המבקשות הגישו תביעה כספית בסך 2,234,159 ₪ להשבת כספים שלטענתן נילקחו שלא כדין ע"י המשיבים מהמבקשת 1 (להלן: שאקל); למתן צו מניעה שיאסור על המשיב 3 (להלן: ירושלמי) לבצע פעולות בשם המשיבה 1 (להלן: קליבר) לגבי הכספים המגיעים לשאקל מאתרי האנטרנט באמצעותם היא משווקת לציבור, וכן לפעול בשם שאקל; ולמתן צו עשה שיורה למשיבים כי כל הכספים המתקבלים מחברות הסליקה או מאתרי האנטרנט עבור שאקל, יופקדו בחשבונה.
נטען כי ירושלמי בעצמו או באמצעות שאקל או המשיבות 1-2, פעל לקבלת מאות אלפי שקלים כנגד חשבונית מס שהוצאה בשם שאקל לחנות עבור סחורה, אולם מיד לאחר קבלת התשלום, הנפיק ירושלמי חשבונית מס זכוי/ביטול על סכום זהה, כדי שרואי החשבון של שאקל לא יוכלו להיתחקות אחריו.
כמו כן ניכנס לחנות לאחר שנידרש שלא לעשות כן. דירקטוריון שאקל - שמנה את הפטקה בלבד, באישורו של עו"ד החברה - הוציא לו למחרת מכתב פיטורין וביטל את זכויות החתימה שלו.
כמו כן, פעל מול חברות הסליקה, ושינה את הססמא באתרי החברה, באופן שמונע מהמבקשות או רו"ח החברה לצפות בתנועות הכספיות וההכנסות באתרים, ובכך הכשיל את צווי העיקול כלפי חברות הסליקה וזכיין החנות.
...
ראו ע"א 8712/13 אדלר נ' לבנת (פורסם בנבו):
"אובדן אמון בין השותפים המאופיינת כמעין-שותפות כעילה להענקת סעד עשוי להצדיק מתן סעד של הפרדת כוחות מכוח סעיף 191 לחוק החברות אף במקרים בהם לא נתבקש סעד זה, כבענייננו, ואף במקרים בהם הגיע בימ"ש למסקנה כי מי שפנו בבקשה לסעד להסרת קיפוח לא קופחו, כבענייננו; סעד כאמור, כשנקבע כי הטוען לקיפוח אינו זכאי לו, יש להעניק במשורה ובכפוף לכך שבימ"ש השתכנע כי אכן מדובר במעין-שותפות וכי אין מנוס אלא להפריד בין ה"שותפים"; סיווג חברה כמעין-שותפות לצורך הענקת סעד של הפרדת כוחות צריך להיעשות בזהירות, תוך מתן תשומת לב לנסיבות.
לפיכך אני מורה כי צווי המניעה יעמדו בעינם למשך 10 ימים נוספים, כדי לאפשר לשני הצדדים לפנות בהליך המתאים לפי חוק החברות, וכדי שיינתנו הוראות לגבי ניהול חברת שאקל על ידי בית המשפט המוסמך.
לגב צווי העיקול, לא שוכנעתי כי קיימת הברחת כספים שלא כדין על ידי ירושלמי לחשבון האם, והשיקים שהוצגו על ידי המבקשות בדיון, שהופקדו ע"י ירושלמי בחשבון האם, הינם שיקים מהסדרה של 12 שיקים ששולמו ע"י סימפל לקליבר בסכום כולל של 200,000 ₪ + מע"מ עבור רכישת המוניטין והפעילות שלה לפי סעיף 5.1.1.