מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו עיכוב יציאה מהארץ בהליכי פירוק חברה

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר ששבתי ושקלתי את הבקשה, ולאור ההסכמה הגורפת של הנושים, ומששוכנעתי כי בנסיבות המקרה ראוי להעדיף ניסיון של הליך שקום על פני הליך פירוק של החברה, שכן התועלת שיפיקו נושי החברה מהליך השקום עשויה לעלות על פני התועלת שתופק מהליך של פירוק, הנני נעתרת לבקשת החברה והנושים, ונותנת בזאת צו הקפאת הליכים לחברה עד ליום 07/03/20.
צוי ההקפאה האישיים אלה ניתנים בכפוף למתן צו איסור דיספוזיציה ביחס למלוא רכושם של בעלי המניות ובנות זוגם, מתן צו עיכוב יציאה מן הארץ, רישום הערות אזהרה בלישכת רישום המקרקעין ו/או ברשות מקרקעי ישראל ו/או במשרד הרשוי ו/או במרשמים הרלוואנטיים, הן ביחס לנכסיהם של בעלי המניות והן ביחס לנכסים הרשומים על שמן של בנות זוגם.
...
לאחר ששבתי ושקלתי את הבקשה, ולאור ההסכמה הגורפת של הנושים, ומששוכנעתי כי בנסיבות המקרה ראוי להעדיף ניסיון של הליך שיקום על פני הליך פירוק של החברה, שכן התועלת שיפיקו נושי החברה מהליך השיקום עשויה לעלות על פני התועלת שתופק מהליך של פירוק, הנני נעתרת לבקשת החברה והנושים, ונותנת בזאת צו הקפאת הליכים לחברה עד ליום 07/03/20.
לאור כל האמור הנני נעתרת לסעדים המבוקשים הבאים: הנני מורה על מתן צו הקפאת הליכים כנגד החברה לתקופה עד ליום 07/03/20 ו/או עד למתן החלטה אחרת.
הנני מורה על מינויו של עו"ד רון כהנא כנאמן לחברה לתקופת הקפאת ההליכים (להלן: "הנאמן") ונותנת לו את סמכויות ניהול החברה בתקופת הקפאת ההליכים.
הנני מאשרת לנאמן בהתאם להוראות סעיף 67 לחוק חדלות פירעון לאמץ או לוותר על חוזה קיים ובכלל זה מאשרת לנאמן להשתחרר מהסכמי שכירות, הפעלה או אספקת שירותים אשר לגביהם יגיע הנאמן למסקנה כי אינם כלכליים עבור החברה וכי הם מכבידים על המשך פעילות החברה הכל על פי שיקול דעת הנאמן.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר ששבתי ושקלתי את הבקשה, ולאור הסכמתו של הנושה המובטח והנושה המהותי הגדול ביותר של החברה למתן צו הקפאת הליכים קצר מועד לחברה, ומשלא שמעתי בטיעוני הנושה המתנגד טעם המצדיק אי העתרות לבקשה, ובכל מקרה לא טען כי צו ההקפאה עשוי לפגוע בנושים, ומששוכנעתי כי בנסיבות המקרה ראוי להעדיף ניסיון של הליך שקום על פני הליך פירוק של החברה, שכן התועלת שיפיקו נושי החברה מהליך השקום עשויה לעלות על פני התועלת שתופק מהליך של פירוק, הנני נעתרת לבקשת החברה והנושה המובטח, ונותנת בזאת צו הקפאת הליכים לחברה עד ליום 01/03/20, כאשר התנאים שפורטו בתגובת בנק דיסקונט ואשר היו מקובלים על בא כוח החברה והערבים, יהוו חלק בלתי נפרד מתנאי צו ההקפאה.
צוי הקפאה אישיים אלה ניתנים לערבים בכפוף למתן צו איסור דיספוזיציה ביחס למלוא רכושם של הערבים, מתן צו עיכוב יציאה מן הארץ, רישום הערות אזהרה בלישכת רישום המקרקעין ו/או ברשות מקרקעי ישראל ו/או במשרד הרשוי ו/או במרשמים הרלוואנטיים, ביחס לנכסיהם של הערבים.
...
