לדוגמא, גוף שקבל מרשות מקומית מבנה למטרת קיום פעילויות חינוכיות לבני נוער, המקיים כנוס לקראת בחירות לכנסת ומזמין חבר כנסת להרצות בפני בני נוער.
בנוהל ההקצאות של משרד הפנים נקבע שניתן להקצות נכס של רשות מקומית "לגופים הפועלים בתוך תחום הרשות בנושאי חינוך, תרבות, דת, בריאות, רווחה, ספורט וכיו"ב, כדי לסייע לפעולותיהם לטובת הציבור..".
בנוהל ההקצאות של העיריה נקבע, בפרק המפרט "עקרונות כלליים להקצאה", כי הקצאה "חייבת להיות למטרות חינוך, תרבות, דת, בריאות, מדע, נוער, רווחה, ספורט, צדקה, חינוך שאינו חינוך חובה ע"פ חוק, מרכזים קהילתיים, חוגים, איכות הסביבה וכיוצ"ב".
ניתן לראות שהנושאים והמטרות המאפשרים הקצאה, הם נושאים ומטרות שעיריה רשאית וככלל אף שואפת ופועלת לקידומם.
נראה לי שלא יכול להיות חולק על כך שאין זה לגיטימי שהעיריה תבצע פעילויות כמו קיום יום זיכרון לנכבה, הוקעת מדינת ישראל וצה"ל, קריאה לציבור לפעול למניעת פעילות משטרתית חוקית וכד', כפי שהעותר עשה במבנה.
בהקשר זה לא למותר לציין, כי כאן, במקרים שהעיריה ידעה מראש על כך שעומדת להתקיים במבנה פעילות המפירה את הסכם ההקצאה, היא פנתה לעותר וביקשה ממנו להמנע מקיום הפעילות במבנה; כי ההודעה על ביטול הסכם ההקצאה באה רק לאחר מספר הפרות ולאחר מספר התראות; וכי הזכות הנתונה לעותר על פי הסכם ההקצאה הנה זכות שימוש כ"בר רשות".
צו הביניים שניתן, מבוטל בזה.
...
מסקנתי הינה שהעותר הפר את התנאי בהסכם ההקצאה המגביל את השימוש שלו במבנה למטרות קהילתיות בלבד.
נראה לי שהשימוש שהעותר מבקש לעשות כאן בטענות החוקתיות, איננו במקומו.
המסקנה הינה איפוא שההחלטה לבטל את הסכם ההקצאה הינה חוקית, עניינית, סבירה ומוצדקת ואין עילה להתערב בה.
אני דוחה את העתירה ומחייב את העותר בהוצאות המשיבים בסך 15.000 ₪.