לפנינו בקשת המבקשת למתן צו לגילוי מסמכים ספציפיים, לאחר הליך שמיעת הראיות בתיק ולפני הגשת סיכומים.
המסגרת הנורמאטיבית
תקנה 46(א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב - 1991 (להלן: "התקנות") עוסקת בגילוי ועיון במסמכים בבית הדין לעבודה, וקובעת כי:
"בית הדין או הרשם רשאי ליתן צו למסירת פרטים נוספים, ולבקשת בעל דין אף לגילוי ו/או לעיון במסמכים אם היה סבור שיש צורך בכך, כדי לאפשר דיון יעיל או כדי לחסוך בהוצאות".
הליך הגילוי והעיון מטרתו לאפשר דיון יעיל.
אשר למבחן הרלבנטיות נפסק על ידי בית הדין הארצי בעיניין ע"ע 494/06 מדינת ישראל - נציבות המים - אבנצ'יק, 28.3.07, כדלקמן:
"שני תנאים להתקיימותו של מבחן הרלבנטיות: תנאי הסף, בו נידרשת הוכחת קיומה של זיקה ברורה בין גילוי החומר המבוקש לבין טענותיו של המבקש בהליך העיקר. זהו ההיבט הצר של מבחן הרלבנטיות, שקיומו הוא תנאי הכרחי לקיומו של 'דיון יעיל' כנדרש בתקנה 46 לתקנות. אולם אין תנאי זה מספיק. היתקיים תנאי הסף, יוסיף בית הדין ויידרש להיבט הרחב של מבחן הרלבנטיות. במסגרת זו תבחן הבקשה לגילוי מסמכים, על רקע נסיבותיו של המקרה הנידון; בשים לב לאמות המידה הקיימות ומשקלן מנקודת מבטו של מבקש גילוי המידע; ההשלכות על ההליך העקרי ועל האינטרסים של הצדדים; ומידת תרומתם של כל אלה לקיומו של 'דיון יעיל' בהליך העקרי".
יחד עם זאת, באשר להגשת ראיות באיחור, נקבע בבר"ע (ארצי) 3706-10-19 המועצה הדתית האזורית מטה בנימין 00301197 ו- 32 נוספים - בנק מזרחי טפחות בע"מ (2.10.2019) כדלקמן:
"כפי שקבע בית הדין האיזורי בהחלטתו, בהכרעה בבקשתם של המבקשים להגיש ראייה באיחור ותוך סטייה מהעקרון שלפיו על בעל דין להביא את כל ראיותיו "בחבילה אחת" יש לאזן בין האינטרסים של הצדדים להליך, וזאת על יסוד מיגוון שיקולים, וכן יש להביא בחשבון את הפגיעה בכלל הציבור הנזקק למשאבים השפוטיים המוגבלים.
בשולי פרק זה נוסיף ונאמר, בבחינת מעבר לנדרש, כי המבקשת התבססה בבקשתה על פסיקת בית המשפט העליון ברע"א 4011/16 פלונית נ' בית החולים יוספטל (26.7.16 – להלן: "עניין פלונית") והביאה את הציטוט הבא מתוך פסק הדין כתימוכין לבקשתה:
"...ייתכנו מקרים חריגים בהם גם במהלך ניהול ההוכחות ייווכח צד להליך כי קיימים מסמכים שלא גולו לו, אשר יש להם חשיבות לסוגיות שבמחלוקת בין הצדדים. במקרים כגון-דא ייתכן כי יתעורר הצורך לידרוש מהצד שכנגד לגלות את המסמכים שבאמתחתו ולהביאם לעיונו של הצד השני גם בשלבים מתקדמים יותר של ההליך.
...
מן הכלל אל הפרט
נקדים אחרית לראשית ונציין כבר כעת, כי לאחר בחינת טענות הצדדים ותגובותיהם, ובהתאם לפסיקה הנוהגת בעניינינו כאמור, החלטנו לדחות את הבקשה.
זאת ועוד, ונוכח טענות המבקשת להסתרת מסמכים, מצאנו לנכון להביא קביעות נוספות שעלו בעניין פלונית:
"מעבר לכך, בזהירות המתבקשת ייאמר, כי יש להניח שככל שהיה בידי המבקשים אותו "אקדח מעשן" שיש בו כדי להעיד על הסתרת מסמכים שבוצעה על-ידי המשיבים, הם היו מפנים לדברים באופן ברור ומפורש.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, החלטנו לדחות את הבקשה.