במהלך חקירתו הנגדית של העד שמחון, וכאשר נישאל שמחון אודות מימצאי דו"ח המבקר, היתנגד ב"כ התובע לשאלה, וטען שיש להוציא את דו"ח המבקר מתיק בית המשפט ולמחוק את הציטוטים שהועתקו מתוכו על ידי הנתבע לתצהירו.
עמדת בתי המשפט הייתה, לרוב, כי סעיף 10 לחוק הבקורת הפנימית, קובע הוראה קטגורית, ברורה ומפורשת, כי דו"ח, חוות דעת או כל מיסמך אחר שהוציא או הכין המבקר הפנימי במילוי תפקידו, אינו קביל כראיה בהליך משפטי וכי ההוראה חד משמעית, אינה כוללת סייגים, ואינה משאירה, לכאורה, פתח לשיקול דעת (ר' ת"א (מחוזי ת"א) 2201/04 קוי אשראי לישראל (מרכז) בע"מ נ' רן ואח', (פורסם בנבו, מיום 30.06.15).
גם בית הדין הארצי לעבודה הגיע למסקנה דומה, לפיה ישנם מקרים שבהם ניתן להתיר קבלת דו"ח ביקורת כראיה:
"בעניינינו, עילת התביעה של המשיב מורכבת מטענותיו לתלונות ולדיווחים על כשלים בהתנהלות המערערת שהעביר ליו"ר ועדת הבקורת ולמבקר, ופיטוריו בעקבות אותן תלונות. בנסיבות הללו, דו"ח הבקורת לכשעצמו איננו מהוה מרכיב בעילת התביעה של המשיב כמי שפוטר בשל היותו חושף שחיתות. מכאן שלא ניתן להכשיר את דו"ח הבקורת כראיה מכוח החריג שנקבע בפרשת רשות העתיקות, הדן במציאות שבה צו המבקר (באותו עניין) היוה חלק מעילת התביעה.
...
בתגובה שהגיש לבקשת הנתבע, טען התובע כי יש לדחות את הבקשה מנימוקים שונים ובין היתר, הביא בטיעוניו ציטוטים מדו"ח המבקר (למשל, בסעיף 21 לסיכומיו מיום 14.6.17).
העובדה, שהתובע ביקש למחוק רק את הסעיפים שציטט הנתבע מדוח המבקר בתצהירו, בעוד גם הוא והעד מטעמו ציטטו מאותו דו"ח והתייחסו אליו, ולתוכנו, בתצהיריהם, גם היא מחזקת את החלטתי לדחות את בקשת התובע.
סוף דבר, בהתחשב בתכלית החקיקה ובנסיבות המקרה הייחודי שבפני, הגעתי לכלל מסקנה שיש לדחות את הבקשה להוצאת דוח המבקר, וכן את הבקשה למחוק את סעיפי תצהירו של הנתבע שמביאים חלקים ממנו.