לציין, כי בנתיים השיגה המבקשת את המסמך אותו כינתה "דו"ח מדר", וביום 29.5.2017 הגישה בקשה לצרוף המסמך האמור כראיה.
דהיינו: הוכח לכאורה כי (א) קיימת עילת תביעה לחברה; (ב) התביעה וניהולה הן לטובת החברה; (ג) התובע (המבקש) אינו פועל בחוסר תום לב.
ברע"א 5403/17 הנזכר לעיל, נקבע (שם, פסקה 17):
"עוד טרם חקיקתו של סעיף 198 א לחוק החברות, הכיר בית משפט זה ביכולתו של המבקש להגיש תביעה נגזרת לבקש גילוי מסמכים... בית המשפט החיל על בקשה לגילוי מסמכים במסגרת בקשה לאישור תביעה נגזרת, בשינויים המחויבים, את המבחנים שנקבעו ביחס לגילוי מסמכים בשלב הבקשה לאישור תביעה ייצוגית, ואלה הם: (1) המסמכים רלוואנטיים לשלב זה של ההליך; ׁׁ(2) הוצגה תשתית ראייתית ראשונית אשר ניתן ללמוד ממנה כי קיים סיכוי שהבקשה לאישור תביעה נגזרת תיתקבל; (3) על הגילוי יחולו המיגבלות החלות באופן כללי על גילוי מסמכים.
...
בסעיף 79 לתצהירו, הצהיר מר אלטמן:
"כיום, חודשים ספורים לאחר ההחלטה שלא להמשיך את הפרויקט, החברה עדיין לומדת ובוחנת היבטים מקצועיים שונים הנוגעים לפרויקט, ובמסגרת זו נבחנת גם השאלה האם עומדות לחברה טענות ותביעות ביחס לייעוץ שניתן לה במסגרת הפרויקט כלפי מי מהיועצים... ככל שהחברה תגיע למסקנה כי עומדות לה טענות ותביעות כאמור, כי-אז תשקול החברה את מכלול השיקולים הרלוונטיים לעניין, ובהם סיכויי וסיכוני התביעה, מורכבותה, העלויות הכרוכות בניהולה וכיו"ב...."
ביחס למסמך מדר הצהיר מר אלטמן (שם, בסעיף 81):
"רונן מדר התגורר ועבד באנגליה כעובד קבלן בצוות אבטחת איכות, שהוא תת תחום של תחום הייצור, וממילא לא היה לו ממשק כלשהו עם הנהלת החברה, אלא עם ראשי הצוותים שמעליו – ראש צוות אבטחת איכות וראש צוות הייצור. שלושה שבועות בלבד לאחר שהחל בעבודתו הודיע רונן מדר על סיום עבודתו, ובעקבות זאת הודיעה החברה לרונן מדר, כי היא אינה מעוניינת שימשיך לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת, וכן הודיעה לחברת הקבלן Modis שדרכה הועסק, שבנסיבות העניין אין בכוונתה לשלם לו בבגין תקופת ההודעה המוקדמת העומדת על ארבעה שבועות.
אוסיף, כי נראה לכאורה שיש ממש בטענת המשיבה לפיה חלק מהצווים המבוקשים הם בבחינת צו למענה על שאלון וסעיף 198א לחוק החברות, אינו מהווה אכסניה מתאימה לבקשה מעין זו. אלא, שנוכח מסקנתי לפיה לא הוצגה בפני תשתית ראייתית ראשונית לקיומם של התנאים לאישור תביעה נגזרת, נראה כי אין צורך לדון בעניין זה.
סוף דבר
הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיבה את הוצאות הבקשה, ושכ"ט עו"ד בסך 35,000 ₪.