בהחלטה מאוחרת לדיון הנ"ל, החלטה מיום 7.3.21, קבעה כב' השופטת קיציס, כי מאחר שהתובע מבקש להגן על זכותו להמשיך ולהחזיק בנכס מכח טענות בדבר זכויות דיירות מוגנת, הרי שענייננו במחלוקת בדבר הקף הדיירות המוגנת, וליתר דיוק מהו השטח שמכח הסכם הדיירות המוגנת הוא רשאי להחזיק בו. משכך, קבעה השופטת קיציס כי אין הדבר מצוי במסגרת סמכותו העניינית של בית המשפט המחוזי והתיק הועבר לבית המשפט השלום ולטיפולו של מותב זה.
הבקשה לסעד זמני
לאחר העברת התיק לטיפולו של מותב זה, ביום 21.3.21 הוגשה ע"י התובע (המבקש) באמצעות ב"כ - "בקשה דחופה לביטול צו פינוי מדירת מגורים ו/או עיכוב ביצוע צו פינוי". עיקרו של הסעד המבוקש במסגרת הבקשה היה עיכובו של צו הפינוי אשר הוצא במסגרת תיק ההוצל"פ, כאשר צו הפינוי הוצא ע"י הנתבעת דכאן וכאשר לטענת ב"כ התובע, הנתבעת דנן איננה צד להסכם הפשרה.
בשים לב לכך שענייננו בסעד זמני שעניינו בפנוי מידי של התובע מהנכס שבו הוא מתגורר במשך תקופה של 55 שנים, ובהתאם להלכה הפסוקה המורה כי יש לנקוט בגישה ליבראלית בעיכוב ביצוע החלטות ופסקי דין שהתוצאות שלהם הן של הוצאת אדם מבית מגוריו, במיוחד כאשר מדובר בדייר אשר חוק הגנת הדייר חל עליו, קבעה כב' השופטת רנה הירש, בהחלטתה מיום 21.3.21, כי הליכי ההוצל"פ של פסק הדין לפינוי יעוכבו.
אין צורך לומר שהחל ממועד רכישת הבעלות ע"י הנתבעת בנכס לא פעל התובע לתשלום דמי שכירות, אפילו אלו שבהם חוייב לשיטתו לידיה של הנתבעת, כפי שלא פעל להריסת חריגות הבנייה.
קבלתי את תצהירו של התובע במלואו ומצאתי כי ענייננו בסוגיה משפטית גרידא אשר הוכרעה כאמור על ידי.
מכל מקום, בנסיבות שבהן הופקד פקדון בקופת בית המשפט להבטחת הוצאות הנתבעת הרי שניתן יהיה להפרע מפקדון זה.
תוצאה
עולה מן המקובץ כי דינו של צו המניעה הזמני מיום 21.3.21 לעיכוב הליכי פינויו של התובע מביתו להתבטל.
...
סוף דבר
ענייננו, אפוא, בבקשה לביטולו של צו מניעה זמני לעיכוב הליכי פינוי בהוצל"פ של מכירת ביתו של התובע.
בנסיבות העניין מגיע התובע להליך שלא בנקיון כפיים וגם מסיבה זו יש לדחות את בקשתו להמשך החלתו של צו המניעה.
עוד בשולי עניין זה יוער כי התובע לא הפקיד את הוצאות המשפט בגין העדים שעתר לזמן לעדות, חרף החלטתי שלעניין.