כשנשאל, האם מדובר בכביש ללא מוצא, והתבקש להתייחס לתמונה שצרף יועץ התנועה מטעם המבקשת, השיב: "לאורך הדרך שירות הזו קיים היום רק מלון אחד, אמורים לקום עוד בתי מלון על פי תוכניות סטאטוטוריות קיימות כולל מיגרש למחנאות ונופש, מלונות של אפרידר, צריך להבין את הקונטקסט של מה שקורה פה. ברגע שמבינים שזה דרך שירות שנועדה לשרת את המלונות והצד המזרחי יש בה דרך שירות שמשרתת את בתי הקרקע על אותו כביש יקותיאל אדם ויש בה גם חניות אומנם מקבילות ולא ניצבות, אז מבינים שהכביש שנועד להעביר תנועה רבה ולא רוצים להכנס ממנו ישירות למגרשים אלא דרך דרכי השרות" (ההדגשה אינה במקור.
ובהמשך מוסיף: "יש לו כניסות ויציאות. הקצה האחרון שלו הוא ללא מוצא. אני לא יכול להיתחבר ישירות לדרך הראשית. אני מקבל צומת מאוד מוזרה" (ההדגשה אינה במקור.
בנגוד לדעת הצדדים, ואיש לשיטתו, נחה דעתי, כי אין לפנינו בררת מחדל אחת ויחידה, ואין מדובר במצב של "שחור או לבן". ואולם, בהנתן שהצדדים לא השכילו ליפתור הסיכסוך ביניהם בדרכי שלום, ומשהגיעה העת שבה על הדין לקוב ההר, סבורני - כי עניין לנו בשטח הפקעה הטעון פיצוי, וזאת מהנימוקים שיפורטו להלן:
· טענות המשיבות, בכל הנוגע להיעדר זכויות מלאות של המבקשת בשטח ההפקעה הראשון, לא הוכחו כלשהוא, ולהיפך - אלו נסתרו בחוות דעת מנומקת וסדורה, שהציגה המבקשת, ושנערכה על-ידי שמאי מומחה מטעמה, מר ברנרד גטניו.
...
כפי שנוכחנו לראות, השטח המדובר הוכשר ומשמש חניה פעילה וחיונית, ועל-כך, אף המשיבות עצמן אינן חולקות.
אין בידי לקבל הטענה, כאילו הקרקע הופקעה לצורך דרך, ושינוי בייעודה - כזה אשר אין חולק, שנושא בחובו חובת תשלום פיצויים - הוא הוא - הפוטר את המשיבות מלעשות כן, בהנמקה, המנוגדת לשכל הישר, כאילו שינוי הייעוד פועל לחובת הנפקע, ובכוחו לנשלו מזכויותיו בקרקע, ללא תמורה.
מכל המקובץ לעיל, ובנתון להערות ולסייגים בתיק 49076-1214, מתקבלות תביעות המבקשת, לתשלום פיצויי הפקעה, בגין שלוש חלקות הקרקע, נשוא התיקים 40196-10-14, 49076-12-14 ו- 47859-01-15.