את התביעה הגישה אגד נגד רשות הפיתוח על ידי עמידר החדשה החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ (להלן: "רשות הפיתוח"), רשות מקרקעי ישראל (להלן: "רמ"י"), לישכת הסדר מקרקעין, מחוז תל אביב והמרכז (להלן: "לישכת ההסדר") והאפוטרופוס לנכסי נפקדים (להלן: "האפוטרופוס" או "האנ"נ") (להלן יחד: "הנתבעים" או "המדינה"), וזאת לאחר הליך הסדר במסגרתו נרשמו החלקות בפנקס הזכויות על שם רשות הפיתוח, הליך אשר התובעת, לטענתה, לא הייתה מודעת אליו.
אבל גם אם הם נגיד לא היו עושים את זה אבל אותו אבא היה פונה והיה כותב איזה מכתב ואומר 'יש לי זכות שהיא לא רשומה, העסקה שלא גולמה', משהו כזה, בודאי שהיינו מתייחסים גם אם זה היה ערב הליכי ההסדר.
יודגש כי בעיניין ח'ורי, בית המשפט העליון סירב לתקן את הרישום כאשר זכויותיו הנטענות של המבקש היו מכוח צו ירושה; במקרה דנן, אין בידיה של אגד כל הוכחת בעלות, ולמעשה וכפי שעוד יפורט להלן, אף עולה כי אגד ידעה ויודעת כי המקרקעין אינם בבעלותה כלל, ולא היו בבעלותה מעולם.
...
עיקר טענות הנתבעים - המדינה
דין התביעה סילוק על הסף בשל היעדר עילה, שכן לתובעת לא קמה עילה כלפי המדינה לקבלת סעד של בעלות ו/או כל זכות אחרת בחלקות שעברו הליך הסדר ונרשמו כדין בבעלות רשות הפיתוח.
ואם לא היה די באמור, מן החקירות עלה כי התחנה המרכזית עתידה לעבור למתחם חדש, ומשום כך, סבורני כי אף מן הצדק שלא להיעתר לסעד המבוקש.
כפי שטענו הנתבעים, אף טענה זו מהווה הרחבת חזית, ולא נתבעה במסגרת כתב התביעה, בשים לב לאמור, ומשלא בכך עסק ההליך שלפני, איני סבור שיש מקום להיעתר לכך.
סיכום
לנוכח כל האמור לעיל, ראיתי לדחות את התביעה.