כמו כן מתבקש צו האוסר על המשיב ליצור קשר עם לקוחות, עובדים, ספקים ומתחרים של המבקשת לתקופה בת 12 חודשים.
התנאים למתן סעד זמני
שלושה תנאים נדרשים לשם מתן סעד זמני: ראשית, על מבקש הסעד להוכיח עילת תביעה רצינית המתבססת על זכות שלכאורה קנויה לו. די בראיה לכאורה, ולא נידרש שיכנוע במידה הדרושה להכרעה הסופית; שנית, על בית המשפט לשאול עצמו אם קיימים שיקולים שלא להעתר לבקשה, אם בא המבקש לבית המשפט ביושר ובניקיון כפיים, או שמא מעלים הוא עובדות חשובות מידיעת בית המשפט כדי לזכות בצו; ושלישית, על בית המשפט לבדוק את מידת הנזק העשוי להגרם לכל אחד מבעלי הדין, אם יינתן או לא יינתן הצוו, ולערוך השוואה בין הנזקים זה, ולאזן בין האנטרס של מבקש הסעד הזמני לבין הפגיעה האפשרית במשיב (רע"א 5095/93 פ.א. ארבן בע"מ נ' גבי א. ג.ר. שותפות לבניין ופיתוח, פ"ד מט (ו) 730, 736).
בפסק הדין המרכזי בעיניין הגבלת חופש העיסוק, עע (ארצי) 164/99 דן פרומר צ'ק פוינט טכנולוגיות תוכנה בע"מ נגד רדגארד בע"מ (ניתן ביום 4.6.99, להלן - פסק דין צ'ק פוינט), קבע בית הדין הארצי אימתי יוגבל חופש עסוקו של עובד:
"א. סוד מסחרי: יש להגביל את חופש העיסוק של עובד כדי למנוע ממנו מלהשתמש, שלא כדין, ב'סוד מסחרי' השייך למעסיקו הקודם. 'סודות מסחריים' מוגנים מכוח החוקים העוסקים בקניין רוחני ובעתיד אף מכוח חוק עוולות מסחריות, התשנ"ט - 1999, ס"ח 1709 (להלן: חוק עוולות מסחריות) (החוק ייכנס לתוקף ביום 29.10.1999). מכיוון שהנושא מוסדר בחקיקה, אין צורך בתניית הגבלת עיסוק על מנת לאכוף את זכויות המעסיק הקודם. בנושא זה נרחיב בהמשך.
משלא הוכח, לכאורה, כי רשימת הלקוחות הנה בגדר "סוד מסחרי", לא מצאנו כי יש להטיל צו איסור פירסום על רשימת הלקוחות או לאסור על המשיב לעבוד עם לקוחות אלה.
...
התנאים למתן סעד זמני
שלושה תנאים נדרשים לשם מתן סעד זמני: ראשית, על מבקש הסעד להוכיח עילת תביעה רצינית המתבססת על זכות שלכאורה קנויה לו. די בראיה לכאורה, ולא נדרש שכנוע במידה הדרושה להכרעה הסופית; שנית, על בית המשפט לשאול עצמו אם קיימים שיקולים שלא להיעתר לבקשה, אם בא המבקש לבית המשפט ביושר ובניקיון כפיים, או שמא מעלים הוא עובדות חשובות מידיעת בית המשפט כדי לזכות בצו; ושלישית, על בית המשפט לבדוק את מידת הנזק העשוי להיגרם לכל אחד מבעלי הדין, אם יינתן או לא יינתן הצו, ולערוך השוואה בין הנזקים זה, ולאזן בין האינטרס של מבקש הסעד הזמני לבין הפגיעה האפשרית במשיב (רע"א 5095/93 פ.א. ארבן בע"מ נ' גבי א. ג.ר. שותפות לבניין ופיתוח, פ"ד מט (ו) 730, 736).
בענייננו, לא שוכנענו, לכאורה, כי התפטרותו של המשיב פגעה בפעילותה של המבקשת או בהיקף עסקיה.
מקובלת עלינו טענת המבקשת כי התנהלות המשיב כמפורט להלן לוקה, לכאורה, בחוסר תום לב. אין זה הוגן כי עובד יפעל להקמת עסק פרטי הדומה במרכיביו או בחלקם לעסקו של המעביד, במהלך תקופת עבודתו אצלו ומבלי ליידע אותו, גם אם מדובר בתחרות בחלק קטן ביותר מעסקו של המעביד.
לסיכום - אף שהתנהלות המשיב לוקה, לכאורה, בחוסר תום לב ברי כי במכלול נסיבות המקרה לא מצאנו לנכון להגביל את חופש עיסוקו של המשיב כמבוקש (ראו בעניין דומה: ברע (ארצי) 19479/08/13 פריבירדס בע"מ נגד מיכאל לוזון, ניתן ביום 20.8.13).
לפיכך הבקשה נדחית.