מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו מניעה קבוע לאיסור עבודות בנייה בגג בית משותף

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים (השופט ב' צ' גרינברגר) מיום 23.12.2015 בת"א 822-12-15, בגדרה נדחתה בקשת המבקשים למתן צו מניעה זמני, אשר יאסור על המשיב להמשיך ולבצע עבודות בניה בבית המשותף.
כמו כן עתרו המבקשים לביטולו של היתר הבניה שהוציא המשיב, ולמתן צו מניעה קבוע האוסר עליו לבצע עבודות כלשהן על הגג, להתקין מעלית בבניין, או לנצל זכויות בניה נוספות.
...
סוף דבר לאור האמור, בקשת רשות הערעור נדחית, והסעד הזמני שניתן ביום 13.1.2016 מבוטל.
משקבעתי כי דין בקשת רשות הערעור להידחות, אין עוד מקום להידרש לבקשה זו. יחד עם זאת, לא נעלמו מעיני טענות המשיב בדבר הנזקים הגבוהים שנגרמו לו בעקבות צווי המניעה הארעיים שהוטלו הן על-ידי, הן על-ידי בית המשפט המחוזי.
בנסיבות אלו, ובהתחשב בהתנהלותם הדיונית של המבקשים אני מורה כי אלו ישלמו למשיב את הוצאות הבקשה בסך של 15,000 ₪, ללא קשר לתוצאות המשפט בבית המשפט המחוזי.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

בעלי הדין הם בעלים של 4 דירות בבית משותף בחיפה שבו שתי קומות וגג רעפים.
התביעה התקבלה ביום 31.1.2007 וניתן צו מניעה קבוע האוסר על המערערים לבצע עבודות בנייה בחלל הגג הצמוד לדירתם.
בשנת 2012 הגישו המשיבים תביעה לבית המשפט המחוזי בחיפה בטענה שהמערערים הפרו את פסק הדין של המפקחת על רישום המקרקעין בחיפה ומבצעים עבודות בנייה בחלל הגג הצמוד לדירתם.
...
דין הערעור להידחות מכל וכול.
אף דין טענת המערער בדבר אי הפסקת המשפט עד להכרעה בערעור להידחות.
מאז תיקון תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, בשנת 2011, ברירת המחדל היא כי לאחר דחיית בקשת פסלות יימשך הדיון כסדרו ורק מטעמים שיירשמו, יופסקו ההליכים, כאמור בתקנה 471ג(א): "בעל דין שבדעתו לערער על החלטת שופט בעניין טענת פסלות או בעניין היתר ייצוג יודיע על כך לבית המשפט ומשהודיע כך, יימשך המשפט, זולת אם החליט השופט או המותב, לפי העניין, מנימוקים שיירשמו, שיש להפסיקו". כאמור, דין הערעור להידחות וכך מוחלט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה למתן צו מניעה קבוע כנגד הנתבע האוסר עליו לבצע עבודות בנייה מכל סוג שהוא בגג הבית המשותף ברחוב סוקולוב 41 בקריית אתא (להלן:"הבית המשותף").
...
השלמת הבנייה והתקנת תריסים, חלונות, מזגן וכיו"ב בכלל ובניית מבנה בלתי חוקי במסווה של עבודות בהיתר בפרט מביאים אותי לפסוק כנגד הנתבע הוצאות משפט משמעותיות הגם שהתביעה נדחית.
הנתבע ישלם לתובעים באמצעות בא כוחם הוצאות הליך זה בסך 15,000 ₪ כאשר הסכום יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל.
פסק הדין שניתן כנגד הנתבע בהיעדר התייצבותו כמו גם הצו הזמני שניתן כנגדו, מבוטלים והתביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעות הגישו תביעה שכנגד, במסגרתה עתרו למתן צו מניעה קבוע, האוסר על התובע לבצע עבודות בניה על גג המבנה וכן לעשות שימוש בגג למעט למטרת אחזקה שוטפת של מתקנים טכניים.
ב – הבקשות ב.1 – בקשה 27: בקשה לפי פקודת בזיון בית המשפט בבקשתו מיום 26.12.2021 טען התובע כי הנתבעות הפרו את ההחלטה, שכן הפכו חניה - אשר יועדה במסגרת היתר הבנייה ותשריט הבית המשותף המצוי בתיקי רשות מקרקעי ישראל להצבת מכולת אשפה – לחנית נכים.
לעניין זה קבעתי בסעיף 45 להחלטה כי: "משהוגשה תביעה לפירוק השתוף בחלקה, בהעדר הסכמה ביחס לחזקה ייחודית של מי מהצדדים ביחידות השונות של המבנה - כמו גם על אופן חלוקת המבנה לתת יחידות, מיקום ושטח הרכוש המשותף ואופן חלוקתו בין הצדדים - ועל מנת שלא לסכל את אפשרות פירוק השתוף בצורה מיטבית, מן הראוי ליתן צו מניעה האוסר על שינוי המצב הקיים, לרבות ביצוע עבודות במבנה, מכל סוג שהוא, בין בשטחים המוחזקים על-ידי מי מהצדדים ובין בשטחים המשותפים". טעם זה יפה ביחס לשטחים לגביהם אין הסכמה של הצדדים ביחס לסיווגם.
...
בשולי הדברים אעיר כי נוכח חשיבותה הציבורית של ההנגשה, ובשים לב להיעדר טענה לפגיעה קניינית בתובע נוכח ההנגשה (הפתוחה לשימוש כלל הנכים), אין אלא להצר על כי התובע מצא לנכון להגיש בקשה זו. אשר על כן, אני דוחה את הבקשה לפי פקודת בזיון בית המשפט שהגיש התובע.
גם דין בקשת הנתבעות להידחות.
אשר על כן, שתי הבקשות נדחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המשיבות מצידן הגישו תביעה-שכנגד בה עתרו למתן צו מניעה קבוע האוסר על המבקש לבצע עבודות בניה על גג הבניין, לאסור עליו לבצע כל שימוש בשטח הגג שלא למטרת אחזקה שוטפת של מתקנים טכניים, וכן לפנות את הגג מכל אדם וחפץ.
ביום 16.11.21 הגיש המבקש לבית משפט קמא בקשה למתן צו מניעה זמני כנגד המשיבות וטען, כי אלה החלו לבצע עבודות בניה במבנה, לרבות בשטחים המשותפים, כהגדרתם בטיוטת תשריט הבית המשותף, ולפיכך עתר המבקש לכך שיינתן צו האוסר על המשיבות לשנות את המצב הקיים עד למתן פסק דין בתביעה.
...
אין בידי לקבל את טענת המבקש, לפיה יש בהחלטה זו כדי להעביר למעשה את השליטה והשימוש בחניות אלה לידי המשיבות מבלי שהן הציגו זכות, ולו לכאורה, בחניות (סעיף 19 של בקשת רשות הערעור).
התוצאה מכל האמור לעיל היא שאני דוחה את בקשת רשות הערעור.
אני מחייב את המבקש לשלם למשיבה מס' 1 שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 1,500 ₪ (כולל מע"מ) וכמו כן לשלם למשיבה מס' 2 שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 1,500 ₪ (כולל מע"מ) מזכירות בית משפט תעביר את סכומי שכר הטרחה הנ"ל לבאי-כוח המשיבות מס' 1 ומס' 2 (בהתאמה) מתוך הערובה שהפקיד המבקש בבית משפט זה. יתרת סכום הערובה תוחזר על ידי מזכירות בית-המשפט לידי ב"כ המבקש, עבור המבקש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו