לדבריהם, אף המשיבה אינה חולקת שחל איסור מוחלט לשנות את שיטת המדידה, ואין להתיר לה לעשות כן.
אף הילכת אי.בי.סי אינה יכולה לסייע למשיבה לטענת המבקשים, שכן היא בחרה לפעול בנגוד להוראות צו הארנונה בעיניין אופן חישוב חלק יחסי בשטח משותף, וכללה בשטחים המשותפים שטחים שצו הארנונה לא מתיר לגבות בגינם, ועל כן אין למנוע בירור הבקשה.
קביעה של בית המשפט לעניינים מנהליים שלפיה צו ארנונה פלוני אינו חוקי אינה בבחינת סוף פסוק, וככל שתוגש תביעה אזרחית להשבה (אישית או ייצוגית) הנסמכת על פגם שנפל באותו צו ותנותב לשופט אחר, הדבר יוביל להתדיינות כפולה באותה שאלה ממש.
על כן, לא חל החריג לכלל שנקבע בפסק דין אי.בי.סי אלא הכלל שלפיו יש לדחות בקשות לאישור תובענה ייצוגית המוגשות בגין פגם משורשר בצוי הארנונה מאז 1999.
...
"
הצדדים הודיעו בהודעה משותפת כי הוסכם בבית המשפט העליון שהתיק יושב לבית משפט זה, "על מנת שהלה יכריע בטענת המבקשים לפיה הטלת ארנונה בגין השטחים המשותפים נעשתה בניגוד ל"חוקי ההקפאה" (סעיף 1.1 לבקשה לאישור)". בהתאם להודעה זו החלטתי ביום 22.10.19 כי טענות הצדדים בנוגע לסעיף 1.1 לבקשת האישור כבר נטענו, ואם מבקשים הצדדים להוסיף טענות אודות התפתחויות בפסיקה מאז הגישו את הבקשה, התשובה והתשובה לתשובה, יגישו טיעוניהם.
גם בלי לדון בטענה של המשיבה שבסיכומיה לבית המשפט העליון לא טענה טענה חדשה אלא כפי שטענה בכתב התשובה, בכוונתי להתעלם מהטענות של המבקשים החורגות ממה שהותר להם לפי החלטתי מיום 22.10.19.
נקבע, שגם אם ההגדרה החדשה של השטחים משותפים הוסיפה חיובים נוספים, "חיובם של השטחים המשותפים בבנייני המגורים של המשיבים בארנונה נופל, אפוא, בגדר הטלת ארנונה לראשונה, ולשם כך לא נזקקה המועצה לכל אישור חיצוני כל עוד התעריף בגינם עומד במסגרת הסכומים המזעריים והמרביים שבתקנות וכל עוד לא הוחרגו שטחים אלה בצווי הארנונה עובר לשנת 1995."
על כן, אם מתקבלת טענת המבקשים שהגדרת צו הארנונה עד 1999 לא כללה את החלק היחסי בשטחים המשותפים, המסקנה היא שצו הארנונה שתק בעניין החלק היחסי בשטחים המשותפים, והארנונה הוטלה על רכיב זה לראשונה בשנת 1999, ואינה פוגעת בדיני ההקפאה.
סיכום
על פי כל האמור לעיל, המסקנה היא שהטלת הארנונה על החלק היחסי בשטחים המשותפים אינה מנוגדת לדיני ההקפאה, ועל כן הוטלה כדין.
המבקשים ישלמו למשיבה הוצאות הבקשה בסך 11,700 ₪.