הסעדים הזמניים המבוקשים הם ליתן כנגד המשיבים צו מניעה זמני המורה למשיבים להמנע מארגון כל שביתה/השבתה, מלאה ו/או חלקית, ו/או עיצומים כלשהם, ו/או שבושם כלשהם של העבודה במדרשת שדה בוקר – עד למתן פסק דין ו/או כל החלטה אחרת; לאפשר לכל אדם ו/או עובד המדרשה לבצע את תפקידו ו/או עבודתו להכנס למדרשה ולעבוד בה; להצהיר כי השביתה ו/או ההשבתה ו/או עיצומים ו/או שבושם הננקטים – הם בבחינת "שביתה או השבתה בלתי מוגנת" כמשמעות מונח זה על פי הוראות חוק יישוב סיכסוכי עבודה, התשי"ז – 1957.
להלן פירוט העובדות לכאורה, הרלוואנטיות להכרעתנו זו בסעד הזמני, כפי שהן עולות מכתבי בית דין, המסמכים ופרוטוקול הדיון:
מדרשת שדה בוקר בנגב (להלן: "המבקשת" או "המדרשה"), הנה חברה ממשלתית לתועלת הציבור, המפעילה מספר מוסדות חינוך, בין השאר, בית ספר תיכון פנמייתי לחינוך סביבתי, מכינה קדם צבאית למנהיגות, ובית ספר שדה "שדה בוקר".
ביום 5.3.2015 נחתם בין הצדדים הסכם קבוצי מיוחד אשר תוקפו לשנתיים וחצי (להלן: "ההסכם הקבוצי").
כל מטרת בקשת הצד הנה לגייס את בית הדין לנהל את מערכת יחסי העבודה בדרך פסולה של שילטון צוים ויש לדחותה.
גם אם סבורים היו המשיבים כי המבקשת פועלת בחוסר סבירות שעה שממתינה מזה זמן רב לתשובת הממונה על השכר באוצר, בכל הנוגע לסוגיית תוספת הדרגה (על אף היותה גוף מתוקצב), נקיטת הצעדים האירגוניים ללא מתן הודעה כדין על פי סעיף 5א' לחוק יישוב סיכסוכי עבודה, תוך הפרת השקט התעשייתי ומבלי לבקש להעביר המחלוקת להליך של יישוב סיכסוך, היא דרך פעולה לא חוקית, חסרת תום לב, ודרך פעולה כוחנית ולא מידתית.
...
לעניין זה פסק בית הדין הארצי בפרשת הנמלים החדשים:
"נקדים ונאמר כי לטעמנו מן הראוי שבהודעה על סכסוך עבודה יינתן פירוט קונקרטי לעילה זו, דהיינו יש להצביע על פעולות קונקרטיות של המעסיק שבהן, על פי הנטען, הוא הפר את חובת תום הלב (או חובות אחרות) המוטלות עליו במסגרת יחסי עבודה קיבוציים. ניסוח סתמי ומעורפל של ההודעה על סכסוך עבודה חוטא לתכליתה של ההודעה – הצגת הנושאים שבמחלוקת על מנת שניתן יהיה לנהל מו"מ בנוגע לנושאים אלה בפרק הזמן שבין ההודעה לבין נקיטת אמצעים ארגוניים" (הדגשה הוספה י.כ.) (עס"ק (ארצי) 18139-04-15 חברת נמל חיפה בע"מ – הסתדרות העובדים הכללית החדשה [פורסם בנבו].
דיון והכרעה
נקדים אחרית לראשית ונאמר, לאחר שבחנו את מכלול העובדות לכאורה, כמו גם טענות הצדדים שנטענו בפנינו והעדויות שנשמעו בפנינו, כפי שנפרט להלן, קובעים אנו כי המשיבים נקטו הלכה למעשה בהליכים ארגוניים, וכי הדרך בה בחרו המשיבים לפעול הינה שלא בתום לב, ובניגוד לחוק יישוב סכסוכי עבודה, תוך פגיעה במבקשת ועל כן, מצאנו ליתן צו מניעה זמני, כפי שנפרט להלן.
חיזוק למסקנתנו כי המשיבים נקטו בעיצומים מצאנו בדברי העד מטעם המשיבים – מר תומר מרסיאנו אשר אישר שהמשיבים נקטו בפועל בעיצומים (פרוטוקול מיום 23.1.2022, עמ' 10, ש' 19-20).