מסדר הזיהוי שנערך על-ידי העד רפ"ק אלי כהן מתחנת "מוריה", תועד בכתב (ת/9) והונצח חזותית בצלום וידאו (ת/9א).
...
בבקשה נטען, בין-השאר, כי הסניגור לא הציג למתלונן בחקירתו הנגדית שאלות מהותיות לקו ההגנה המרכזי של הנאשם, ובכלל זה שאלות להוכחת טענתו של הנאשם, לפיה קיימת אפשרות שאירוע השוד הנטען באישום הראשון "הנו אירוע מבוים". עוד נטען בבקשה בכתב, כי התנהלות הסניגור "שוללת את זכות הנאשם למשפט הוגן", כי אין בכוונתו של הנאשם "לתת יד לעריכת 'משפט שדה' כנגדו", וכי יש לקבל את הבקשה על כל חלקיה "על-מנת שהנאשם לא יוכל לטעון בבוא היום בכל מקום כי לא בא לו הצדק". בתגובה בכתב, הודיע הסניגור הציבורי המחוזי, כי לאור הצהרת הנאשם לפיה אין בכוונתו לשתף פעולה עם הסניגור הציבורי, כאשר בינו לבין הסניגור נתגלעו מחלוקות שאינן ניתנות לגישור, ושעה שהובהרו לו ההשלכות האפשריות של היעדר ייצוג משפטי, נראה לסניגוריה כי יש לכבד את רצונו של הנאשם לייצג את עצמו, וכי מינוי סניגור ציבורי אחר לא יועיל בנסיבות אלו.
המסקנה אף מתיישבת עם התנהלותו של הנאשם בכל מהלך החקירה, עת הכחיש נמרצות מעורבות בשוד שיוחס לו. לאחר היציאה לשטח, הצביע הנאשם בתחילה על גג של בניין שבו אמור להיות האקדח, אך סירב לעלות לגג עם השוטרים, ובסריקות בגג לא נמצא דבר.
בחירתו של הנאשם להעלות גרסה כוזבת בדבר מערכת יחסיו עם המתלונן עובר לאירועים הנדונים בכתב-האישום, אף תומכת במסקנה שהנאשם היה מי שביצע את השוד, והיה מודע לכך שבנסיבות המקום והזמן זוהה באופן ודאי על-ידי המתלונן.
התוצאה
על-יסוד האמור לעיל, הוכחה אשמתו של הנאשם, מעבר לכל ספק סביר, בעבירות שיוחסו לו בכתב-האישום, ואני מרשיע אותו כדלהלן: באישום הראשון – בעבירות שוד מזוין ונשיאת נשק, לפי סעיפים 402(ב) ו-144(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977; ובאישום השני – בעבירות שיבוש מהלכי משפט, הדחה בעדות ואיומים, לפי סעיפים 244, 246(ב) ו-192 לחוק הנ"ל.
ניתן היום, כ"ד בתשרי תשע"ג, 10 באוקטובר 2012, במעמד ב"כ המאשימה, הסנגור והנאשם.