מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו ביניים להימנע מהפעלת בית ספר בהסכם

בהליך ערעור סכסוך קיבוצי (עס"ק) שהוגש בשנת 2014 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

חזוק יכולות הניהול של הנהלת חברת החשמל – יש להגדיר שינויים בהסכמי העבודה שיאפשרו את הגמישות ההכרחית לפעילותה של החברה כחברה עסקית ויצמצמו את המיגבלות הקיימות בהסכמים הקבוציים הקיימים, בין היתר בנושאים הבאים: עובדים אירעיים במגזרים השונים (כולל עובדים פרויקטאליים), הקמת מנגנון משמעת חדש, מנגנון פיטורין במקרה של אי התאמה, סמכות הנהלה בוועדות מכרזים לתפקידי ניהול, ניוד עובדים, קידום עובדים, נוכחות בעבודה ומיצוי יום עבודה.
לעניין זה ראו דבריה של חברתי השופטת לאה גליקסמן בסעיף 3 לחוות דעתה בהחלטה בעיניין הנמלים: "אקדים אחרית לראשית ואומר כי לדעתי בהתקיים נסיבות בהן למדינה מעמד ומעורבות במקום העבודה, מוטלת עליה החובה להידבר עם נציגות העובדים, אם בכוונתה ליישם רפורמה. ודוק. חובת ההידברות אינה על עצם ההחלטה, סבירותה, כדאיותה וכיו"ב, אלא על ההשלכות האפשריות של ההחלטה על זכויות העובדים ובטחונם התעסוקתי. מסקנה זו נגזרת הן מעיקרון ההידברות והמשא ומתן שהם יסוד מוסד ביחסי עבודה קבוציים; והן ממהותה של השביתה על השלכות ההחלטה". במקביל לכך, ההלכה קבעה זה מכבר כי ככל שלהחלטות המעסיק, או המדינה, השלכה במישרין או בעקיפין על זכויות העובדים, תנאי עבודתם ובטחונם התעסוקתי, מוטלת עליהם, בהתאם לנסיבות ולפי העניין, חובת הידברות עם נציגות העובדים בתום לב ובהגינות, כחובות מוגברות ביחסי עבודה בכלל וביחסי עבודה קבוציים בפרט [ראו עס"ק 7/23 חברת החשמל לישראל בע"מ – הסתדרות העובדים הכללית החדשה (10.10.2007); ס"ק 20/07 מדינת ישראל – ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים בסמינרים ובמכללות (4.12.2007)].
על מנת להבטיח את קיום המשא ומתן האינטנסיבי, וכדי להמנע מפגיעה בסטאטוס קוו בין הצדדים, קבע בית הדין האיזורי נוסחת איזון אשר לפיה מצד אחד העובדים יימנעו מנקיטת עיצומים עד למיצוי המשא ומתן בדבר השינויים המבניים העתידיים, ומצד שני כל גורמי המדינה יימנעו משינוי המצב הקיים אשר משפיע או יכול להשפיע על הסמכויות של חברת החשמל בטרם קיום ההידברות כאמור לעיל.
בהיות נוסח ההגבלה גורף ורחב, אכן ניתן לפרש את הוראת בית הדין כמגבילה את המדינה מהפעלת סמכותה גם בעניינים אשר אינם נוגעים באופן ישיר להשלכות על זכויות העובדים כתוצאה מהרפורמה במשק החשמל.
סוף דבר: העירעור מתקבל בחלקו כך שנקבע כדלקמן: תוצאת הדברים היא כי במקום האמור בסעיפים 11ד ו-13ג להחלטתו של בית הדין האיזורי מיום 3.4.14 – יקבע כמפורט להלן: בשלב זה, כל עוד עומד בתוקפו הצוו הזמני נגד העובדים, המדינה וחברת החשמל מחויבות לנהל משא ומתן אינטנסיבי, אמיתי ובתום לב עם נציגות העובדים, באופן שלא תווצרנה עובדות בשטח הפוגעות באופן חד צדדי ובלתי הדיר בזכויות העובדים, בתנאי עבודתם ובביטחונם התעסוקתי.
...
ובפתח הדברים כבר נאמר, כי לאחר שנתנו דעתנו למכלול טענות הצדדים, לעובדות העניין כפי שתוארו בבית הדין האזורי ובפנינו, להחלטתו של בית הדין האזורי ולהשתלשלות העניינים שהתרחשה לאחר שניתנה, ובשים לב למורכבותו של הסכסוך ולמהותו של ההליך כסעד זמני, אנו מחליטים כי דין הערעור להתקבל בחלקו כך שנוסחת האיזון שנקבעה בהחלטתו של בית הדין האזורי בין ההגבלה על זכות השביתה לבין ההגבלה על פעולותיה של המדינה תתוקן, כפי שיפורט בדברינו בהמשך.
כמו כן, נחה דעתנו כי הונחה בפני בית הדין האזורי התשתית העובדתית והמשפטית המספקת טרם מתן הצו, וניתנה למדינה האפשרות להתגונן בפני הצו ולטעון טענותיה בעניין באופן מספק, לאור העובדה שמדובר בהחלטה בהליך זמני.
על כן נחה דעתנו כי אין לקבל את טענות המדינה לעניין זה, ובפני בית הדין האזורי עומד הליך עיקרי במסגרתו הוגשה הבקשה לסעדים זמניים.
סוף דבר: הערעור מתקבל בחלקו כך שנקבע כדלקמן: תוצאת הדברים היא כי במקום האמור בסעיפים 11ד ו-13ג להחלטתו של בית הדין האזורי מיום 3.4.14 – יקבע כמפורט להלן: בשלב זה, כל עוד עומד בתוקפו הצו הזמני נגד העובדים, המדינה וחברת החשמל מחויבות לנהל משא ומתן אינטנסיבי, אמיתי ובתום לב עם נציגות העובדים, באופן שלא תיווצרנה עובדות בשטח הפוגעות באופן חד צדדי ובלתי הדיר בזכויות העובדים, בתנאי עבודתם ובביטחונם התעסוקתי.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

החלטת המשיבה 2 ניתנה לאחר ארוע מיום 15.1.2014 בו התפרץ המערער ואיים,לפי הנטען, על משיב 3 המכהן כמפקח בית ספר במשרד החינוך.
על ההחלטה להשעותו הגיש המערער בקשה לצוו מניעה (סע"ש 2184-02-14).
המערער בחר להיתעלם מהוראת בית הדין האיזורי ונמנע מהגשת כתב תביעה מתוקן.
המערער ביקש כי בית הדין יורה למדינה לשלם לו את שכרו בגין החודש שבו הושעה בצרוף פצויי הלנת שכר; כי בית הדין יורה לבטל את החלטת בית הדין האיזורי בסע"ש 2184-02-14 אשר עסק בעיניין השעייתו של המערער ושנמחק בשל אי הגשת כתב תביעה מתוקן; כי מכתב ההשעיה בטל ועל כן יש להוציאו מתיקו האישי של המערער; כמו כן, ביקש המערער מבית הדין כי יקבע שבעלי התפקידים שהיו מעורבים בהליכים שקדמו למכתב הנזיפה מנועים מהפעלת סמכותם כנגדו כל עוד נמשכת חקירה משטרתית בעיניינם; כי על המדינה להוציא הצהרה כי אין אמת בידיעות העובדתיות אשר עמדו בבסיס ההחלטה להשעותו; כי משיבים 2 ו-3 יתנצלו בפניו; כי המדינה והסתדרות המורים הפרו את חובת הייצוג ההוגן; כי ייפסקו לטובתו פיצויים מכוח חוק הסכמים קבוציים ובגין עוגמת נפש.
כאמור הערעורים המונחים בפנינו הם על פסקי הדין החלקיים שניתנו על ידי בית הדין האיזורי בתביעה נגד המשיבים 2-4 ונגד משיבה 6 ועל החלטת הביניים בעיניין משיבה 5.
...
ביחס לטענות אלה נציין כי לא מצאנו מקום להתייחס לגופן של כל טענות המערער אשר העלה טענות משפטיות מן הגורן ומן היקב מבלי שהשאיר שדה משפטי לא חרוש.
אין אנו מתכוונים להתייחס לטענות אלה שכן ככלל אין ערכאת הערעור מתערבת בשיקול דעתו של בית הדין האזורי ביחס לדרכו בניהול ההליך, ולא מצאנו כי הוכחו נסיבות המצדיקות התערבות.
סוף דבר – דין הערעורים ובקשת רשות הערעור על כלל מרכיביהם להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובעים הפנו לראשונה בתצהירי עדות הראשית, לכך שבחוזר מנכ"ל של רשות המים מיום 19.1.2012 נקבע כי עד להשלמת הליכים לגיבוש כללים בענין, על ספקי המים להמנע מהפעלת הליכי הוצאה לפועל נגד נכים המוגדרים שם, לרבות נכים שנקבעה להם נכות בשיעור של 100% או יותר (נספח כ"א לתצהיר התובע).
אף בהנחה שהתובעים קיבלו התראה לפני הגשת התביעה על סכום קצוב, ואף אם הומצאה להם אזהרה לאחר הגשת התביעה על סכום קצוב ולפני ביצוע העיקולים, מקום שלא היה למי-רם כל חוזה עימם ולא היה לתובעים כל חוב כלפיה עבור התקופה הנטענת, מי-רם הגישה נגדם תביעה על סכום קצוב ללא כל עילה בדין ותוך העלאת טענות שאינן מתיישבות עם האמת, וביקשה וקיבלה צוי עיקול נגדם, על אחריותה.
סיכום ביניים – התרשלות רבתי בעניינינו, כפי שפורט לעיל, מי-רם, אף אם הוסמכה כדין בחוזה מול האגודה ליזום הליך משפטי נגד התובעים בשם האגודה, הגישה תביעה בלישכת ההוצאה לפועל כאשר (בהתאם לקביעה בין הצדדים בהליך קודם נגדה לא ערערה מי-רם), האגודה השולחת היתה מוגבלת ביחסיה מול התובעים כחברי האגודה, להגשת הליך בוררות ברשם האגודות השיתופיות.
לטענתם, התובעת היא מורה מוכרת ומוכרת בבית ספר יסודי משזה 35 שנים.
...
המסקנה היא שאם עיקול המוטל בידי לשכת ההוצאה לפועל נכנס לגדר סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע, המצאת צו עיקול בידי צד להליך משפטי, אשר מהווה "צד הננקט בקשר עם ההליך בכל שלב משלביו השונים", נכנסת גם כן לגדרו של סעיף זה. עיקול במסגרת תיק הוצאה לפועל ללא החלטת רשם הוצאה לפועל מי בלשכת ההוצאה לפועל החליט על העיקולים מושא טענות התובעים? סעיף 21 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, מסמיך את הרשם לצוות על עיקול מיטלטלין של החייב.
נזק גוף (לרבות נזק נפשי), ועוגמת נפש התובעים לא הביאו כל חוות דעת רפואית כדין בענין גרימה או החמרה של נזק גוף (לרבות נזק גוף בתחום הנפשי), ודין התביעה לפיצוי בגין נזק גוף להידחות.
לאור נסיבות ענייננו, כפי שפורטו לעיל, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע (שהוא הנכה מבין התובעים, נגדו, מעבר לכל יתר התרשלות מי-רם, אסור היה להפעיל הליכי הוצאה לפועל), בגין עוגמת נפש, סך של 25,000 ₪, ולתובעת, בגין עוגמת נפש, סך של 10,000 ₪.
כן תשלם הנתבעת לתובעים יחד ולחוד, בגין החזר חלקי של האגרה, סך של 875 ₪, וכן שכר טרחת עורך דין בסך של 5000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

1) מונחת לפניי בקשה מטעם המבקש למתן צו מניעה זמני וצו עשה זמני, אשר לפיה נתבקש בית המשפט להורות על המשיבות 1 ו-2 (להלן בהתאמה: "העיריה" ו-"הרשת") להמנע מלאסור על המבקש את הכניסה לשטח בית הספר אמי"ת השחר (להלן: "בית הספר"), להמנע מלהורות לגורם כלשהוא מטעמם להערים קשיים כלשהם על המבקש בנוגע להפעלת הקיוסק שלו בבית הספר (להלן: "הקיוסק"), להמנע מלאסור על תלמידות בית הספר לרכוש מזון מהמבקש וכן להשיב את המבקש למקום עבודתו ללא כל תנאים.
2) ממכלול החומר שהונח לפניי הוכח כי המבקש מנוע מלהפעיל קיוסק בבית הספר עוד מיום 21.3.14.
לדידן, מעולם לא נחתם הסכם בין המבקש למשיבות להפעלת קיוסק בשטח בית הספר; המבקש מעולם לא שילם דמי שכירות בגין השמוש בחשמל ומים ומעולם לא שילם ארנונה.
ראו ספרו של א' גורן, "סוגיות בסדר דין אזרחי", מהדורה עשירית, תשס"ט, פרק ל"ד, עמ' 530: "אין מקום ליתן סעד זמני אלא, ובעיקר, ככלי עזר לקיום ההליך העקרי ולהצלחת ממושו של הסעד העקרי הוא הסעד הקבוע. לפיכך, כדי לקבל סעד זמני יש צורך להגיש גם תביעה עיקרית. אין מקום ליתן צו-ביניים שאין בו כדי להבטיח את ממושו של ההליך העקרי. אין מקום ליתן צו זמני (או צו-ביניים אחר) אלא בצמוד לתובענה שהוא בא לשרת" (ההדגשה אינה במקור) 23) כאמור, בבואנו לבחון את הבקשה למתן סעד כאמור, עלינו לבחון בין השאר את סכויי התביעה.
...
בכל מקרה לא שוכנעתי כי עסקינן במצב אשר עלול להיות בלתי הפיך.
34) אשר על כן, הגעתי לכלל מסקנה כי גם רכיב זה, מאזן הנוחות - נוטה לטובת המשיבות בנסיבות הענין.
35) בשולי פרק זה, ומבלי לנקוט עמדה בנושא זה, אעיר כי נוכח הודעת העיריה בה הודיעה על נכונותה לנהל משא ומתן מול המבקש לצורך קביעת פיצוי שישולם לו וזאת בהתאם לאסמכתאות שיציג [ראו בין היתר מכתבו של היועץ המשפטי לעיריה מיום 22.4.14 ותגובת המשיבות לבקשה למתן סעדים זמניים], טוב יעשו הצדדים, בעיקר המבקש, אם ישקדו וימצו אפיק זה. סיכום 36) איפוא, הבקשה למתן צו עשה - נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1993 בעליון נפסק כדקלמן:

השופט א' ברק: המשיב 2 שימש כמנהל חטיבת הביניים בבית הספר באבו סנאן.
בסעיף 24(א)(1א) נקבע כי: "24(א) לבית-דין אזורי תהא סמכות ייחודית לידון-(1א) בתובענה שעילתה במשא ומתן לקראת כריתתו של חוזה ליצירת יחסי עובד ומעביד, בתובענה שעילתה בחוזה כאמור לפני שנוצרו יחסי עובד ומעביד או לאחר שנסתיימו יחסים כאמור, או בתובענה שעילתה בקבלת אדם לעבודה או באי קבלתו". עם הרחבת סמכותו של בית הדין לעבודה צומצמה סמכותו של בית המשפט האזרחי, וניטלו ממנו הסמכויות שהוענקו לבית הדין לעבודה.
הוגשה עתירה בעיניין זה לבית המשפט הגבוה לצדק, יהא עליו להפעיל את שיקול דעתו ולבחון, אם מן הראוי הוא שהוא ידון בעיניין, או שמא קיומו של סעד חלופי מצדיק הימנעות מדיון, תוך הפניית העותר לבית הדין לעבודה (ראה בג"צ 2513/92 חדד ואח נ' המועצה המקומית רמת השרון ואח').
אין צו להוצאות.
...
התוצאה היא איפוא, כי דין העתירה להדחות.
התוצאה היא כי העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו