודה - 62,682 ₪; (3) פיצויי הלנת פיצויי פיטורים – 10,000 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת בתוך 30 יום מהיום הוצאות משפט בסך 2,000 ₪ והשתתפות בשכ"ט עו"ד בסך 13,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו