כך במקרה שלפנינו, המשיבה הייתה זכאית ורשאית להוציא צו הריסה מינהלי חדש, לאחר שפקע תוקפו של צו ההריסה הקודם, עקב חלוף המועדים לביצועו, ומשעמדה בכל התנאים והדרישות להוצאתו של צו הריסה מנהלי חדש – והמערער אינו טוען כי לא עשתה כן – אין כל עגון בלשון החוק לטענתו של ב"כ המערער לפיה תקופות ארכה שניתנו לבצוע הצוו הקודם, יזקפו לחובת המשיבה, בבואה לבקש ארכה לבצוע הצוו החדש.
...
אין חולק על כך שהמערער לא הרס את "הבניה האסורה" נשוא צו ההריסה הקודם, אלא שגם המשיבה לא ביצעה את צו ההריסה וביום 23.11.18 נעתר בית המשפט קמא (כבוד השופטת דנה עופר) לבקשת המשיבה להאריך את תוקפו של צו ההריסה הקודם עד ליום 25.2.19, וערעור שהוגש על ידי המערער על החלטה זו לבית המשפט המחוזי, נדחה.
עוד יודגש, כי מקבל אני את טענת ב"כ המשיבה, לפיה בצד הפגיעה לכאורה בזכויות המערער, בכך שתקופת החשיפה שלו לסיכון שבהריסת הבנייה הבלתי חוקית שבוצעה על ידו באמצעות צו הריסה מנהלי, מוארכת מעבר לתקופה הקבועה בחוק באמצעות צו הריסה מנהלי חדש, הוצאת הצו החדש מאפשרת למערער להביא לדיון מחודש את כל טענותיו כנגד עצם הוצאת הצו החדש לרבות טענות שכבר נדחו ב"סיבוב הראשון", ובכך ניתנת למערער אפשרות ל"מקצה שיפורים" לכל טענותיו, וזכות זו מאזנת לעמדתי את הפגיעה האמורה בזכויות המערער.
בהקשר זה נזכיר גם את דבריו של בית המשפט העליון לאחרונה בע"פ 4615/19 מוחמד עבאסי נ' יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובניה ירושלים (17.7.19) לפיהם: "... בסופו של דבר, בתי המשפט נועדו לסייע בידי האזרח, אך לא לסייע בידי לעבור על החוק".
אף המערער מודה, כי הבניה שבוצעה על ידו אינה חוקית ובנסיבות אלו אינני סבור כי בית המשפט צריך לאמץ פרשנות שאינה מחויבת על פי הוראות החוק, אשר תוצאתה היא סיוע למערער ליהנות מפירות הבנייה הבלתי חוקית שבוצעה על ידו.
סיכומו של דבר, לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי כי יש לקבל את טענות המערער, ובהתאם לא נפל כל פגם בקביעת בית המשפט קמא, אשר דחה את טענות המערער בהחלטתו, ובהעדר כל טענה אחרת כנגד הוצאת צו ההריסה החדש נשוא ההחלטה או כנגד ההחלטה להאריך את מועד ביצועו, אני מורה על דחיית הערעור, והמשיבה תהיה רשאית לבצע את צו ההריסה עד ליום 8.11.19.