לאחר הגשת בקשות נוספות בעיניין ולאחר שביום 27.7.15 הוגש כתב התביעה ומשכשלו המגעים בין הצדדים, הוכרעה ביום 13.8.15 הבקשה לצוו מניעה זמני לגופה, תוך כך שנדחתה, בעיקר בשל השהוי בהגשתה, אם כי גם מטעמים נוספים, הכל כפי שפורט בהחלטה.
הנתבעים 1 ו-2 לכתב התביעה, הם הנתבעים בפסק דיני זה, הגישו ביום 13.10.15 כתב הגנה וטענו להגנתם, בין היתר, את הטענות הבאות: כי התובע פיצל שלא כדין את הדירה שלו, כי אין לבית המשפט סמכות עניינית לידון בטענות תכנוניות וגם לא בטענות הקנייניות בנוגע לבניה בשטחים משותפים, המסורות למפקח על המקרקעין, כי הבניה שהם מבצעים אינה גורעת מזכויות הבניה של יתר הדיירים, כי אין ממש בטענת התובע שלפיה החצר היא בשימושו ובהחזקתו הבלעדית או כי הייתה הסכמה כלשהיא בעיניין זה וכי הם עשו שימוש אך ורק בזכויות בנייה יחסיות השייכות להם ולא מעבר לכך.
אם בשל המיקום של דירה פלונית בבית המשותף או בשל מיקום של מערכות משותפות ברכוש המשותף, כגון ביוב, או בשל כל סיבה אחרת דומה, אין אותה דירה פלונית יכולה לנצל את מלוא זכויות הבנייה היחסיות שלה, אין לבעל אותה דירה עילת תביעה כלשהיא נגד שאר הדיירים, כל עוד הם לא הרחיבו מעבר לחלקם היחסי ברכוש המשותף (ראה בעיניין זה סעיף 71ב'(ד) לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969).
כך, דירה בקומה א', כפי דירת הנתבעים, ניתנת באופן טבעי להרחבה לגובה, על גבי הגג של אותה דירה, אשר מהוה רכוש משותף ואילו דירות קרקע פינתיות, כדירת התובע, ניתנות להרחבה באופן טבעי בעיקר על חשבון החצר המשותפת הסמוכה לדירות הנ"ל ועל ידי בניית מרתף.
ברור, אם כן, כי לבד מכך שאותה חניה אינה קשורה כלל לנתבעים, היא ממילא גם לא תהווה מיכשול, עת ירצה התובע להרחיב דירתו גם לתוך שטח זה, שכן בהיעדר חניות צמודות לדירות או חניה בהיתר במקום זה והסכמת כל הדיירים להוצאת חלק זה של החצר מהרכוש המשותף, ברור כי השמוש שנעשה בפועל במקום כחניה על ידי דירה מס' 4, גם אם תוך היתעלמות של שאר הדיירים, לא תוכל למנוע את הרחבת דירת התובע, אולם גם אם כן, הדבר בכל מקרה לא באחריות הנתבעים.
חזרה לעניינינו - כאשר קיים רב לפי החוק, קיימת זכות להרחיב את הדירה על גבי הרכוש המשותף ואין לשאר דיירי הבית המשותף זכות לידרוש דמי שימוש מהדייר שהרחיב את דירתו, בשל העובדה שדירתו הורחבה על גבי הרכוש המשותף.
...
ענין זה אמנם לא פגם בסופו של דבר בהגנת הנתבעים, אולם לא ניתן להתעלם ממנו, כאשר באים לשקול את נושא ההוצאות.
מנגד, התביעה בכללותה לא הייתה מוצדקת בסופו של דבר וגם הסכומים שנתבעו הועמדו על סכומים גבוהים בהרבה מכל סכום סביר וריאלי שניתן היה לחשוב כי אפשרי שייפסק לתובע.
בהתחשב בכל האמור לעיל, החלטתי להעמיד את שכר הטרחה על 50,000 ₪ בלבד, אשר ישולמו תוך 30 יום מהמצאת פסק הדין לתובע (הפגרה במניין).