עוד הוסיף בית המשפט, כי אם תנתן עדיפות ל"כלל ההמצאה" על פני "כלל הידיעה" עלול הדבר לפגוע במשיבים, שכן יהיה עליהם להדרש לעניין שזמנו חלף, ועל גבם יועמסו קשיי הוכחה, והדבר אף יכביד הכבדה יתרה על בית המשפט.
בא כוח המבקש היתייחס לקביעת בית המשפט, כי התברר שטענת המבקש, כי לא קיבל את כתב התביעה אינה נכונה, שכן בשל חלוף הזמן, המבקש לא זכר את ההליכים שהתקיימו בעיניינו, מה עוד שבית המשפט שגה בכך שלא בחן את עובדת אי התייצבותו של המבקש לדיון על רקע המצב הבטחוני ששרר במדינה באותה עת. כמו כן הוסיף בא כוח המבקש, כי בית המשפט היתעלם מהצהרתו של המשיב מס' 3, כי הוא גנב מהמבקש את השיקים מושא התביעה, וזייף את חתימת המבקש עליהם (וראו העתק מהצהרתו של המשיב מס' 3 מתאריך 7.12.2021, שצורפה כנספח 7 לכתב הבקשה).
אם לא די בכך, כי אז במסמך מתאריך 5.9.1996 (נספח 7 לכתב התשובה) אשר הוגש לבית משפט קמא, ומכוחו בוטל צו עיכוב היציאה מן הארץ שניתן נגד המבקש עם פתיחת ההליך, נרשם הסכם דיוני בין באי כוח הצדדים, ולפיו יבוטל צו עיכוב היציאה מן הארץ שניתן נגד המבקש, ובא כוח המבקש - אותו בא כוח אשר לטענת המבקש מחזיק בייפוי כוח מוגבל - יהיה רשאי להגיש בקשת רשות להיתגונן עד לתאריך 1.11.1996.
ואולם, הנני סבור, שלא ניתן להפעיל את שני המבחנים במנותק מהעובדה, שאנו דנים בבקשה לביטול פסק דין, המוגשת לאחר חלוף 26 שנים מעת שניתן פסק הדין, וגם עובדה זאת יש להביא בחשבון במסגרת שיקול דעת בית המשפט.
...
לאור נסיבות המקרה, אשר אינן שגרתיות, הנני מחליט לעשות שימוש בסמכותי לפי תקנה 149(2)(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018, ולדון בבקשה כאילו ניתנה למבקש הרשות לערער, והערעור הוגש על פי הרשות שניתנה.
(ב) לצד כתב התביעה הוגשה בקשה למתן צו עיכוב יציאה מן הארץ נגד המבקש, ובית המשפט נעתר לה. באותה עת המבקש היה תושב העיר יריחו, ועתה, כך מעיד העותר על עצמו, הוא תושב ארה"ב.
(ג) בתאריך 21.8.1996 התקיים דיון בצו עיכוב היציאה, ובית המשפט החליט להשאירו על כנו.
שקלתי האם לאור גובה סכום החוב כיום, יש מקום לנקוט בגישה מקלה, ולבטל את פסק הדין כנגד הפקדת סכום החוב, אך החלטתי שלא לעשות כן, ואף המבקש עצמו אף לא הציע זאת.
סוף דבר
אשר על כל האמור לעיל, הנני מחליט כדלקמן:
(א) הנני דוחה את הערעור.
(ב) הנני מחייב את המערער לשלם למשיבים, ביחד ולחוד, הוצאות משפט בסך 7,500 ₪.