המשיבות, בהתנגדותן לפירסום הכרעת הדין, משליכות את יהבן על פסיקתו של בית משפט זה בעיניין יאנוס, אך לטעמי פסק דין זה אינו תומך בעמדתן זו. בעיניין יאנוס, עמדה על הפרק שאלה אחת ויחידה, והיא, האם יש לפרסם שמות של מתלוננות בעבירות מין, לאחר שלא ניתן אמון בעדותן, ועקב כך זוכו הנאשמים – זכוי מוחלט?
שאלת פירסום הכרעת הדין כלל לא עמדה לדיון בעיניין יאנוס, וגם האסמכתא שהובאה מתיקון החקיקה בבריטניה משנת 1992, מדברת על איסור פירסום פרטיו האישיים ותצלומו של מתלונן בעבירת מין, הא ותו לא.
נקבע בעיניין יאנוס, כי למעט מקרים בחריגים, שבהם יגבר האנטרס הצבורי שבפרסום שם המתלוננת, יש להמנע מפירסום זה, וכפי שהבהיר השופט מ' חשין "אינני סבור כי פרטי זהותן של מתלוננות חיוניים הם להגשמת זכותו של הציבור לדעת, או כי תורמים הם לבקורת מערכת המשפט" (שם, בעמ' 122).
עם זאת, הוסיף וקבע השופט מ' חשין, כי הדברים אינם כה פשוטים, שכן "השיקולים המורים אל עבר ביטול צו האוסר על פירסום שמה של מתלוננת שוא, שיקולים ראויים וכבדי משקל הם. בייחוד לענייננו הוא השיקול של הרתעת מתלוננות מפני תלונות שוא".
לאחר בחינת מכלול השיקולים הצריכים לעניין, בנסיבות שהתבררו בעיניין יאנוס, נקבע לבסוף כי אין לפרסם את שמות המתלוננות.
...
בתום הדיון, הצעתי לצדדים כי יבחנו, בתוך שבוע ימים, את נוסח התקציר שהוצע על-ידי בא-כוח המערער וינסו להגיע להסכמה באשר לנוסח זה. ועוד הבעתי את תקוותי "כי תמצא הנוסחה המתאימה לפרסום תקציר הכרעת הדין, באופן שלא יביא לחשיפת זהותה ופרטיה האישיים של המתלוננת". למרבה הצער, הודיעו הצדדים, בחלוף התקופה המוקצבת, כי לא הגיעו להסכמה באשר לנוסח התקציר שיפורסם, ולפיכך אין מנוס ממתן החלטה בערעור.
כל שמבוקש הוא לפרסם את הכרעת הדין המזכה, ואומר כבר עתה, כי לא מצאתי כל ממש בהתנגדותן של המשיבות לפרסום זה. כאמור, הכלל הנקוט בידינו הוא כי יש לפרסם פסקי דין, ולא מצאתי כל טעם מבורר על שום מה יש לסטות, במקרה דנן, מכלל זה.
לפיכך, הנני מורה כי בית משפט קמא יפרסם באתר בתי המשפט את הכרעת הדין שניתנה בעניינו של המערער, במלואה, לאחר השמטת כל פרט מזהה אודות המתלוננת.
לאור האמור, דין הערעור להתקבל.