· מדו"חות המטפלים עולה כי הבעל אינו בשל לטפול, ואף בביה"ד התבטא כלפי האישה בצורה בוטה: "כלב אפשר לאלף, היא אישה שלא מקשיבה".
· הבעל התעכב מליצור קשר לטפול הזוגי מטעם ביה"ד בת.ל.מ., ואף במהלך הטיפול לא הסכים להקפיא את ההליכים המשפטיים הרכושיים בביהמ"ש.
· טענת הבעל להברחת מניות ע"י האישה במשך שנים – בגללה נמשכו הליכים יותר מארבע שנים – נדחתה בביהמ"ש הסתיים בסכום זעיר של כ-6,000 ₪.
· האישה העלילה על בעלה שלקח כספים ממנה, תיק שניסגר מחוסר ראיות, ובעקבותיו הוציאה צו הרחקה מביהמ"ש.
· האישה עזבה את בית הצדדים באופן חד צדדי ב-8/2108, ושוב עזבה כשנה לאחר מכן לאופקים.
[2: בדיון ההוכחות אמרה האישה (שורה 794): "ישננו מעל הארגז הזה", ומשמע לכאורה שבאותה עת (2/2017) עדיין ישנו באותה מטה, אך אין לקבוע מסמרות על פי זה. ]
בענין הארוע בחוה"מ סוכות – בו יצאה האישה עם הילדים לשהות עם משפחתה בצפון בנגוד לרצון בעלה אשר נשאר לבד בבית – שהיווה לבעל "שבירת כלים", האריך ב"כ האישה בכך שאין לבעל לנתק את אישתו מקשריה עם בני משפחתה, ושבמקרים מסוימים בעל המונע את אישתו מכל קשר עם משפחתה דינו שיוציא ויתן כתובה, כמבואר בשו"ע (אה"ע סימן עד סעיפים ד, ט).
] ואין די בכך שיש לביה"ד "תחושה" בעלמא שלא חיו טוב כדי להגדירה כמורדת בו, שהרי יש לה שטר חוב ביד, וכנגדו צריך שביה"ד יראה מרידה ממשית נגד עיניו שתאמר מעיקרא שאיננה רוצה בו, כדי שאף הוא יוכל לטעון גם לוּ רציתי לחזור אליה הרי היא לא רוצה בי."
7) בחוה"מ סוכות תשע"ח (אוק' 2017) האישה עם ילדיה נסעו עם הוריה ומשפחתה לטיול בצפון, כולל לינה, בנגוד לרצון הבעל.
...
מסקנה בעניין הכתובה
ביה"ד קובע שאם הצדדים יתגרשו, האישה זכאית במישור העקרוני לכתובה, אך כאמור לעיל – לאור הספיקות הרבים שהתעוררו בהתנהלות הצדדים ובסיבות שגרמו לגירושין, והאשמה המוטלת על כל אחד מהצדדים בפירוק חיי הנישואין – על הבעל לשלם לאישה סך של שליש כתובה, סך כ-175,000 ₪.
מאחר שהגענו למסקנה, שהבעל חייב במישור העקרוני בכתובה, אך יש לפשר בסכום, כחלק מקביעת הסכום יש להטיל על הבעל גם הוצאות עבור קיום דיון ההוכחות, ולכן עליו לשלם לאישה סה"כ 180,000 ₪.
מסקנה
לאור כל האמור, על הבעל לשלם לאישה סך 180,000 ₪ עבור כתובתה ותוספתה, תוך 60 יום ממועד הגירושין.