מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו על תנאי: התאמה לכהונת יו"ר מועצה דתית

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 1166/16 לפני: כבוד השופטת א' חיות כבוד השופט ע' פוגלמן כבוד השופטת ד' ברק-ארז העותר: הרב אריה כהן - סגן ראש עריית ראשון לציון נ ג ד המשיבים: 1. השר לשירותי דת 2. מועצת העיר ראשון לציון 3. המועצה הדתית ראשון לציון 4. רב העיר ראשון לציון עתירה למתן צו על-תנאי ובקשה למתן צו ביניים בשם העותר: עו"ד חמי דורון; עו"ד אילן שפירא בשם המשיב 1: עו"ד רועי שויקה בשם המשיבה 2: עו"ד אינסה גולדנברג בשם המשיבה 3: מר דוד שילה פסק-דין
השופטת א' חיות: ביום 8.12.2015 קיבלה המשיבה 2, מועצת העיר ראשון לציון (להלן: מועצת העיר), החלטה לפיה ימונה העותר כחבר המועצה הדתית בעיר והוא מועמד מטעמה לכהן גם כיו"ר המועצה הדתית.
לפי סעיף 4 לחוק שירותי הדת היהודיים [נוסח משולב], התשל"א-1971 (להלן: חוק שירותי הדת) שלוש הרשויות המנויות בסעיף 3 לאותו חוק - השר לשירותי דת (להלן: השר), הרשות המקומית והרבנות המקומית - נידרשות לחוות דעתן על המועמדים לחברות במועצה הדתית מבחינת התאמתם לשמש כחברי מועצה ומבחינת ייצוגם המתאים של הגופים והעדות המעוניינים בקיומם של שירותי הדת היהודיים.
...
דין העתירה להידחות על הסף בשל קיומו של סעד חלופי.
על כן, עומד לעותר סעד חלופי בדרך של הגשת עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים ומטעם זה דין עתירתו להידחות על הסף.
העתירה נדחית בשל קיומו של סעד חלופי.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

][]ניתן בזה צו על תנאי, לפיו יתנו המשיבים טעם מדוע, נוכח הוראות ההתאמה כסעיף 4 לחוק שירותי הדת היהודיים (נוסח משולב) תשל"א-1971 ונוכח האמור בנספחים 2 ו-4 לעתירה המתקנת, לא ייקבע כי לכהונת יו"ר מועצה דתית יש צורך בהתאמה למילוי תפקיד זה, ומדוע לא תשוב המשיבה 3 לידון במועמדות המשיב 4 לכהונת ראש המועצה הדתית.
...

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר גלגולים אחדים שלא נאריך בהם ניתן ביום 17.2.11 (בהרכב השופטים נאור, רובינשטיין וג'ובראן) צו על תנאי שזה לשונו: "ניתן בזה צו על תנאי, לפיו יתנו המשיבים טעם מדוע, נוכח הוראות ההתאמה בסעיף 4 לחוק שירותי הדת היהודיים (נוסח משולב) תשל"א-1971 ונוכח האמור בנספחים 2 ו-4 לעתירה המתקנת, לא ייקבע כי לכהונת יו"ר מועצה דתית יש צורך בהתאמה למילוי תפקיד זה, ומדוע לא תשוב המשיבה 3 לידון במועמדות המשיב 4 לכהונת ראש המועצה הדתית". אומר כבר כאן, בלא להכביר דברים, כי במתן צו על תנאי בנושאים שנימנו בו, גילה בית משפט זה דעתו שאינו רואה בנסיבות מקום להתערבות בנושא הרכבתה של המועצה הדתית גופה.
...
אך, כאמור, משלא היו כל אמות מידה בעבר, ונוכח השכלתו של המשיב 4, ותפקידיו שרובם קרוב לנושא הפעילות הדתית בראשון לציון, באנו לכלל מסקנה שפסילתו לעת הזאת לא תהא הוגנת.
על כן החלטנו לבטל את הצו על תנאי בנושא זה. נוסיף עם זאת, כי אנו מניחים שבמבט לעתיד, אף בטרם קביעת כישורים על פי נוהל או סטטוטורית, יתן השר דעתו, וכמותו הרשויות המקומיות והרבנויות, להמליץ על מועמדים בעלי כישורים וניסיון, למניעת התדיינויות ועגמת נפש, ולמען אינטרס הציבור בגופים נקיים וראויים.
אולם, בניגוד לחברי אני סבורה כי "דיה לשמחה בשעתה" ואין צורך להקדים את המאוחר ולהביע מראש את דעתנו באשר לאמות-המידה אותן אמור השר לקבוע או באשר לאכסניה שתימצא להן (הנחיות או תקנות).

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 8773/11 בג"ץ 5850/12 לפני: כבוד השופטת ע' ארבל כבוד השופט י' דנציגר כבוד השופט נ' סולברג העותר: הרב שמעון ביטון נ ג ד המשיבים בבג"ץ 5850/12: 1. מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור 2. אליהו אורשלימי 3. פלטיאל איינזטל 4. יעקב ורנר 5. יהודית לנדאו 6. יואל מוגמי 7. עופר אברהם 8. ינון פרסיק המשיבים בבג"ץ 8773/11: 1. השר לשירותי דת 2. יו"ר ועדת הבחירות לרב העיר פתח תקווה 3. היועץ המשפטי למשרד לשירותי דת 4. עריית פתח תקווה 5. המועצה הדתית פתח תקווה 6. הרב בנימין אטיאס 7. הרב מיכה הלוי עתירה למתן צו על תנאי וצו ביניים תאריך הישיבה: ד' בתשרי תשע"ג (20.9.12) בשם העותר: עו"ד א' שרגא, עו"ד ל' איזנפלד, עו"ד א' אייזנברג, עו"ד י' ליבצ'יק בשם המשיב 1 בבג"ץ 5850/12: עו"ד מ' צוק שפיר בשם המשיבים 6-2 בבג"ץ 5850/12: עו"ד ש' אשבול בשם המשיבות 3-1 בבג"ץ 8773/11: עו"ד ד' מארקס בשם המשיבה 4: עו"ד י' ריינהרץ ][]פסק-דין
ת השופט י' דנציגר: מסכים אני עם חברתי, השופטת ע' ארבל, כי יש לדחות את העתירה בבג"ץ 8773/11 ללא צו להוצאות ולמחוק, בהסכמת הצדדים, את העתירה בבג"ץ 5850/12 בכפוף לכך שהעותר שומר על כל זכויותיו לפנות לכל ערכאה מתאימה ולבקש כל סעד הולם בכל הנוגע לטענותיו בעתירה דנן.
הנציב לשעבר קבע כי מימצאי הבירור מאששים דוקא את גרסת חברי המועצה ולפיה ניסיונם להעביר את העותר מתפקידו נבע מאי-שביעות רצונם מתפקודו כראש המועצה הדתית; לא בכדי לא ראה גם מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור המכהן (השופט בדימוס י' שפירא) לשנות מהחלטת קודמו, לאחר שגם הוא בחן את התלונה, את מימצאי הבירור ואת עמדת הנציב לשעבר.
...
במצב דברים זה איני מוצאת כי נפל פגם בהליך הבחירות, ולפיכך דין העתירה להידחות.
סוף דבר העתירה בבג"ץ 8773/11 נדחית ללא צו להוצאות.
ת השופט י' דנציגר: מסכים אני עם חברתי, השופטת ע' ארבל, כי יש לדחות את העתירה בבג"ץ 8773/11 ללא צו להוצאות ולמחוק, בהסכמת הצדדים, את העתירה בבג"ץ 5850/12 בכפוף לכך שהעותר שומר על כל זכויותיו לפנות לכל ערכאה מתאימה ולבקש כל סעד הולם בכל הנוגע לטענותיו בעתירה דנן.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 2731/11 בפני: כבוד השופט א' רובינשטיין כבוד השופטת א' חיות כבוד השופט י' עמית העותרת: עמותת אל סדק נ ג ד המשיבים: 1. הועדה למינוי קאדים 2. שר המשפטים 3. היועץ המשפטי לממשלה 4. שיח כמאל קבלאן 5. שיח עמאד אבו ריש 6. שיח ענתיר מועדי עתירה למתן צו על תנאי תאריך הישיבה: י"ט באייר התשע"א (23.05.11) בשם העותרת: עו"ד דיב מחמוד בשם המשיבים 3-1: עו"ד ענר הלמן בשם המשיב 4: עו"ד מאדי דאהר בשם המשיב 5: עו"ד עלי שקיב בשם המשיב 6: עו"ד קנת מן ][]פסק-דין
בדומה לוועדה למינוי שופטים, גם ועדת המינויים לבחירת קאדים מד'הב מונה תשעה חברים ואלו כוללים את יושב ראש המועצה הדתית הדרוזית, ראש בית הדין לערעורים, שני קאדים מד'הב, שר המשפטים ושר נוסף, שני חברי כנסת ונציג לישכת עורכי הדין (סעיף 11 לחוק) (בפועל, וכפי שנימסר לנו בתגובת המדינה, מונה הוועדה כיום שמונה חברים בלבד, מאחר שכהונת ראש בית הדין לערעורים אינה מאויישת מאז שנות ה-90).
אין חולק כי המשיבים עומדים בתנאי הכשירות על פי החוק קודם לתיקונו, ואשר קבע כלהלן: כשירותו של קאדי-מד'הב כשיר להיתמנות קאדי מד'הב יהיה כל דרוזי שהוא- בעל הכשרה מתאימה בדין הדרוזי; בעל אורח חיים ואופי ההולמים את מעמדו של קאדי מד'הב במדינת ישראל; בן שלושים שנה לפחות ונשוי או היה נשוי.
וזו לשון סעיף 9 לאחר תיקון מס' 18: כשירותו של קאדי מד'הב כשיר להיתמנות קאדי-מד'הב יהיה כל דרוזי שהוא- (1) בעל ותק של חמש שנים לפחות כאיש דתי דרוזי שיש לו נגישות לכתבי הדת הדרוזית ולכתבי הפרשנות שלה; אישור להתקיימותו של תנאי זה יינתן בכתב בידי הסאיס המכהן בבית התפילה הדרוזי (חילווה) במקום מושבו של המועמד, להנחת דעתה של ועדת המינויים; (2) בעל אורח חיים ואופי ההולמים את מעמדו של קאדי-מד'הב במדינת ישראל; (3) בן שלושים שנה לפחות; (4) בעל תואר אקדמי מוכר מאת מוסד מוכר כמשמעותו בחוק המועצה להשכלה גבוהה, התשי"ח-1958, או תואר אקדמי מאת מוסד להשכלה גבוהה בחוץ לארץ, ובילבד שהתואר הוכר על ידי משרד החינוך; (5) עמד בהצלחה בבחינות בכתב שקבעה ועדה בוחנת, כמשמעותה בסעיף קטן (ב) [.
...
לסיכום: שיקול דעתה של ועדת המינויים הוא רחב, ואין בית המשפט שם את שיקול דעתו תחת שיקול דעתה של הועדה.
אשר על כן דין העתירה להידחות, ובנסיבות העניין ללא צו להוצאות.
ואולם, על המינויים הנוכחיים, כפי שציין חברי, טרם חלו דרישות התיקון לחוק, על כן אין מנוס מהישענות על חזקת התקינות המנהלית כפי שעשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו