מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו איסור נגד שכן במטרה למנוע השכרה לא למטרות מגורים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

פתח דבר בפניי תביעה כספית, ולמתן צו עשה ו- צו מניעה כנגד הנתבעים 1 ו- 2, אשר הקימו מבנה על המקרקעין הידועים כחלקה 125 גוש 16508 (להלן: "חלקת הנתבעים").
בתביעתם, עותרים התובעים ל-: הריסת חלק מקומה ג', הריסת קומת הגג למעט פיר המעלית וחדר המדריגות; הריסת פיר המעלית וחדר המדריגות הבולטים מעבר לקומת הגג; מניעת שימוש בקומות א', ב' ו- ג', למעט למטרת מגורים בלבד; מניעת איכלוס קומות א', ב' ו- ג', כל עוד לא ניתן "טופס 4". עוד עותרים התובעים, לחייב את הנתבעים בפצוי בגין עוגמת נפש שנגרמה להם, המוערך בסך של 200,000 ₪, בהוצאות משפט, ושכ"ט עו"ד בתוספת מע"מ כחוק.
הנתבעים 3 ו- 4 הנם עורכי דין במקצועם, השוכרים מאת הנתבעים 1 ו- 2 משרדים בקומה א' שבמבנה.
עתה עותרים התובעים למתן צו מניעה זמני האוסר על הנתבע לעשות שימוש בקומות 2 ו- 3 (שמעל קומת החניה) כמשרדים, כל עוד לא ניתן היתר לשימוש חורג בקומות אלו ממגורים למשרדים (עמ' 20 לפרוטוקול, ש' 6-7).
לא מצאתי כי בהיעדר היתר לחריגות שהיו בעת הגשת כתב התביעה נפגעה איכות חייהם של התובעים, שכן החריגות לא הוסרו מהמבנה אלא הוכשרו ע"י הועדה המקומית.
...
סוף דבר ניתן בזאת צו מניעה, כאמור בסעיף 21 לעיל.
התביעה לפיצויי כספי נדחית בזאת.
משאין חולק שבעת הגשת התביעה, אכן פעל הנתבע בניגוד להיתרי הבניה שהיו קיימים, ומאידך, בהתחשב בכך שתביעתו לפיצויי כספי נדחתה, הנני מחייב את הנתבע לשאת בהוצאות משפט ושכ"ט עוה"ד לתובעים בסכום כולל של 14,000 ₪, ואשר ישולמו תוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 18 להסכם קובע: "השוכר יהיה רשאי להשכיר את המושכר למטרת מגורים בלבד, בשלמות או בחלקו, לאדם או גוף כלשהוא אחר ... והוא בלבד ישא באחריות כתוצאה מאי קיום הוראה כלשהיא על פי ההסכם כלפי המשכיר". אין ספק כי הנתבע הפר את סעיף 18 להסכם, שכן השתמש במושכר למטרות מסחריות וכלכליות והפר את הסעיף הנ"ל. השוכר לא פעל לקבלת ההיתרים הנדרשים, הפך את דירת המגורים לעסק מסחרי ומשנודע לתובע על פעולותיו, פנה התובע לנתבע באמצעות עורכי דינו במכתבים בדרישה להפסיק את הפעילות האסורה ולעמוד בהסכם.
בהיותו של התובע חבר מועצה בערייה, הוא ביקש מהנתבע בכל לשון של בקשה, להגיע עם הערייה לעיסקת טיעון מבלי לחשוף את ההסכם, כדי למנוע הגשת אישום נגדו מכח היותו בעל המקרקעין.
בע"א 7434/10 קבוץ מגל נגד מנהל מקרקעי ישראל - מחוז חיפה (פורסם בנבו, 21.10.12), נקבע לעניין פרשנות החוזה: "נקודת המוצא לפרשנות חוזה מצויה בלשונו. לשון החוזה היא כלי הקיבול של אומד דעת הצדדים, והיא תוחמת את גבולותיו. ואולם, נקודת המוצא איננה נקודת הסיום. בצד בחינת לשון החוזה, נידרש ביהמ"ש גם לנסיבות החיצוניות לו, והכול לשם קביעת אומד דעתם הסובייקטיבי של הצדדים במועד כריתת החוזה... שני מקורות אלה - לשונו של החוזה והנסיבות החיצוניות האופפות את כריתתו - "קבילים הם... המעבר מהמקור הפנימי (לשון החוזה) למקור חצוני (הנסיבות החיצוניות) אינו מותנה בקיום תנאים מוקדמים כלשהם. לא נידרשת כל בחינה מוקדמת אם לשון החוזה היא ברור אם לאו... בבואנו לעמוד על הפרשנות הראויה שיש לתת להתקשרות חוזית, יש לבחון גם את האינטרסים, המטרות והיעדים המשותפים אשר ביקשו הצדדים להגשים - מבחינתם הסובייקטיבית - באמצעות החוזה". ההיגיון המסחרי של העסקה, כפי שעולה מלשון ההסכם ומעדותם של הנתבעים, הנו כי הוסכם כי הנתבע לא יחזיר את המצב לקדמותו ויותיר את הדירה במצבה המחולק על ההתקנות והתוספות שהתקין בה, וזאת כדי שהתובע יוכל להמשיך ולהנות מפירות חלוקת הדירה לאחר תום תקופת השכירות.
הפצוי לו זכאי התובע כפועל יוצא מהשינויים והעבודות שעשה הנתבע בדירה, במטרה לבטל את החלוקה ל-5 יחידות דיור, שינויים שבמסגרתם בוטלו חלק מהמחיצות בדירה, הושארה הדירה במצב שאינו ראוי לשימוש או למגורים, כפי שתואר בתצהיר התובע ובחוות דעת המהנדס מטעמו, כאשר גם הנתבע הודה כי הדירה היתה זקוקה לשפוץ כלשהוא כדי שניתן יהיה להשתמש בה. הגם שהנתבע לא יכול היה להשאיר את הדירה כשהיא מחולקת ל-5 יחידות דיור, כפי שהוסכם בין הצדדים שייעשה, וזאת לאור הצוו שניתן על ידי בית המשפט לעניינים מקומיים, אינני סבור כי הנתבע היה רשאי להשאיר את הנכס במצב כפי שהותיר אותו כשהוא הרוס ואינו ראוי לשימוש או למגורים.
...
מקבל אני את טענת הנתבע ולפיה צו בית המשפט לעניינים מקומיים, שניתן נגד הנתבע, חל במישור היחסים שבין הרשות לבין הנתבע וצו זה אינו חלק מהמערכת החוזית שבין התובע לנתבע, כאשר את היחסים בין התובע והנתבע יש להסדיר בהתאם למשפט האזרחי, כך שאין התובע זכאי לדרוש מהנתבע כי יחזיר לו את הדירה כשהיא מחולקת לפי ההיתר המקורי.
לאור האמור לעיל, אני קובע כי מאחר שעל הנתבע היה להחזיר לתובע את הדירה כשהיא ראויה לשימוש, חרף התנהלות שני הצדדים, הרי שבגין החזרתה למצב זה ישלם הנתבע לתובע סכום של 25,000₪ אותו אני פוסק על דרך האומדנה.
העולה מן המקובץ הוא כי אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סכום של 37,000₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

הסעד המבוקש בבקשה הוא צו מניעה זמני האוסר על הנתבעים להשכיר לאחרים את ביתם או חלק ממנו ולהרשות שימוש בו לצורך קיום פעילות מסחרית או שימוש שאינו למגורים, לרבות לשם עריכת מסיבות, אירועים ואף השכרות קצרות טווח למטרות "נופש". המחלוקת היא האם השכרת הבית בשכירות קצרת מועד של ימים בודדים או שעות ספורות - מותרת או אסורה, והאם מדובר בשימוש שהנו למטרת מגורים, אם לאו, והאם יש לתובעים מעמד לבקש צו מניעה באשר המטרדים הנטענים על ידם – מוכחשים ע"י הנתבעים, שטוענים כי במקום 4 יחידות להשכרה – וכך רכשו את הנכס.
לתובעים הצטרפו שכנים נוספים ועימם ראש ועד השכונה וכולם טוענים כי בעת שרכשו הנתבעים את הנכס מהבעלים הקודמים - חתמו הנתבעים על כתב התחייבות מול החברה לפיו הם מתחייבים בסעיף 4(ב): "לא להשתמש בחלקה או בכל חלק ממנה ולא להרשות לאחר להשתמש בחלקה או בכל חלק ממנה למטרה כלשהיא שאינה מטרת מגורים, והכל בכפוף לאמור להלן: האיסור ע"פ ס"ק זה לא יחול על שימוש, או על מתן רשות לשימוש בחלק מבניין שעל החלקה למטרת משרד או מקום עיסוק של בעל מקצועי חופשי ובילבד שבעל המקצועי החופשי האמור מתגורר בבנין באורח קבע" (להלן: "כתב התחייבות").
השמוש שעושה הנתבעת בנכס אינו נופל בגדר מגורים שכן מדובר בשכירויות קצרות טווח בדרך כלל של מספר לילות או אפילו מספר שעות למטרות נופש ובילוי.
...
זו המסקנה המתחייבת, למרות שמדובר בדירת מגורים מבחינה פונקציונלית.
תמיד ניתן יהיה לבטל את הצו הזמני ולחזור לפעילות – אם המותב שידון בתיק העיקרי יחליט כך. סיכומו של דבר – ניתן בזה צו האוסר על הנתבעים להשכיר יחידות דיור במקום עד למתן פסק דין סופי בתביעה.
בנוסף, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעים את הוצאות הבקשה ושכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ .

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

למעשה, הטענה המוחשית היחידה של ב"כ המערערים היא כי קשה לשרטט הגבול, מתי השכרה של דירה לטווח קצר תחשב השכרה למגורים, ומתי תראה כהשכרה שאינה למגורים, אלא למטרה אחרת, כגון נופש.
כאמור, ב"כ המערערים ביקש ללמוד מעמדת עריית תל אביב בעת"מ 51936-07-19 דב קנול נ' עריית תל אביב (11.8.20) כי הועדה לתיכנון ובניה במצפה רמון בודדת בעמדתה לפיה יש מקום לצוים שפוטיים על מנת למנוע השכרה למטרות נופש של דירות מגורים, במקומות שאינם מתאימים לכך.
אולם, מעבר לכך שדוקא עמדת עריית תל אביב נראית יחידאית, חשוב להדגיש כי בפרשת קנול, בית המשפט עצמו לא דן לגופה של הטענה, שכן העתירה נדחתה עקב טענות סף. מכל מקום, כל הפסיקה האחרת אליה הפנו הצדדים ראתה שימוש בדירה כדירת נופש לתיירים כשימוש שאינו שימוש למגורים, בהקשרים משפטיים שונים, לרבות ההקשר דנן.
כך, בפסק הדין של המפקחת על רישום מקרקעין בתל אביב נציגות הבית המשותף מרח' חברון 12 נ' דריי שאוזכר לעיל, נדונה השאלה בהקשר לתקנון בית משותף, כאשר דיירים בבניין קבלו נגד שכנם אשר בעת שהותו בצרפת "משכיר הנתבע את דירתו לפרקי זמן קצרים באמצעות אתרי האנטרנט 'Booking' או 'Airbnb'". נפסק שם, בין השאר על יסוד הילכת מעוז ****, כי שימוש זה אינו מתיישב עם לשון התקנון לפיה השמוש בבית יהיה ל"מגורים" בלבד, ולא ניפתח פתח לשימוש מעורב.
ניתן צו שפוטי האוסר את הפעלת וילת אירוח באופן עסקי ללא היתר במקרה בו "המשיב אינו מתגורר במקום בדרך קבע ואינו מנהל בבית את שגרת חייו. לא הוא לא הוריו ולא מי מאחיו. אין חולק כי הווילה הושכרה למגורים אירעיים לתקופות קצובות, בעיקר בסופי שבוע וחופשות למשפחות שונות למטרות בילוי ונופש" (בב"נ 44607-04-18 וועדה מקומית לתכון ובניה צפת נ' סרור (21.11.18)).
...
הטענה לפיה אין ראיות לכאורה לעבירה של המערערים נדחית, הן במישור העובדתי והן במישור המשפטי.
יתכן שהרשות תגיע למסקנה כי ניתן וראוי להתיר הפעילות למרות הקושי לשכנים, לאחר שתינתן גם לשכנים זכות טיעון בעניין זה. ייתכן גם שתחליט שלא.
הערעור נדחה.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

למרות היתחשבות המאשימה וההסכמות שהושגו במטרה למנוע סגירת הגן בעיצומה של שנת הלימודים, המשיכו הנאשמים ופתחו שנת לימודים נוספת, תוך שימוש חורג, וכך עד היום.
יפים, לעניין זה, דברי השופט ס' גובראן ברע"פ 6665/05 מריסאת נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (17.5.2006):"על העונש שנגזר על מי שמורשע בעבירות נגד חוקי התיכנון ובניה לשקף את חומרת המעשים והפגיעה בשלטון החוק ולשמש גורם הרתעה נגדו ונגד עבריינים פוטנציאלים, במטרה להפוך את ביצוע העבירות לבלתי כדאיות מבחינה כלכלית. כבר נפסק בעבר, כי בתי-המשפט מצווים לתת יד למאבק בעבירות החמורות בתחום התיכנון והבנייה, שהפכו לחזון נפרץ בימינו". הנני מצטרף לדברים נכוחים אלה.
בתו"ב 47648-10-19 מד"י נ' סקין ואח' (04.11.20) הורשעו הנאשמים במסגרת הסדר טיעון בשימוש אסור לגן ילדים בדירת מגורים בשטח של כ-200 מ"ר, ואי קיום צו. העבירות נמשכו כשנתיים, והגן ניסגר עוד בטרם ניתן גזר הדין.
בתו"ב 54734-06-18 מד"י נ' רבני (13.6.21) הורשעו הנאשמים שהם בעל המקרקעין והשוכרים, לאחר הוכחות, בבנייה ללא היתר על ידי הצבת קרוון ושימוש חורג בשטח של כ-80 מ"ר, לצורך גן ילדים.
הנאשמים טוענים כי במקרקעין מיתנהל "גן ילדים", ואף בבקשה להיתר שהוגשה מטעמם בשנת 2019, נכתב כי השמוש המבוקש הוא "לגן ילדים". אם כך הדבר, הרי השמוש המבוצע אסור באופן מובהק, שכן חוק התיכנון והבניה אינו מאפשר קיומו של גן ילדים במבנה המיועד למגורים, מה גם שמדובר בניהול עסקי (עפ"א (מרכז) 6813-08-07 נבו נ' עריית נתניה (9.7.08)).
...
לאחר כל האמור, אני קובעת כי מתחם הענישה בנוגע לעבירת השימוש כולל עונשים של קנס והתחייבות, ואילו בגין העבירות של הפרת הצו יש להטיל גם מאסר על תנאי.
גזירת הדין לאחר כל האמור, אני גוזרת את העונשים הבאים: על הנאשמות 1-2 – שני חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים מהיום, והתנאי הוא שלא יבצעו עבירות שימוש חורג או הפרת צו. על כל אחת מהנאשמות 1-2 – קנס כספי בסך 18,000 ₪, או 90 ימי מאסר תמורתו.
לפנים משורת הדין אני מורה על ביטול החלטת הביניים שבה נפסקו הוצאות על הנאשמים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו