מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צמצום שעות ליווי עקב החלטת היחידה לשירותי שיקום

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב 27 אפריל 2020 ס"ק 41282-03-20 הסתדרות העובדים הלאומית בישראל ואח' נ' משרד הבטחון; מדינת ישראל ואח' לפני כב' השופטת הבכירה עידית איצקוביץ – אב"ד גב' אורלי גרטי סרוסי – נציגת ציבור עובדים גב' ברקת שני - נציגת ציבור מעסיקים המבקשים .1 הסתדרות העובדים הלאומית בישראל .2 ועד העובדים של מליווי נכי צה"ל ומערכת הבטחון ע"י ב"כ עו"ד יאיר דוד ועו"ד יורם ברוק המשיבים צד מעוניין .1 מדינת ישראל - משרד הבטחון ע"י ב"כ עו"ד טל זרקו .2 או.ר.ס. שירותי רפואה 2001 בע"מ ע"י ב"כ עו"ד רפאל טולדנו .3 נתיב 2 בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אילן וינדר .4 תגבור-מאגר כח אדם מקצועי זמני בע"מ ע"י ב"כ עו"ד עמית אבן ארגון נכי צה"ל ע"י עו"ד יוסי לוי <#2#>מציצד מ החלטה
המדינה העלתה טענה של חוסר סמכות של בית הדין לידון בבקשה, מאחר שהיא אינה מעסיקה של המלווים ולכן, אין לבית הדין לעבודה סמכות עניינית לידון בתובענה כנגדה.
בשעות שבהן קיימת תחבורה ציבורית, לא קיים איסור לנסוע בה ועל המטפל לפעול לפי שיקול דעתו ותוך הגנה על עצמו ועל המטופל.
הטעמים המצדיקים, לגישת המבקשים, "עיון חוזר" או "עיון מחדש" בהחלטה הן שינוי הנסיבות העובדתיות, כולל צימצום בתחבורה ציבורית עוד מהדיון הראשון ובמהלך ניהול התיק; הקושי בפרשנות המושג: "תחבורה ציבורית זמינה" שבהחלטת בית הדין; והמדיניות השונה של חברות הסיעוד בעיניין זה, כאשר חלקן קובעות מאקסימום החזר, אשר לעיתים שונה בין "מלווים ממשיכים" ל"מלווים חדשים".
המומחה מטעם המדינה, ד"ר וסרמן, שאינו אפידמיולוג או מומחה למחלות ריאה, אלא מומחה ברפואת ילדים, גסטרו ילדים ובמינהל הרפואי, ורופא מוסמך ראשי ביחידה לשירותים רפואיים באגף השקום של משרד הבטחון, מסתמך לחלוטין על הנחיות משרד הבריאות.
...
בדיון הראשון אשר התקיים ביום 22.3.20 ניתנה החלטה בנוגע לדרישה לנסיעות, כדלקמן: "לאחר ששמענו כעת את טעוני באי כח הצדדים אנו מחליטות כדלקמן:
נוכח האמור לעיל, לא שוכנענו כי קיימות ראיות לכאוריות על כך שיש סיכון מוגבר למלווים ו/או לנכים כתוצאה משימוש בתחבורה ציבורית.
לסיכום נוכח האמור לעיל, אנו דוחות את בקשת המבקשים בנוגע לדרישה לנסיעות של מלווי הנכים.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

רקע עניינה של העתירה שלפני החלטת ועדת המכרזים של משיבה 1 – משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים (להלן גם: המשרד) מיום 5.8.2020, במיכרז ל"גיוס, הכשרה והפעלה של מליווי מישפחות ושל רכזים ומתן שירותי הכשרה והדרכה עבור מיגוון תכניות לשקום מישפחות החיות בעוני ובהדרה, בפריסה ארצית", כחלק מתכנית "נושמים לרווחה" הפועלת משנת 2015 בארבעה מחוזות – צפון, מרכז, דרום וירושלים.
בתשובות שניתנו לשאלות הבהרה בנושא זה (שאלות 47 ו-49 לדו"ח שאלות-תשובות, נספח א' עמ' 303 לעתירה) נקבע כלהלן: השאלה: "... לא הוגדר מחיר מינימום לסעיף זה. נבקש להגדיר מחיר מינימום שכן מתן האפשרות להצעת מחיר שאינה מוגבלת תאפשר למציעים לתת מחיר נמוך מאוד שלא יהיה תואם לאיכות המדריכים המבוקשת בתכנית... נבקש להצמיד את תעריף המינימום להדרכה פרטנית לתעריף נש"מ כולל היתייחסות לתשלום עבור נסיעות...". התשובה: "הבקשה נדחית. הספק נידרש להציע הצעת מחיר התואמת את איכות ההדרכה הנדרשת". השאלה: "... לא הוגדר מחיר מינימום לסעיף זה. האם המשמעות לכך היא שניתן להציע מחיר 0 ₪ עבור רכיב זה?" התשובה: "הספק נידרש להציע הצעת מחיר התואמת את איכות השירותים הנדרשת". ביום 11.12.2019, כשבוע לפני מועד הגשת ההצעות, שלחה יעדים הודעת דוא"ל למשרד, ובה נטען כי "ככל הנראה עקב טעות של היסח הדעת, ניתן משקל גדול מדי לרכיב שעת הדרכה פרטנית בהצעת המחיר, שהוא לבדו אינו מהוה את ליבת הפעילות נשואת המיכרז... הרכיב שקבל את המשקל הכי גבוה הנו שעת הדרכה פרטנית... מכיוון שמטרת המיכרז הנה העסקת מליווי המשפחות ורוב עלות המיכרז נימצאת ברכיב זה, נכון יהיה שרכיב העלות של תמורה חודשים מוצעת להפעלת מלווה מישפחה אחד, יהיה רכיב העלות שיקבל את המשקל הכי גבוה... המצב הקיים יוצר סיטואציה, לפיה מתחרה ש'יקריב' את רכיב עלות שעת הדרכה פרטנית וייתן מחיר נמוך עד כדי הפסד ואף מחיר 0, יגרוף יתרון משמעותי על פני מתחריו בנקוד הכולל של רכיב העלות ויצבור יתרון משמעותי בתחרות על המקום הראשון ברכיב העלות... נדגיש כי בשאלות ההבהרה שהגשנו למכרז, הסבנו את תשומת ליבכם לנקודה זו, אך לצערנו בקשתנו להתייחסות לרכיב זה נדחתה... נבקשכם כדלקמן: צימצום המשקולת לרכיב שעת הדרכה פרטנית, כך שיהיה תואם לחלקו בפועל בפעילות הכוללת נשואת המיכרז. קביעת רף מינימום בהצעת המחיר לרכיב שעת הדרכה פרטנית...". לפנייה זו לא ניתן כל מענה ע"י המשרד, ומשכך תנאי המיכרז נותרו בעינם.
עוד נקבע כי תנאי המיכרז "לא הגבילו הישתתפות של גופים שיש להם קשר לגוף שלישי משותף בשום צורה". אשר להגבלת הזכייה למציע לשני מחוזות לכל היותר, קבעה הועדה כי תכלית ההגבלה היא כי "המשרד מעוניין להבטיח רציפות בהספקת השרות ולפיכך הוחלט על הגבלת הזכייה לשני מחוזות בלבד, על מנת שבמקרה של קריסה כלכלית, חלילה, של אחד הזוכים, לא יקרסו השירותים בכל הארץ, אלא לכל היותר בשני מחוזות. בחינת כלל המידע העומד בפני הועדה כיום אינו מעלה חשש לתלות כלכלית בן שתי הזוכות. כל אחת מהן מהוה ישות משפטית נפרדת, המתנהלת באופן עצמאי מבחינה כלכלית... העקרון שעמד בבסיס ההגבלה – שהוא זכיה של ישות משפטית אחת בלא יותר משני מחוזות, על מנת להבטיח המשך הפעלת השרות והעדר תלות כלכלית – מיתקיים במלואו". אשר לטענה בדבר שתוף פעולה אסור ותאום הצעות בין שתי הזוכות, קבעה הועדה כי "לא עלה בידי המשיג להצביע על תאום הצעות אסור של הזוכות... העמותות פועלות באזורים גאוגרפיים שונים במתן השרות. בנוגע לקשר בין כל אחת מהעמותות לבין קרן רש"י – ההתייחסויות שהתקבלו מהעמותות הזוכות ומקרן רש"י עצמה הניחו את דעת הועדה. הועדה סבורה כי לא הייתה כל חובה על מי מהזוכות לגלות קשר זה במסגרת הגשת ההצעות במיכרז – שכן אין המדובר במידע שנידרש על פי תנאי המיכרז. לא חלה הגבלה על הישתתפות של גופים שיש קשר ביניהם לבין גוף שלישי משותף". עוד נקבע כי לא הוכח תאום הצעות, "ההצעות הוגשו בצורה נפרדת, לא הייתה חפיפה בין מורשי החתימה שחתמו על מיסמכי המיכרז... לא היה לועדה, במועד בדיקת ההצעות שום בסיס להניח כי מדובר בתיאום הצעות. גם כיום, לאחר בירור ההשגות – הועדה סבורה כי על אף קיומו של קשר מסוים בין הזוכות, לא בוצע תאום הצעות ביניהן... העובדה כי שתי הזוכות הגישו הצעת מחיר לפי מחיר המינימום שנקבע על ידי המשרד אינה מצביעה כלל על תאום ההצעות, אלא על כך כי האומדן של המשרד שיקף נכונה את העלויות של המפעילים וכי המציעים רצו להגיש הצעת מחיר נמוכה ככל הניתן על מנת למקסם את הסכויים שלהם לזכות במיכרז... ". הטענה לזיקה פסולה בין הזוכות ולתיאום הצעותיהן – דיון והכרעה עמותת קרן רש"י עוסקת בפעילות פילנתרופית בישראל בתחומי חינוך ורווחה, ומחזורה השנתי עומד על כ-720 מיליון ₪.
בדוחות הכספיים צוין עוד כי את פעילותה מבצעת הקרן "ישירות באמצעות העמותה ובאמצעות עמותות אחרות ובחברה לתועלת הציבור הנמצאת בשליטתה של העמותה (להלן- יחידות נשלטות)". עוד צוין כי "בין העמותה ובין כל אחת מהיחידות הנשלטות קיימים הסכמים פרטניים, הן בדבר היחסים בין הצדדים ביחס לפרויקטים שנמסרו על ידי העמותה לבצוע על ידי היחידה הנשלטת, והן ביחס לשירות הניתנים ליחידה הנשלטת על ידי העמותה". בהקשר זה, בעיניינן של הזוכות הובהר כי מדובר בעמותות שהנן "תחת שליטה של העמותה". בסקירת תכנית "נושמים לרווחה" שביסוד המיכרז נשוא העתירה, נימסר בדוחות הכספיים של הקרן, כי התכנית פותחה "בהתבסס על תכנית המשפחות ביישובי הדרום שהופעלה ע"י קרן רש"י. התכנית בהובלת משרד הרווחה והשירותים החברתיים, בשותפות ג'וינט ישראל וקרן רש"י, החלה לפעול בשנת 2015... קרן רש"י ועמותות הבת, הפועלות ברחבי הפריפריה החברתית והגאוגרפית, מקדמות במשותף עם הג'וינט, מטה ומחוזות משרד הרווחה והשירותים החברתיים ועם המחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות את התכנית ואחראיות על רכוז הפעילות במחוזות באמצעות רכזי מחוזות, הפעלת וניהול מליווי המשפחות (בצפון ובדרום) ותפעול סל מענה גמיש לכל מישפחה". בפירסום האמור באתר האנטרנט של הקרן, שאליו מפנה העותרת, נימסר כי הקרן מעמידה מימון עצמי "לטובת פרויקטים ותכניות, לצד הפעלתן באופן ישיר או באמצעות העמותות החברות שלה... קרן רש"י פועלת כארגון רשת הכולל מטה ועמותות חברות המתמחות בעולמות תוכן שונים, תוך שתוף פעולה ותאום הדדי אשר יוצרים סינרגיה...", בין היתר בדרך של "הפעלת תכניות באמצעות עמותות חברות הפרוסות ברחבי הארץ". בדוחות הכספיים שהגישה יעדים לשנת 2019 צוין כי בשנת 2018 העבירה קרן רש"י 1.2 מיליון ₪ ליעדים ל"מימון הוצאות מימון, הנהלה וכלליות של העמותה"; ובשנת 2019 העבירה 645 אלף ₪ למטרה זו. בדוח שהגישה יעדים לרשם התאגידים משנת 2019 מוגדרת קרן רש"י "עמותת אם" של יעדים, שחמישה מבעלי תפקיד בה, ובהם מנכ"לית קרן רש"י, חברים בועד המנהל שלה, ולמנכ"לית זכות חתימה בה. בדוח שהגישה יחדיו בשנה האמורה לרשם התאגידים מוגדרת קרן רש"י "עמותה שותפה"; "צד קשור"; ו"גורם מימון בפעילות העמותה".
...
עם זאת נוכח פערי הניקוד הבולטים בין הזוכות לעותרת בתחום האיכות, אף אם העותרת הייתה מציעה גם היא מחיר אפס לרכיב האמור לא היה בכך כדי להועיל לה. אשר על כן טענותיה של העותרת בנוגע להצעת מחיר אפס בנוגע לרכיב המחיר האמור נדחות, למעט הטענה כי לא הוכח שביכולתן של הזוכות לספוג את ההפסד הכספי הכרוך בכך.
מהמקובץ עולה כי קרן רש"י פועלת כמעטפת ניהולית לפעילותן של עמותות המשמשות בעבורה גופי ביצוע, ובהן הזוכות.
נוכח האמור לעיל דין טענת העותרת לזיקה פסולה בין הזוכות ואף לחשש לתיאום הצעות ביניהן להתקבל, באופן שהוועדה תקבל החלטה מחודשת גם בעניין טענה זו לאחר שתתייחס לכל טענותיה של העותרת ותכריע בהן, ובתוך כך תידרש לדוחות שהגישו הזוכות וקרן רש"י לרשויות המס ולרשם התאגידים ולפרסום האמור של קרן רש"י. התוצאה העתירה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הררי מסרה כי בשנה האחרונה הנאשם התנתק מאותם גורמים שליליים עימם התרועע, עבר להתגורר אצל אחיו במודיעין ולאחר מכן ביחידת דיור ששכר ליד אחותו ברחובות, הקפיד על ההגבלות שהוטלו עליו בהליך המעצר, והיא עצמה שימשה כאחת המפקחות עליו.
נטען כי המתלונן היתנכל לנאשם, ולכן החליט הנאשם עם הקטין לנקום בו. נטען כי חלקו של הנאשם במעשים המתוארים בכתב האישום קטן מזה של הקטין, אשר האחרון הוא זה ששפך את הבנזין על הרכב והצית את האש.
לאחר מכן, שוחרר בתנאים מגבילים, שכללו תחילה מעצר בית מלא למשך חודשיים, ולאחר מכן הוקלו התנאים באופן שהותרה יציאתו לעבודה, ובהמשך צומצם מעצר הבית לשעות הלילה בלבד.
הנאשם הבהיר כי לא מסר לשירות המבחן שאינו מעוניין בלווי מצידם, אלא שהוא מעוניין בעזרתם אך יודע שלא יהיה מסוגל לכך בשל הקף שעות עבודתו.
לזכות הנאשם הבאתי בחשבון את הודאתו במיוחס לו בכתב האישום שתוקן לקולה במסגרת הסדר דיוני, לקיחת האחריות על מעשיו, שתוף הפעולה מצידו עם שירות המבחן, הישתתפותו בהליך שקום, נסיבות חייו, מצבו המשפחתי המורכב, האבדן שחוה בגיל כה צעיר בשלו גדל ללא תמיכה הורית, הבעת הצער והחרטה מצידו על מעשיו, גילו הצעיר בעת ביצוע העבירה (יליד 1998) עברו הפלילי הנקי והזמן השפוטי שחסך.
...
בהקשר זה, אפנה לע"פ 6999/09 איברהים שריתח נ' מדינת ישראל (4.5.2010), שם נקבע כך: "עקרון אחידות הענישה הוא כלל חשוב הבא למנוע קיום הפלייה בין שווים או דומים, למען עשיית צדק עם נאשמים, ולצורך שמירת אימון הציבור בהליך הפלילי (ע"פ 9792/06 חמוד נ' מדינת ישראל, בפסקה 15 (1.4.2007)). משמעות הכלל היא שמקום בו מורשעים מספר נאשמים באותה פרשה, ומעשיהם דומים, אחריותם המשותפת תבוא בעיקרון לידי ביטוי בעונש דומה שיוטל עליהם (ע"פ 9937/01 חורב נ' מדינת ישראל, פ"ד נח(6), 738, 752 (2004)). עם זאת, עקרון אחידות הענישה אינו חזות הכול ויכול שייסוג מפני עקרונות וערכים אחרים (ע"פ 6672/03 קמינסקי נ' מדינת ישראל, פ"ד נח(2) 441, 447 (2003)). 'אין כלל אחידות הענישה קובע – א-פריורי – כי דין אחד לכל העבריינים המורשעים באותו סוג של עבירות, ולא בהכרח ילמד בית-המשפט מהכרעת-הדין או מגזירת-הדין של אחד לגבי חברו ... כל מקרה והנסיבות המיוחדות שבצדו, לאמור: נסיבות העבירה ונסיבותיו האישיות של הנאשם' (ע"פ 5640/97 רייך נ' מדינת ישראל, פ"ד נג(2) 433, 470 (1999))". אני מוצא להבהיר, למען יידע הנאשם, כי לצורך מימוש ושימור ההליך הטיפולי בעניינו, בצד מגבלות השימוש באמצעים שמקנה חוק העונשין, מצאתי לגזור עליו רכיבי ענישה באופן שייווצר הליך מבוקר ומתמשך במסגרתו יועמד הנאשם בפיקוח טיפולי ושיפוטי.
זאת, לאחר ששוכנעתי, כי במקרה זה מתקיימים התנאים אליהם כיוון סעיף 40ד(א) לחוק העונשין, המצדיקים סטייה ממתחם ענישה וגזירת דין שיביא לידי ביטוי סיכוי שיקום.
היות והמועד שנקבע לתחילת ריצוי עבודות השירות חלף, הנני קובע מועד נדחה שבו יחל הנאשם לבצע את עבודות השירות, וזאת ליום 18.4.2021; אולם, הממונה יהא רשאי לשנות מועד זה בהתאם לצרכיו ולאילוציו.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

על פי עובדות כתב האישום המתוקן בתיק המצורף, ביום 27.8.2017 לאחר חצות, עת הסתובב ברחובות ראשון לציון ביחד עם אחרים, הפר המערער החלטת בית משפט לפיה אמור היה לשהות במעצר בית בפקוח, למעט יציאות יומיות שאושרו לו בלווי ובפיקוח בכל יום בין השעות 18:00 ועד 22:00.
בהתייחסותו לתיקים אלה גישתו הייתה מצמצמת.
עם סיום צו פקוח מעצר בן 6 חודשים שהוטל עליו, נעשה ניסיון להמשך טפול ביחידה לטפול בהתמכרויות, אולם זה לא צלח והמערער ניתק קשר עם היחידה לאחר מספר בודד של מפגשים.
היתנהלות זו, חרף חלוף הזמן וההזדמנויות הרבות שניתנו למערער, מחזקת את מסקנת שירות המבחן שלפיה אין בכוונתו להישתלב בהליך שקומי כלשהוא, וכי כל אמירה בעיניין זה מטרתה להיטיב את מצבו המשפטי.
...
ב"כ המשיבה טענה כי לא נפל כל פגם בגזר דינו של בימ"ש קמא ויש לדחות את הערעור.
הבקשה נדחתה תוך קביעה "לעניין התחשבות בשיקולי שיקום, סבורני כי בית המשפט קמא נתן משקל הולם לנסיבותיו האישיות של המבקש ולהליך השיקום שעבר. שיקול השיקום איננו חזות הכל, מדובר בשיקול אחד מבין מכלול שיקולי הענישה (עניין עמרם, פסקה 4). בית המשפט בחר להתחשב בהליך השיקום שעבר המבקש ובנסיבותיו האישיות לצורך הקלה במשך תקופת המאסר, אך לא כדי הימנעות מהשתת עונש מאסר לריצוי בפועל. כן הפנתה לפסק הדין שניתן בבית המשפט המחוזי בעניינו.
סוף דבר – הערעור נדחה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

שירות המבחן פירט כי הרושם הוא שהמבקש מכיר בבעיית ההיתמכרות ובחשיבות השקום, הוא מגלה מחויבות לטפול ומראה מוטיבציה ונכונות לעשות צעדים לקראת שקום.
עם זאת, ראיתי לעת הזו לאפשר עבודה למספר שעות מצומצם וזאת לצורך שמירה על עיקרון השינוי ההדרגתי.
המבקש יגיע לבית העסק בלווי אחד המפקחים וישהה במקום לכל אורך שעות העבודה המותרות בפקוח אחד מהם.
לאור כך שהחלטה זו ניתנת שלא במעמד הצדדים ועל מנת לאפשר למשיבה להשיג עליה, אני מעכב ביצוע החלטתי עד יום 11.6.21 להמציא לצדדים, לשירות המבחן וכן ליחידת הפיקוח.
...
סיכומו של דבר שאני מקבל הבקשה ומשנה את תנאי השחרור באופן הבא: אני מורה על הסרת האיזוק.
אני מורה על שחרור המבקש בתנאי מעצר בית מלא, בכפוף לחלונות אוורור לצורך הגעה להליך הטיפולי כפי שנקבע בעבר וכפי שיקבע בהחלטה זו. יתר התנאי יוותרו בעינם, לרבות מקום הפיקוח, הערבויות וזהות המפקחים.
לאור כך שהחלטה זו ניתנת שלא במעמד הצדדים ועל מנת לאפשר למשיבה להשיג עליה, אני מעכב ביצוע החלטתי עד יום 11.6.21 להמציא לצדדים, לשירות המבחן וכן ליחידת הפיקוח.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו