מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו מניעה נגד הקמת אנטנות סלולריות

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עתירה להכריז על בטלותו של היתר בנייה להקמת תורן ומתקן לאנטנה סלולרית, שהוציאה רשות הרשוי של הועדה המקומית לתיכנון ובנייה חוף השרון (המשיבה מס' 1), לבקשת החברות המשיבות מס' 2 – 4.
ביום 26.12.17 הגישו העותרות את העתירה דנא, ובד בבד גם בקשה לצוו ביניים, במעמד צד אחד, למנוע את המשך עבודות הבנייה.
העותרות ידעו על הכוונה להקים מתקן שידור כבר בשנת 2014, לא הגישו היתנגדות ולא פעלו בכל דרך אחרת כנגד ההחלטה להקמת המתקן.
...
לנוכח המסקנה שאליה הגעתי, לא מצאתי צורך להכריע בטענות נוספות שבפי המשיבות, כגון שלעותרת מס' 2 (ועדת התכנון והבנייה נתניה) אין מעמד.
לסיכום מהנימוקים דלעיל הגעתי למסקנה כי יש לקבל את העתירה ולבטל את החלטת רשות הרישוי שליד המשיבה 1 בדבר חידוש אישורה של הבקשה להיתר שהגישו החברות המשיבות.
העתירה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 27.10.13 ניתן צו הדדי לפי חוק זה, תוך קביעה שאין בו כדי לפגוע בזכות הנתבעים להביע מחאה לגיטימית במסגרת החוק נגד האנטנות הסלולאריות.
השכן טען שהכל עניינים ביטחוניים ובשום אופן לא סלולארי, (עד שהתבררה האמת), ושביתו, רקפת, היא ראש מגמה ירוקה באוניברסיטת חיפה ובשום אופן לא הייתה מרשה לו להקים אנטנות סלולאריות.
ניתן להתרשם כי חווה מנסה לשכנע את מי שהתכתבה עמו, כי התקנים הקיימים אינם מגנים על בריאות הציבור, וכי יש למנוע התקנתן של אנטנות סלולאריות בשכונות מגורים.
...
מסקנתי היא כי חלק מהפרסומים אינם עולים כדי לשון הרע, ואילו חלק מהם מוגנים בהגנת תום הלב שבסעיף 15(3) לחוק, הואיל ונעשו בתום לב לשם הגנה על עניין אישי כשר של הנתבעים.
לפיכך אני דוחה את התביעה.
התובעים ישלמו לנתבעים שכ"ט עו"ד בסך 9,360 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל, וישיבו להם את עלות חוות דעת המומחה מטעמם ואת עלות שכר עדותו כנגד הצגת קבלות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בתמצית יצוין, כי מדובר בתובענה שהחלה בגלגולה הראשון כתובענה אשר הוגשה כנגד הנתבעת 1, רישפון מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ (להלן – המשיבה 1) אשר במסגרתה עתר התובע למתן צו מניעה קבוע המורה על הפסקת פעילותן של אנטנות סוללריות ופרוק תורן, אשר לטענת התובע הותקנו בסמוך לנכסו.
תמצית טענות הצדדים : לטענת התובע התביעה הוגשה עקב היתנהלותה המחפירה והמנוגדת לדין ולנורמות החוקיות של המשיבה 1 והמנכ"לית שלה הגב' יונה אידן, אשר פעלה לשיטתו ללא סמכות, בהיחבא ומאחורי גבו של התובע חבר האגודה וכרתה עם חברות הסלולאר, המשיבות 2 ו- 3, הסכם היתקשרות להקמת תורן רם ועליו אנטנות סלולאריות בסמוך לנכסו של התובע בטרם העניין הובא להצבעה וללא ידיעתו ואישורו של התובע.
...
אחרית דבר, הנני שבה ומדגישה שאין בהחלטתי בכדי לקבוע מסמרות בצדקת עמדת מי מהצדדים כפי שהוצגו לגופם של דברים, באשר הן תתבררנה במסגרת הליך ההוכחות באופן שבסיכומו של דבר ההכרעה הנסבה עליהן תהיה במסגרת פסק – הדין.
בשאלת ההוצאות אציין, כי הואיל ומדובר בתיקון כתב התביעה בפעם השנייה הרי ששוכנעתי כי למשיבות נגרמה טרחה ואולם מדובר בטרחה אשר אינה שווה שכן צירופן של המשיבות 2 ו- 3 בא לעולם לאחר תיקון כתב התביעה המקורי, בעוד שהמשיבה 1 תצטרך לתקן את כתב הגנתה בפעם השלישית.
בשים לב לאמור, הנני קובעת כי על התובע יחולו הוצאות כדלקמן, אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום בלא קשר לתוצאות ההליך ואשר ככל שלא ישולמו ימחק כתב התביעה המתוקן: למשיבה 1 סך של 2,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

שלישית, מבוקש צו מניעה נגד האגודה ואורגניה, שאוסר עליהם להציג עצמם כבעלים או כמחזיקים של נכס ביישוב חרמש שהוקם בכסף צבורי.
חמישית, מבוקש צו שמבטל כל חוזה לעסק מניב שהקימה האגודה על מקרקעין ביישוב חרמש (כגון עסקי אנטנות סלולאריות והשכרת מבני תעשייה), והעברתם לניהול הועד המקומי לטובת כל תושבי חרמש.
...
לפיכך, אני מורה על מחיקת סעדים אלה על הסף בהעדר סמכות עניינית לבית משפט זה, ובלא הבעת דעה לגוף הדברים.
סוף דבר נוכח מכלול הטעמים שפורטו, דין בקשות המשיבים לסילוק על הסף של ההליך שבכותרת להתקבל.
בהתאם לכך, אני מורה על מחיקת העתירה על הסף.

בהליך בקשות שונות (ב"ש) שהוגש בשנת 2008 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

הצו מתייחס להקמת אנטנה סלולרית שהוצבה ברח' נחל לכיש 16 בבית שמש, וזאת על בסיס הטענה כי במקום מבוצעת עבודת בנייה ללא היתר בנייה, בדךר של הצבת אנטנה סלולארית, תוך שימוש חורג בדירת מגורים.
בעיניין זה מפנה המשיבה לע"פ 2720/07, מחוזי חיפה, לפסק דינו של כב' השופט שפירא, בו מצא בנסיבות מקרה דומה, כי היום בדיעבד, אין מקום לפעול על דרך של צוים שיפוטיים שמהותם הינה מניעה מוקדמת, ויש לפעול בדרך הליך פלילי עיקרי.
כזכור, הוזכר שהמתקן נבנה והופעל כבר בחודש נובמבר 2007, בעוד שהצו המנהלי הוצא כנגד המשיבים אך בתאריך 25.5.2008, זאת אף בלא שנמסרה למשיבים התראה מוקדמת להוצאתו, ובמיוחד נוכח כך שהודעה על הקמת המתקן הועברה למהנדס הועדה המקומית בתאריך 2.12.2007, בה הודיעה המבקשת באמצעות מנהל האזור שלה-בדרך של תצהיר, על כך שהמתקן האמור כבר הוקם בכתובת המצויינת.
...
בהיתחשב בכל האמור, אני מורה בזאת על ביטול צו ההפסקה השיפוטי שהוצא על ידי במעמד צד אחד ביום 16.6.2008.
בשולי החלטתי זו, ברצוני להעיר ההערות הבאות: נושא הצבתם של מתקני גישה אלחוטיים והפעלתם על ידי חברות הסלולאר בבתים פרטיים באזורי מגורים, מהווה מקור חוזר, מתמשך ורחב פריסה, לדיונים ארוכים ומורכבים של בתי משפט רבים, בעיקר בערכאות בתי משפט השלום, המייצרים פעילות משפטית מאומצת של כל המעורבים, לרבות כמובן, בתי המשפט והמתבטאים בפסקי דין ארוכים ומנומקים, תוך הקדשת זמן שיפוטי יקר ערך, כאשר הסוגיות העובדתיות והמשפטיות דומות, אם לא זהות, וגם ובעיקר בהתייחס לדרך קביעת הפרשנות הראויה לדברי החקיקה הרלוונטיים.
אני סבור, כי מדובר, איפוא, בתופעה רחבת היקף המתייחסת לציבור רחב, הראויה להתייחסות ציבורית מקיפה ומעמיקה שעל המחוקק דוקא, ליתן הדעת עליה, ולשחרר את המערכת המשפטית מהוצאת הערמונים, שהושלכו אל האש שניצתה, אמנם לאחר מכן, עם חקיקת סעיף הפטור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו