כך, המערער לא ניהל מערכת ספרי חשבונות לפי שיטת החשבונאות הכפולה; לא ניהל ספר קופה; לא נרשם אופן התקבולים והתשלומים בספרים; לא ניהל ספר תנועת מלאי; לא ניהל ספר כניסת טובין; לא ניהל שוברי קבלה; לא רשם את פרטי הלקוח בחשבוניות שהוציא, כגון: כתובת, ת.ז. ואופן תשלום; וכן, נמצא כי חלק מקניות הקמח לא נרשמו בספרים בסכומים ניכרים באופן שיטתי ומגמתי לאורך שנים.
עוד הפניתה לעמ"ה 1118/01 מוסא עודה נ' פקיד שומה כפר סבא (מיסים), בה ציין בית המשפט, כי בבואנו להבחין בין סטיות מהותיות מהוראות ניהול פנקסים המצדיקות פסילת ספרים, לבין סטיות בעלות אופי טכני בלבד, יש לשאול, אם על אף הליקוי מושגות שתי מטרות: מערכת חשבונות שתקשה על העלמה, ותעמיד אפשרות למפקח לעמוד על ההכנסה האמתית.
בע"א 5709/95 יעקב בן שלמה נ' מנהל מס ערך מוסף (מיסים) עסק בית המשפט העליון בתוקפה של תקנה 10א לתקנות סדרי הדין בעירעור, לפיה-
"בית המשפט יתיר הבאת ראיה עליה ביסס המשיב את שומתו או את החלטתו...גם אם ראיה כזו לא היתה קבילה בבית משפט בדיון בהליך אזרחי".
בית המשפט העליון (מפי כב' ת' אור) קבע-
"תקנה 10א הותקנה בסמכות...קביעת השומה על ידי רשות המס היא הליך מינהלי. בהליך זה, לא כפופה הרשות המנהלית לדיני הראיות החלים בבתי המשפט...המבחן המהותי בו צריכות לעמוד הראיות עליהן מתבססת הרשות הוא מבחן הראיה המנהלית. מבחן זה מיתמקד בערך ההוכחתי של הראיה ולא בקבילותה בבית המשפט...בהליך העירעור, בו חלה תקנה 10א, על בית המשפט להכריע בדבר תוקפה של ההחלטה המנהלית של רשות המס...מכך עולה, כי חיוני שבפני בית המשפט הבוחן את ההחלטה המנהלית תעמוד אותה תשתית עובדתית שעמדה בפני רשות המס." (סעיפים 13-17).
...
ברם, בטרם נתקבלה החלטה סופית בהשגה, הגיש המערער ערעור לבית המשפט המחוזי כנגד החלטת המשיבה מיום 15.02.2009- ע"ש 246/09 בדר סלאימה נ' מנהל אגף המכס והמע"מ.
בתגובתו לערעור זה טען המשיב, כי דין הערעור להידחות מאחר שהמערער הגיש השגה על החלטתו וטרם נסתיימו ההליכים בהשגה.
בא-כוח המערער הטעים כי לאחר שהוצג המכתב מע/1 למשיב, הסכים המשיב לחזור בו מהקנס המקורי שהטיל עליו, דבר שלשיטתו מחזק את טענת המערער בנושא זה.
המסקנה העולה מדברים אלו היא לשיטת המערער שהחשבוניות שהוצאו על שמות אחרים ושויכו לכרטסת שלו, אינם קשורים אליו מבחינה עסקית.
גם הטענה לפיה הדיונים בהליכים השומתיים נתקיימו עם מי שאינו מוסמך ועל כן יש לבטל את השומות, דינה להידחות.
לאור האמור, לא התעורר הצורך לדון בה.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, הערעור נדחה על כל חלקיו.
המערער ישלם למשיב הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 15,000 ₪.