לאחר ששבתי ושקלתי את הבקשה, ולאור הסכמתו של הנושה המובטח והנושה המהותי הגדול ביותר של החברה למתן צו הקפאת הליכים קצר מועד לחברה, ומשלא שמעתי בטיעוני הנושה המתנגד טעם המצדיק אי היעתרות לבקשה, ובכל מקרה לא טען כי צו ההקפאה עשוי לפגוע בנושים, ומששוכנעתי כי בנסיבות המקרה ראוי להעדיף ניסיון של הליך שיקום על פני הליך פירוק של החברה, שכן התועלת שיפיקו נושי החברה מהליך השיקום עשויה לעלות על פני התועלת שתופק מהליך של פירוק, הנני נעתרת לבקשת החברה והנושה המובטח, ונותנת בזאת צו הקפאת הליכים לחברה עד ליום 01/03/20, כאשר התנאים שפורטו בתגובת בנק דיסקונט ואשר היו מקובלים על בא כוח החברה והערבים, יהוו חלק בלתי נפרד מתנאי צו ההקפאה.
משבא כוח הנושה המתנגד לא הביע עמדה לעניין זהות בעל התפקיד, ומנגד הנושה המובטח המהותי של החברה בנק דיסקונט לישראל בע"מ הביע אמונו בעו"ד ליאור מזור והצטרף לעמדת החברה כי ראוי למנותו כבעל תפקיד בהליך זה. סבורני על רקע ניסיונו וכישוריו המקצועיים של בעל התפקיד שהוצע על ידי החברה, ושעה שהנושה המובטח המהותי של החברה צידד בהצעת החברה, ומשסבורה אני כי יש לתת משקל רב לעמדת הצדדים ובפרט לעמדת נושי החברה בבחירת בעל תפקיד, אשר אמור בין היתר לייצג את האינטרסים של הנושים ולפעול לשם השאת הדיבידנד שיצטבר בהליך ההקפאה, ולאחר שלא פורט ניסיונם המקצועי של המועמדים שהוצעו על ידי באת כוח הממונה בתחום חדלות הפירעון והליכי הקפאה בפרט, הנני מורה על מינויו של עו"ד ליאור מזור כנאמן של החברה בתקופת ההקפאה.
לאור כל האמור הנני נעתרת לסעדים המבוקשים הבאים: הנני מורה על מתן צו הקפאת הליכים כנגד החברה לתקופה עד ליום 01/03/20 ו/או עד למתן החלטה אחרת.
הנני מורה על מינויו של עו"ד ליאור מזור כנאמן לחברה לתקופת הקפאת ההליכים (להלן: "הנאמן") ונותנת לו את סמכויות ניהול החברה בתקופת הקפאת ההליכים.
הנני מאשרת לנאמן בהתאם להוראות סעיף 67 לחוק חדלות פירעון לאמץ או לוותר על חוזה קיים ובכלל זה מאשרת לנאמן להשתחרר מהסכמי שכירות, הפעלה או אספקת שירותים אשר לגביהם יגיע הנאמן למסקנה כי אינם כלכליים עבור החברה וכי הם מכבידים על המשך פעילות החברה הכל על פי שיקול דעת הנאמן.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר ששבתי ושקלתי את הבקשה, חרף היסוסים שעלו ממקרא הבקשה, ביחס לסכויי התכנות ההליך, לאור עמדת הנושים ועמדת הממונה, ראיתי לבסוף בנסיבות המקרה להעדיף ניסיון של הליך שקום על פני הליך של פירוק החברה, תוך תקווה שהתועלת שיפיקו נושי החברה מהליך השקום אכן תהיה משמעותית, ובמקביל אף תנתן הגנה הולמת לנושים, חברת אלבה וחברת עיבוד מתכות, על מנת שאלה לא יינזקו שלא לצורך מהליך ההקפאה.
עוד יובהר כי צו ההקפאה האישי כפוף להגשת תצהיר נכסים (טופס 5) שיוגש עד ליום 01/01/20, מתן צוי איסור דיספוזיציה על רכוש בעל המניות וצו עיכוב יציאה מהארץ.
...
משלא הועלתה התנגדות למתן צו הקפאת הליכים אישי קצר לבעל המניות, ומשנראה כי הירתמותו חיונית לשם הפעלת החברה ולתהליך שיקומה, סבורני כי ראוי להיעתר לבקשה למתן צו הקפאת הליכים אישי קצר לבעל המניות עד ליום 06/01/20.
לאור כל האמור, הנני נעתרת לסעדים המבוקשים הבאים: הנני מורה על מתן צו הקפאת הליכים כנגד החברה לתקופה עד ליום 26/01/20 ו/או עד למתן החלטה אחרת.
הנני מורה על מינויו של רו"ח אמיר נגרי כנאמן לחברה לתקופת הקפאת ההליכים (להלן: "הנאמן") ונותנת לו את סמכויות ניהול החברה בתקופת הקפאת ההליכים.
הנני מאשרת לנאמן בהתאם להוראות סעיף 67 לחוק חדלות פירעון לאמץ או לוותר על חוזה קיים, ובכלל זה מאשרת לנאמן להשתחרר מהסכמי שכירות, הפעלה או אספקת שירותים אשר לגביהם יגיע הנאמן למסקנה כי אינם כלכליים עבור החברה וכי הם מכבידים על המשך פעילות החברה, הכל על פי שיקול דעת הנאמן.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

במסגרת הליך ההוצאה לפועל הוצא כנגד המערער צו עיכוב יציאה מן הארץ בהתאם לסעיף 14 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967.
המערער הגיש בקשה לביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ בטענה כי עזב את הארץ לפני 11 שנים, עבר תחילה לאנגליה, שם התגורר משך שבע שנים ולפני כשנתיים עבר לבולגריה, שם הוא מנהל חברת שיווק ציוד רפואי.
המערער טען, כי המציא לרשם ההוצל"פ את כל המסמכים שהתבקשו על ידיו למעט מכתבו של בעל תפקיד בחברת טאואר, החייבת מס' 2 בתיק ההוצל"פ, שהייתה או עודנה בבעלות המערער, בנוגע להליך פירוק החברה, שאותו התחייב המערער להמציא לרשם עם קבלתו.
...
טענות המערער המערער טען כי כב' הרשם שגה בכך שלא נעתר לבקשתו לביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ וקבע כי המערער הוא תושב ישראל שמרכז חייו המשפחתיים נמצא בישראל וזאת בניגוד לקביעת בית המשפט בת"א 55750-05-16 הנ"ל. המערער טען כי אין לו רכוש בישראל, לא במישרין ולא בעקיפין וכי המציא אישורים בעניין זה לרשם ההוצל"פ. כמו כן, נטען כי ביקוריו הרבים בישראל הם ביקורים קצרים שנועדו לתמוך באחותו החולה שנפטרה, לשמור על קשר עם ילדיו ולצורך מכירת משק שהיה בבעלות משותפת שלו ושל גרושתו.
בהקשר זה אציין כי לאחר הדיון בבקשת הסעד הזמני מטעם הגיש המערער ביום 30.8.21 בקשה להשלמת טיעון וצירוף מסמכים חדשים, ביניהם דו"ח הנאמן שנזכר לעיל, שלא צורפו להודעת הערעור וגם לא ברור אם הוגשו לרשם בהליך ההוצל"פ. מטעם זה בלבד אין מקום להתיר הגשתן והבקשה נדחית.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט י' עמית: ענייננו בבקשה לעיכוב ביצוע מכר זכויות הקניין הרוחני של החברה, כנגדה ניתן צו פירוק זמני ביום 1.1.2017.
למען הסר ספק, אם וככל שניתן כנגד המבקש צו עיכוב יציאה מן הארץ עקב הליך הפרוק, תוקפו של הצוו מושעה עד ליום 7.5.2017.
...
עם זאת, בהינתן הסכום הנמוך יחסית בגינו הוגשה בקשת הפירוק; בהינתן שהליכי הפירוק – ובעיקר הליך ההתמחרות לגבי זכויות הקניין הרוחני – התנהלו במהירות בהתחשב בפעילות החברה ובקניין הרוחני בו מדובר; בהינתן שעל כף המאזניים עומדת האפשרות שאם תינתן ארכה של ממש יתאפשר לגייס משקיעים שיהיו נכונים להמשיך להשקיע בחברה כעסק חי; בהינתן הפוטנציאל העסקי אשר על פי הטענה עולה עשרות מונים על הסכום המוצע עבור הזכויות; בהינתן שהסכום של כמליון ₪ שהוצע על ידי המשקיעים עבור הזכויות, מהווה כעשירית מהסכום לגביו הביעו אותם משקיעים נכונות להשקיע על פי מזכר ההבנות שנחתם בחודש אוגוסט 2016; בהינתן הטענה כי החברה אכן הייתה על סף גיוס משקיעים, בין היתר, נוכח ההשקה המעשית הקרובה באחת הערים הגדולות בארה"ב, אך הליך הפירוק עצר את גיוס ההון; בהינתן העובדה כי ביני לביני הושקע הסכום הנדרש לשמירה על תוקף הפנטנטים בחלק מארצות הים (וכפי שהובהר סכום זה זוכה למעמד של הוצאות פירוק); בהינתן הסכומים שהושקעו כבר בחברה ועשויים לרדת לטמיון – בהינתן כל אלה, אני סבור כי הכף נוטה ליתן למבקש הזדמנות וארכה מספקת כדי לחזור להעלות את החברה על הפסים של עסק חי לטובת כלל הנושים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו