לפיכך, אני דוחה את עמדת המשיב בפני ביהמ"ש, וקובע כי קביעת זהותו של העותר כאריתראי ביום 1.5.08 נעשתה ע"י המשיב כדת וכדין, בהליך מסודר ותקין, באופן עינייני, ולאחר הפעלת שיקול דעת.
אין גם כל היגיון בהגשת בקשה כזו, כאשר היא סותרת את עמדתו העקבית מזה מספר שנים (שהוא אריתראי ולא אתיופי), וכאשר עמדתו העקבית הזו מזכה אותו כל השנים בהגנה טובה, ואין יסוד לחשוש מכל שינוי בעיניין זה.
מצד שני מסר המצהיר מטעם המשיב, ש"הבקשה החדשה הגיעה לידיו" של אבי מזרחי (אותו אבי מזרחי מהארוע "שלא היה" ביוני 2010), ש"ראה" את שינוי הגרסה, ובקש הנחיות, ורק בהתאם לכך ערך את הראיון הבסיסי – ואולם אותו מיסמך פיזי, שהוגש כביכול למשרד הפנים, והיה בידי אבי מזרחי, לא צורף לתצהיר התשובה ולא הוצג לביהמ"ש.
במצב דברים כזה של הכחשת המסמך והבקשה, אין לקבל עדות מפי השמועה על קיומו של המסמך, ואין להסתפק בעדות ללא הגשת המסמך – במיוחד כאשר מדובר במסמך כה מהותי שעומד ביסוד כל ההליך, וחייב להמצא בידי משרד הפנים הטוען לקיומו.
עוד הוסיף ב"כ המשיב, שהחלטה לזהות את העותר כאתיופי היא החלטה נכונה – לנוכח עמדת העותר בפני הרשות; ולנוכח הוראות הדין האתיופי והאריתראי, כפי פרשנותן הנכונה, כאשר הנטל לסתור זאת הוא על העותר.
כפי שקבעתי לעיל בפרק העובדתי (סעיפים 16-14) – העותר היה עיקבי בגירסתו לאורך כל הדרך, כשטען שהוא אריתראי; הוא כלל לא טען שהוא אתיופי בכל שלב שהוא; ובפרט לא ביקש מקלט מדיני כפליט אתיופי.
...
אינני מקבל את טענת המשיב, כי יש למחוק ולהתעלם מכל מסמכים שהעותר צירף לעתירתו, ואשר לא הוצגו קודם בפני המשיב במסגרת ההליך המנהלי או שלא אומתו כדין (באפוסטיל או אחרת).
לסיכום, אף ששני החוקים מבוססים על אזרחות מכוח הורשה – הרי חוק האזרחות האתיופית דוחה את עצמו מפני החוק האריתראי, כך שאזרחות אריתראית מכוח הורשה שוללת את האזרחות המקבילה האתיופית, בכפוף למנגנון התנערות הקבוע בחוק האתיופי.
סוף דבר
על יסוד כל האמור בפסק דיני זה לעיל, אני מקבל את העתירה כדלקמן: החלטת המשיב מינואר 2011 בדבר זיהוי העותר כאתיופי, וצווי ההרחקה והמשמורת שניתנו בהתאם, מבוטלים בזאת;
החלטת המשיב ממאי 2008 לזהות את העותר כאריתראי תשוב על-כנה;
העותר יהיה זכאי להגנה כאריתראי, ובפרט יקבל אשרת שהייה ס.2 (א)(5) לתקופה של חצי שנה, אשר תתחדש בתום כל חצי שנה לתקופה נוספת כזו (כל עוד ההגנה הקולקטיבית לנתיני אריתראה תהיה בתוקף), והעותר יהיה זכאי לעבוד למחייתו.
לנוכח תוצאת ההליך והעמל שהושקע בו – אני מחייב את המשיב לשלם לעותר, לידי ב"כ, תוך 30 יום מהיום, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 20,000 ₪.