לפיו:
"הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי, המרשיע את הנאשם, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה לאמור בהם אם המורשע או חליפו או מי שאחריותו נובעת מאחריות המורשע, ובכלל זה מי שחב בחובו הפסוק, הוא בעל דין במשפט האזרחי"
בהליך לפניי, למעשה, אין מחלוקת בשאלת החבות לקרות הארוע (ראו גם סעיפים 4-2 בסיכומי הנתבע).
תמצית טענות הנתבע
הנתבע טוען מנגד בין השאר, כי התביעה הוגשה פסע לפני תום תקופת ההתיישנות (חודש אחד בלבד) תוך גרימת נזקים לו, דבר שמבסס לשיטתו שהוי מכביד שמצדיק את דחיית התביעה מטעם זה בלבד.
לאחר שהמערער חזר למסעדת "עוזה", הגיעו שני המתלוננים יחד עם שלושה אנשים נוספים למסעדת "עוזה", על מנת לברר מה אירע קודם לכן, וכדי להביא לכך שבעל מסעדת "עוזה" ואביו "יתנו על כך את הדין". לבקשת המערער, הסכימה הקבוצה להעביר את הויכוח, שניצת מחדש, אל מחוץ למסעדה, כדי שלא להפריע להתנהלותה של המסעדה ולסועדים במקום.
בנוסף, אמנם בחוות הדעת הפסיכיאטרית צוין שהתובע ממשיך לסבול מתסמינים פוסט-טראומטיים שבאים לידי ביטוי במחשבות חודרניות, חוסר מנוחה ועצב, אלא שמדובר בהפרעה קלה בתיפקוד הנפשי ללא הפרעה בתיפקוד החברתי "עם הגבלה קלה בכושר העבודה". נזכיר כי מדובר בנכות בשיעור 7% בלבד.
כפי שהסתבר גם, הערכאה הפלילית בבואה לגזור את דינו של הנאשם, לא חייבה אותו לפצות את קורבנותיו בקובעה כי "נוכח חלקם של המתלוננים בארוע הדקירה וברקע שקדם לו, ולאור הסתירות הרבות שנמצאו בגרסאותיהם, אשר נועדו להפללת הנאשם בעבירות חמורות יותר ולמזער את חלקם בארוע, איני מוצא לנכון לפסוק להם פיצוי כלשהוא" (פסקה 76).
...
לאחר שהצדדים כבר יצאו אל הרחבה ובעודם שם, כך קבע בית המשפט המחוזי: "שוכנעתי כי הנאשם ביקש לסיים את הוויכוח תוך בקשת סליחה" (פסקה 30), ובהמשך, ביחס לתיאור התובע (המתלונן שם) לפיו אחז בנתבע (הנאשם שם) שיגעון פתאומי בעודם ברחבה, קבע בית המשפט: "אני מסיק כי לא שיגעון פתאומי הוא שאחז בנאשם, ללא כל סיבה המניחה את הדעת, כי אם המכות שחטף; והגם שמכות אלו אינן מקימות הצדק חוקי להביא סכין לזירה ולעשות בה שימוש, הרי שיש בהן, על פני הדברים, כדי לספק הסבר מדוע פעל הנאשם כפי שפעל" (פסקה 30) (ההדגשה בקו תחתון אינה במקור).
בהינתן הקביעות לעיל שבהכרעת הדין וגם לאחר שבחנתי את טענות הצדדים בסיכומיהם, סבורני כי נסיבות המקרה מצדיקות השתת אשם תורם על התובע לפי סעיף 65 המוזכר, ומבלי להמעיט מחומרת התנהגותו – החמורה ביותר – של הנתבע.
סיכום
התביעה מתקבלת כמפורט לעיל.