נוכח כל האמור, הבקשה נדחית מבלי להדרש לגופן של טענות מכבי בדבר עצם הצורך בצרוף הקופות כצד נידרש, ותוך שמירה על זכותה לחדש את בקשתה לצרוף הקופות האחרות כצד נידרש להתדיינות במסגרת הדיון בתובענה הייצוגית לגופה, ככל שיאושר למבקשים לנהל תביעה בדרך זו.
הוראות להמשך ההיתדיינות
ניתנת בזה ארכה הן למכבי והן לממונה להגשת תגובותיהן לבקשה לאישור, וזאת עד ליום 18.1.24.
...
לאחר עיון בבקשות, הגענו לכלל מסקנה כי דינן להידחות, מן הנימוקים שיפורטו להלן.
לאחר עיון בבקשה ובנימוקיה, הגענו לכלל מסקנה כי הנכון הוא שלא לקיים דיון נפרד בבקשה לסילוק על הסף, אלא להכריע בה ביחד עם ההכרעה בבקשות לאישור עצמן, לאחר דיון הוכחות משלים שיתקיים ביום 21.2.24, וזאת מהנימוקים הבאים:
ראשית בהתאם להלכה הפסוקה "ככלל אין מקום לערוך דיון נפרד בבקשה לאישור תובענה כייצוגית, ובבקשה לסילוק בקשת האישור על הסף... הדיון בבקשה לאישור תובענה כייצוגית הוא עצמו הליך מקדמי (אף כי אין חולק על השלכתו הרבה על תוצאת ההליך העיקרי), ופיצולו לתת-הליכים איננו רצוי ועלול לגרום רק לסירבול ההליך... יש הגיון בסילוק אפשרי של הבקשה לאישור על הסף (ובהתאם – לעצם עריכת הדיון בשאלה זו) רק 'במקרים חריגים וקיצוניים שבהם ברור על פני הדברים שאין בבקשה ולא כלום" (רע"א 5154/08 קוסט פורר גבאי את קסירר רו"ח נ' קדמי (2.4.09); כן ראו: רע"א 6683/18 איפקס הנפקות נ' מונרוב (24.7.19)).
ודוקו – ככל שסברה מכבי כי נפל פגם בהחלטה מיום 23.7.23, היה לפנות לערכאת הערעור ולנסות לשכנעה בכך, מה שלא עשתה;
ולבסוף דין הבקשה לסילוק על הסף להידחות אף מאחר שהיא הוגשה בשיהוי כבד, כחמישה חודשים וחצי לאחר שניתנה ההחלטה מיום 23.7.23, פחות מחודש וחצי קודם למועד שנקבע לדיון הוכחות בבקשות לאישור המאוחדות, ובאותו היום ממש שבו היו אמורות מכבי והמדינה להגיש את תשובותיהן לבקשות האישור המתוקנות.
נוכח כל האמור, הבקשה נדחית מבלי להידרש לגופן של טענות מכבי בדבר עצם הצורך בצירוף הקופות כצד נדרש, ותוך שמירה על זכותה לחדש את בקשתה לצירוף הקופות האחרות כצד נדרש להתדיינות במסגרת הדיון בתובענה הייצוגית לגופה, ככל שיאושר למבקשים לנהל תביעה בדרך זו.
הוראות להמשך ההתדיינות
ניתנת בזה ארכה הן למכבי והן לממונה להגשת תגובותיהן לבקשה לאישור, וזאת עד ליום 18.1.24.