מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו מניעה זמני נגד מינוי מנהלת בית ספר: סמכות בית המשפט

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני בית הדין בקשת המבקשים, ההסתדרות הרפואית בישראל (להלן: "הר"י"), וועד מינהלי המחלקות, וועד הרופאים הבכירים, וועד הרופאים הצעירים וועד רופאי השיניים (להלן: "המבקשים") כנגד הסתדרות מדיצינית הדסה (להלן: "המשיבה"), למתן צו מניעה זמני שאוסר על המשיבה לפגוע בסמכויות הועד הרפואי ו/או לקבל החלטות בנושאים המסורים לסמכות הועד הרפואי, ובכלל זה למנות מינהלי מחלקה ו/או לאשר קידומים בדרגה וקביעות לרופאים ו/או למנות או לבטל ועדות איתור או תחרות, אלא לאחר דיון ואישור בועד הרפואי.
בסעיף 7 לחוקה נקבע ביחס למינוי רופאים, כי לאחר הכרזת תחרות פומבית מטעם ההנהלה (כאמור בסעיף 4 לחוקה), "בחירת הרופא שיתמנה מבין המועמדים שהציעו את שרותם תעשה על ידי ועדת תחרות שתהיה מורכבת מששה נציגים של הוועד הרפואי של הדסה, אשר אחד מהם יהיה הדיקן של בית הספר לרפואה ושנים מהם חברים של ההנהלה, ושלושה נציגים של הוועד המרכזי" (ההדגשה שלי ש.ש.).
כבר אז נקבע מפורשות כי לעניין זכות ההצבעה :"למנהל הכללי של הדסה כיו"ר הוועד הרפואי זכות לקול שני במקרה של תיקו" בסעיף 7 לתקנון הוסדרו סמכויות הוועד הרפואי, הכוללות מינויי רופאים, העלאות רופאים בדרגה, קביעת תכניות הישתלמות לרופאים, פיקוח על הרמה המוסרית והמקצועית של הרופאים, פיטורי רופאים, פעולות הוראה לרופאים, פעולות מחקר, הצעות למינוי רופא לסטאטוס אקדמי בבית הספר לרפואה, המלצה על פתיחת/סגירת/שינויים במחלקות ושירותים רפואיים וקבלת מידע על תקציב המוסד אחת לשנה.
ד"ר שגית ארבל אלון: יודגש ע"י הנאמנים שהם עפ"י הבנתי שליחי בית המשפט, פעם אחר פעם, שאנחנו מצביעים על הדברים שדויינו איתנו ונכתבו בהסכמה או באי הסכמה יחד איתנו, הנושא הזה לא עלה ולו פעם אחת לדיון בכל שרות הלילות הלבנים שבילינו ביחד ואני באופן אישי ומקצועי לא יתן את זה. היום זה ע"י וועדת איתור מקצועי שמורכב מהנהלת בית החולים נציגי הועד הרפואי הוא מינוי שהוא מקצועי לחלוטין והשינוי הוא שינוי פוליטי ומוציא את ההקשר מהתוכן שלו, ועד שלא נעשה דיון רחב אנחנו לא יכולים להסכים לזה.
...
מצאנו כי לעניין מינוי מנהלי מחלקות נוכח סעיף 6א ולשונו חלה רק החוקה, הקובעת כי וועדת התחרות היא שתקבע את המינוי.
לא נחתם בין הצדדים הסכם חדש ביום 18/5/16 או בסמוך לכך, , וטענת המשיבה בעניין זה נדחית.
הבקשה מתקבלת בחלקה, באופן שאין לפגוע בסמכויות הוועד הרפואי ו/או לקבל החלטות בנושאים המסורים לסמכות הוועד הרפואי, ובכלל זה לאשר קידומים בדרגה וקביעות לרופאים ו/או למנות או לבטל ועדות איתור או תחרות, אלא כמפורט במסמכים הקיבוציים דלעיל ככל שלא שונו ספציפית בהסדר ההבראה או בהסכם ההבראה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הנציב פעל בהתאם לחוק והביא במסגרת שיקוליו את כל טענות המבקש וכן את כל הקריטריונים שנקבעו בפסיקה, לרבות אופי העבירות המיוחסות לו, חומרתן, תפקידו של המבקש בשירות המדינה והפגיעה במשרדו, מידת ההשפעה על השארות המבקש בתפקידו על המוסר והמשמעת בעבודה וכו' וכן התייעץ עם ב"כ היועמ"ש. החלטת הנציב הנה סבירה ביותר ואין מקום להתערב בה. המסגרת הנורמאטיבית הכללית התנאים למתן צו מניעה זמני גובשו בפסיקה, כאשר השאלה הראשונה היא "אם מתן הסעד הזמני הוא כה הכרחי עד כדי להצדיק את התערבותו של בית המשפט בשלב מוקדם לפני בירור התביעה" (י' זוסמן; סדרי הדין האזרחי (מהדורה שישית) סעיפים 462 ו - 494), כאשר בשלב מקדמי זה של הדיון יש ליתן משקל כבד לבחינת מאזן הנוחות, מבחן אשר כפי שהוא מיושם בבתי הדין לעבודה אינו בא לבחון את השאלה "למי ייגרם נזק גדול יותר" אלא להבטיח שלא יווצר מצב שבו ירוקן ההליך העקרי מתוכנו, כך שאם יזכה התובע, הוא לא יוכל ליקצור את פרי זכייתו ומאידך, לאפשר למעביד להמשיך את פעולתו באופן סביר (דב"ע מז/ 149-3 שקם בע"מ נ. גילה רוזין, פד"ע יט, 141).
אי לכך, היתערבות שיפוטית בהחלטת מינוי, לרבות השעיה, תמצא מוצדקת בהתקיים סטיה בולטת מהאיזון הראוי בין כל השיקולים הרלבאנטיים, על רקע תפיסות היסוד של המשפט הישראלי.
ואם קיימים שיקולים לכאן ולכאן "וניתן היה על בסיס אותה תשתית נתונים לקבל החלטות שונות העומדות, כל אחת, במיתחם הסבירות, יימנע בית המשפט מלהתערב". כנגד המבקש ניפתחה חקירה פלילית, הוא שהה במעצר ולאחריו במעצר בית וכן הוגש כנגדו כתב אישום, כל זאת לקראת סיומה של שנת 2016, כאשר רק ביום 31/7/17, נודע לנציבות על העובדות הנ"ל ולכן העובדה שבמקרה שלפנינו, לא פעל הנציב כבר בתחילת ההליכים הפליליים שניפתחו כנגד המבקש ו/או עת הוגש נגדו כתב אישום, למרות שהמבקש טרח להודיע על כך, בזמן אמת למנהל בית הספר בו הוא עובד, אינה צריכה להוביל, אוטומאטית, למסקנה כי החלטת הנציב אינה סבירה /ואו ניתנה בחוסר סמכות.
...
ואם קיימים שיקולים לכאן ולכאן "וניתן היה על בסיס אותה תשתית נתונים לקבל החלטות שונות העומדות, כל אחת, במתחם הסבירות, יימנע בית המשפט מלהתערב". כנגד המבקש נפתחה חקירה פלילית, הוא שהה במעצר ולאחריו במעצר בית וכן הוגש כנגדו כתב אישום, כל זאת לקראת סיומה של שנת 2016, כאשר רק ביום 31/7/17, נודע לנציבות על העובדות הנ"ל ולכן העובדה שבמקרה שלפנינו, לא פעל הנציב כבר בתחילת ההליכים הפליליים שנפתחו כנגד המבקש ו/או עת הוגש נגדו כתב אישום, למרות שהמבקש טרח להודיע על כך, בזמן אמת למנהל בית הספר בו הוא עובד, אינה צריכה להוביל, אוטומטית, למסקנה כי החלטת הנציב אינה סבירה /ואו ניתנה בחוסר סמכות.
לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטעם שמצאתי בטיעוני המדינה, הריני קובעת כי אין מקום לקבוע, בשלב מקדמי זה של דיון בבקשה לסעד זמני, שהחלטת הנציב להשעות את המבקש, ניתנה בחוסר סמכות ו/או אינה סבירה.
בכל הקשור לטענת המבקש לפיה השעייתו תביא לפגיעה בפרנסתו, הרי שמעבר לכך שמדובר בטענה כספית אשר איננה נשקלת במאזן הנוחות מקום בו מדובר בסעדים זמניים מהסוג שלפניי, הובהר לו עוד בהחלטת הנציב שעומדת לפניו האפשרות לפנות לאב בית הדין למשמעת בבקשה להגדיל את שכרו בתקופת ההשעיה וכן כי באפשרותו לעבוד בעבודה נוספת בתקופה זו. סוף דבר - הבקשה נדחית מקום שלא מצאתי כי בהחלטת ההשעיה נפל פגם המצדיק את התערבות בית הדין בשיקול הדעת של העומד מאחוריה.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ההליך שלפנינו ניפתח ביום 18/7/16 בבקשת התובעת למתן צו מניעה זמני במעמד צד אחד, במסגרתו ביקשה התובעת לבטל את מינויה של הנתבעת 2 לתפקיד מנהלת בית הספר ולחלופין לעכב את כניסתה לתפקיד, עד למתן פסק דין בתביעתה העיקרית.
- ראש המועצה מסכים להאציל את כל סמכויותיו בעינייני חינוך בלתי פורמאלי וענייני חינוך פורמאלי לממלא מקומו או לסגנים; ראש המועצה מתחייב לא להישתתף בכל דיון הנוגע במישרין או בעקיפין לבית הספר יסודי ב', או לכל עניין העלול ליצור חשש כלשהוא לניגוד עניינים בין תפקידו כראש המועצה לכהונת הנתבעת 2 כמנהלת בית הספר; ראש המועצה מסכים לחתום על הסדר ניגוד עניינים (נספח ז לתצהירו של מר בדראן; ראה בנוסף: נספח ח' לתצהירו של מר בדראן- הסדר למניעת ניגוד עניינים עליו חתום ראש המועצה).
הלכה פסוקה היא, כי בית המשפט ובית הדין לעבודה בכללו, לא ישים שיקול דעתו תחת שיקול דעת הרשות המוסמכת, כל עוד לא נפל בהפעלת שיקול הדעת פגם היורד לשורשו של דבר וכל עוד באה ההחלטה בגדרי מיתחם הסבירות (ע"ע 1123/01 בית ספר תיכון ערוני כל ישראל חברים בתל אביב יפו - יצחק צויזנר, פד"ע לו 438 ; עב 02/06 מלגם ניהול כוח אדם בע"מ - מדינת ישראל, משרד התעשיה, המסחר והתעסוקה, ניתן ביום 17/05/06).
לסיכום: - לא שוכנענו בפגם משפטי או אחר המצדיק התערבותנו בשיקולי ועדת היועצים ובהמלצותיה או בהחלטת מנכ"לית משרד החינוך בהחלטה על מינויה של הנתבעת 2 כמנהלת בית הספר; - המדובר הוא בהמלצות סבירות והחלטה סבירה; - אין בית הדין בא בנעלי הרשות המוסמכת בהערכת כישוריהם של המועמדים והתאמתם למישרה או בהליכי הדיון בועדות היועצים; - לא הוכח שנפלו שיקולים זרים בהמלצות ועדת היועצים ובהחלטת מנכ"לית משרד החינוך; - ובהקשר זה נזכיר, כי מעדותה של התובעת עלה, כי "לתחושתה" נציג המועצה פעל כנגדה בועדת היועצים, לתחושה זו לא הובאו כל ראיות, מה גם שבעיקר מעדותו האמינה של מר ג'מאל כבישי ששמש כמזכיר הועדה נחה דעתנו, כי לתחושה זו של התובעת אין בסיס; - לא שוכנענו בקיומם של פגמים מהותיים שנפלו בהמלצת ועדת היועצים והחלטת מנכ"לית משרד החינוך; - ההחלטות שהתקבלו, בהיתחשב בשיקולים שנשקלו והסדר למניעת עניינים שנחתם, אינם חורגים ממיתחם הסבירות, וכל שכן, לא באופן בו יש להורות על ביטול מינויה של הנתבעת 2 כמנהלת בית הספר.
...
לסיכום: - לא שוכנענו בפגם משפטי או אחר המצדיק התערבותנו בשיקולי ועדת היועצים ובהמלצותיה או בהחלטת מנכ"לית משרד החינוך בהחלטה על מינויה של הנתבעת 2 כמנהלת בית הספר; - המדובר הוא בהמלצות סבירות והחלטה סבירה; - אין בית הדין בא בנעלי הרשות המוסמכת בהערכת כישוריהם של המועמדים והתאמתם למשרה או בהליכי הדיון בוועדות היועצים; - לא הוכח שנפלו שיקולים זרים בהמלצות ועדת היועצים ובהחלטת מנכ"לית משרד החינוך; - ובהקשר זה נזכיר, כי מעדותה של התובעת עלה, כי "לתחושתה" נציג המועצה פעל כנגדה בוועדת היועצים, לתחושה זו לא הובאו כל ראיות, מה גם שבעיקר מעדותו האמינה של מר ג'מאל כבישי ששימש כמזכיר הוועדה נחה דעתנו, כי לתחושה זו של התובעת אין בסיס; - לא שוכנענו בקיומם של פגמים מהותיים שנפלו בהמלצת ועדת היועצים והחלטת מנכ"לית משרד החינוך; - ההחלטות שהתקבלו, בהתחשב בשיקולים שנשקלו והסדר למניעת עניינים שנחתם, אינם חורגים ממתחם הסבירות, וכל שכן, לא באופן בו יש להורות על ביטול מינויה של הנתבעת 2 כמנהלת בית הספר.
אשר על כן, תביעתה של התובעת - נדחית.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך צו עשה/צו מניעה (קבועים) (צ"ו) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

כלל זה ניתן גם להסיק מפסיקת בית המשפט העליון בענין מתן צו על תנאי כאשר הסעד המבוקש בבקשה זהה לצוו המבוקש כשצו החלטי שקבע: "עוד לא נשמע בבית משפט זה כי מבקש יקבל צו עשה בתורת צו ביניים, אשר במתנו ובמילואו יש להלכה ולמעשה משום מתן ובצוע הסעד כולו המבוקש בבקשה גופה, במקרה שיינתן צו על תנאי והצו ייעשה החלטי" (בג"ץ 345/61 אל כאזן נ' מנהל רשות השידור, פ"ד טו 2364, 2366).
זאת ועוד, על המבקש סעד מן היושר לבוא אל בית הדין ביושר ובתום לב ולגלות את מלוא העובדות החשובות לרבות אלו שאינן נוחות לו ולרבות אלה העלולות לשמש לחובתו: "מי שפונה לבית המשפט בבקשה למתן סעד זמני חייב לגלות את כל העובדות העשויות להיות רלוואנטיות לבקשתו, ובמקרה של ספק עליו להשאיר את שאלת הרלוואנטיות להחלטת בית המשפט ולא לקבוע בעצמו, תוך שיקול האנטרס הצר שלו, מה יש לגלות לבית המשפט" (רע"א 4196/93 שפע בר ניהול ושירותים (1993) בע"מ נ' שפע מסעדות ייצור ושיווק ארוחות מוכנות 1984 בע"מ, פד"י מז (5) 165,169).
כך, למשל, המבקשת לא פירטה בבקשה ובתביעה את שתי השיחות, אותן פרטנו לעיל שלמדנו רק מהחקירה על התצהיר, שמר מאיר סבג שוחח עם המשיב וכי באותן שיחות מאיר סבג פנה למשיב לכאורה בצורה מאיימת על כך שהעז להעמיד עצמו כמועמד לתפקיד מול המועמד המועדף מר א"ש. כמו כן, ממה שלמדנו מהחקירות על התצהירים בפנינו - המבקשת לא פירטה בבקשתה ובתביעתה שמר סבג פנה אל מנהל בית הספר שיצא לחל"ת, ושעל מילוי מקומו יצא המיכרז, כדי שיוציא מכתבים ויפעיל את ועד ההורים כדי למנוע את מינויו של המשיב.
השאלה אינה רק שאלת סמכותו של מנכ"ל משרד החינוך, אלא – גם בהנחה שיש לו סמכות כזו, איזו חקיקה גוברת, כאשר מדובר במינוי מ"מ מנהל במוסד חינוך שבבעלות הערייה עימה מתקיימים יחסי מעסיק ומועסק - הוראות דיני העיריות או הוראות דיני החינוך? מהדיון בפנינו עלה, לכאורה, שמר סבג ומר אלדר, שני המפקחים שהם נציגי המבקשת, גמרו אומר בדעתם, עוד לפני ישיבת הועדה, לדאוג לבחירת מר א"ש לתפקיד.
משמדובר במכרזים לתקופות קצרות, משך הזמן הוא שיקול מכריע נגד מתן צו ביניים (ראו למשל בר"מ 5961/15 חיים אלגרבי נגד רשות מקרקעי ישראל סעיף 8 להחלטה של כב' השופטת דפנה ברק-ארז מיום 4.9.15).
...
הבקשה הוגשה בסופו של דבר ביום 30.8.15, לאחר שבקשה קודמת שהוגשה ביום 23.8.15 נדחתה כאמור, כאשר שנת הלימודים נפתחת ביום 1.9.15.
לא שוכנענו שהימנעות ממתן הסעד תגרום נזק גדול ומשמעותי יותר מהנזק שעשוי להיגרם למשיבים לאחר שכבר החלה שנת הלימודים בבית הספר בניהולו של המשיב, מה עוד שהמבקשת לא הוכיחה איזה נזק יגרם לה מאי מתן הסעד המבוקש.
סופו של דבר - הבקשה לסעד זמני נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עקרי טיעוניהם של הצדדים בסוגיית הסעד הזמני, בכתבי הטענות ובדיונים שהתקיימו בנידון טיעוני נוהאד נוהאד טען כי הבורר נטל סמכות שלא ניתנה לו בהסכם ו/או בהחלטת בית המשפט, כי ראש הלישכה אינו יכול ליצור מציאות נורמאטיבית יש מאין, ואין לו סמכות לאכוף בוררות; עוד נטען כי בפניית אליף ללישכת עורכי הדין, לא התבקש מינוי בורר אלא "שופט בדימוס שיהיה אחראי על פיצול המעון", ועל כן אין בסמכות הבורר כדי להכריע בסכסוך כספי בין הצדדים.
בקשת רשות ערעור שהוגשה על שתי ההחלטות ביחד נדחתה בבית המשפט העליון, על ידי כב' הש' מינץ, מבלי שנתבקשה תשובה (ראו רע"א 1145/22 נוהאד חזנה ואח' נגד אליף חזנה (9/3/22)).
בין השאר נקבע כדלהלן: "לא נפלה איפוא כל שגגה בידי בית המשפט המחוזי אשר בחן כהלכה האם עמדו המבקשים בנטל המוגבר החל עליהם כאמור. בהחלטתו המנומקת של בית המשפט המחוזי ניתנה הדעת בהרחבה למערכת ההסכמים שנחתמו בין הצדדים, בראי הוראות הדין, משמצא כי על פני הדברים סכויי ההליך אינם מטים את הכף לטובת קבלת הבקשה. מדובר במסקנה מנומקת ומפורטת שניתנה לאחר ניתוח הנתונים העובדתיים שהתבררו לפני בית המשפט אשר לא מצאתי להתערב בה. גם אין לקבל את טענת המבקש כי לא היה מקום שבית המשפט ידון בבקשה ללא שמיעת עדויות, משמדובר בסוגיה שעניינה ניהול המשפט ודרכי הדיון המסורה מטבע הדברים לשיקול דעתה של הערכאה הדיונית". לאחר דברים אלה נשמעו ראיות הצדדים בתיק זה. כפי שנקבע גם בהחלטה, נוהאד הגיש תביעה לביטול הליכי הבוררות בטענה כי לא נכרת הסכם בוררות וכן מחמת חוסר סמכות של הבורר; לחלופין טען כי מטרתו של הסכם הפשרה בכלל ושל סעיף 6 בפרט – פיצול החברה - הוגשמה ואין עוד צורך במינויו של שופט מחוזי בדימוס.
לשאלה החוזרת ונשנית "מה זה תכנית הפיצול", חזר סלימאן והשיב "45%, 55%"; משנדרש להסביר את עיקר המחלוקת שבגינה ביקשו למנות בורר, הסביר כי לחברה הישנה, חברת מעון דרור היה מחזור של 2 מיליון ₪ לחודש, ועל בסיס זה הוסכם כי במסגרת הפיצול "הצד של אליף שיקבל 45% והצד של נוהאד יקבל 55%. כשהגענו אחרי 3 שנים, אם אני לא טועה והתחלנו את הפיצול אחרי לחצים... כשהתחלנו את החלוקה נוהאד העלים ממני, מאבא שלי גם, הרבה דברים והרבה נתונים... שאנחנו מדברים על... חברת מעון דרור... שמנהלת כמה עסקים בתוך אותה חברה. העסק הגדול זה מעון דרור, הפנימיה עצמה מה הם מחזיקים עכשיו. אחר כך בא בית הספר, אחר כך זה מבחינת גודל, אחר כך באות הדירות בקהילה. בהתחלה לא היה סמל לדירות בקהילה..."; והסביר כי לפנימייה קראו פנימיית מעון דרור, לבית הספר קראו בית ספר מעון דרור, אחר כך היו דירות וכן מסגרת נפרדת של בית הספר שהיה בו גם יום לימודים ארוך; לכל אחד מהם יש סמל אחר.
מחד גיסא, ככל שיינתן הסעד הזמני [הכוונה לסעד הזמני שהתבקש על ידי נוהאד בבית המשפט - צו המניעה ובטול צו עשה שנתן הבורר - ד.ס] ותביעתו של נוהאד בבית המשפט תדחה, הרי שחסרון הכיס של אליף – אליו היתייחס כאמור בטיעוניו - עלול לגרום לו נזקים כבדים, ואולי אף בלתי הפיכים; מאידך גיסא, ככל שהסעד הזמני לא יינתן, הליך הבוררות יתקדם, ותביעת נוהאד תיתקבל בסופה, הרי שיוכל לרפא את פגיעתו באמצעות השבה, פסיקת פיצויים והוצאות לטובתו על ידי בית המשפט.
...
בין השאר נקבע כדלהלן: "לא נפלה אפוא כל שגגה בידי בית המשפט המחוזי אשר בחן כהלכה האם עמדו המבקשים בנטל המוגבר החל עליהם כאמור. בהחלטתו המנומקת של בית המשפט המחוזי ניתנה הדעת בהרחבה למערכת ההסכמים שנחתמו בין הצדדים, בראי הוראות הדין, משמצא כי על פני הדברים סיכויי ההליך אינם מטים את הכף לטובת קבלת הבקשה. מדובר במסקנה מנומקת ומפורטת שניתנה לאחר ניתוח הנתונים העובדתיים שהתבררו לפני בית המשפט אשר לא מצאתי להתערב בה. גם אין לקבל את טענת המבקש כי לא היה מקום שבית המשפט ידון בבקשה ללא שמיעת עדויות, משמדובר בסוגיה שעניינה ניהול המשפט ודרכי הדיון המסורה מטבע הדברים לשיקול דעתה של הערכאה הדיונית". לאחר דברים אלה נשמעו ראיות הצדדים בתיק זה. כפי שנקבע גם בהחלטה, נוהאד הגיש תביעה לביטול הליכי הבוררות בטענה כי לא נכרת הסכם בוררות וכן מחמת חוסר סמכות של הבורר; לחלופין טען כי מטרתו של הסכם הפשרה בכלל ושל סעיף 6 בפרט – פיצול החברה - הוגשמה ואין עוד צורך במינויו של שופט מחוזי בדימוס.
בנתונים אלה, אף שמדובר בעניין שנוי במחלוקת, ויש ממש גם בטיעוניהם המשפטיים של נוהאד, באתי לכלל מסקנה, גם לאחר שמיעת הראיות, כי הלשון שנקטו הצדדים בהסכם הפשרה בדבר מינויו של שופט בדימוס שיבצע את הפיצול, מלמדת על מתן סמכויות ביצוע נרחבות, וממילא גם מתן החלטות ביניים, שיש בהן כדי לקדם את הפיצול, בין השאר בדרך של העברת כספים, דהיינו צווי עשה.
משוא פנים גם דין טענתו של נוהאד כי איבד את האמון בבורר – להידחות.
וכך נכתב בהחלטה מיום 18/12/21: "אשר לטיעוניו החלופיים של נוהאד, כי משניתנה החלטת הבורר בבקשה לסעד זמני, ומשדחה הבורר את בקשותיו לדחיית דיון וכיוצא בזה, הוא איבד את אמונו בבורר, גם הסיכוי לקבלת טיעונים אלה אינו גבוה. זאת, באין מחלוקת כי הבורר נעתר לבקשת הדחייה הראשונה שהגיש נוהאד, בחן בתשומת לב רבה את בקשתו השנייה של אליף, דחה אותה לגופו של עניין לאחר ששמע את טיעוניו של נוהאד, ועוד". סוף דבר נוכח כל המקובץ לעיל, תביעתו של נוהאד נדחית איפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו