בפנינו תביעה שהגישו כנגד הנתבעת לתשלום פצויי פיטורים וזכויות סוציאליות נוספות, ותביעה שכנגד שהגישה הנתבעת כנגדם וכנגד מעסיקתם הנוכחית, בטענה שהיא זכאית לפצוי על הפרת היתחייבותם שלא להתחרות בה בסמוך לאחר סיום עבודתם, וכן לפצוי בגין גזל נטען של סודות מסחריים.
על כך נשיב ונאמר שאנו מקבלים את נקודת המוצא לפיה בדרך כלל נכון וטוב יעשה עובד העוזב מעסיק כדי לפתוח עסק מתחרה או לעבוד לעבוד אצל מתחרה, אם ישתף את מעסיקו בכוונותיו.
באשר לכרמקס, גם שם הופנו החוקרים לרואת החשבון של החברה, שהסבירה שחברתם עבדה מול רן ולנה עת אלה הועסקו בחברה אחרת, כאשר לאחר פרישתם והקמת חברת אפסייד בחודש ינואר הם החליטו לאור המענה המקצועו אותו הם קיבלו מהשניים לעבור איתם לחברה החדשה אותה הם הקימה.
...
שכן מנגד, אני סבור כי הגבלת העובדים מליצור קשר עם כלל לקוחות המבקשת (שלטענת המבקשת מדובר במאות רבות) לתקופה של 12 חודשים, כפי שהוגבלו במסגרת הסכמי העסקתם, היא הגבלה קשה מדי הפוגעת בחופש העיסוק של העובדים יתר על המידה, בטח ובטח עת עסקינן במתן סעד ארעי בלבד.
לאור עדות משכנעת זו, אין בידינו לקבוע ששמואל ואח' הפרו את הצו בספקם שירותים לכרמס במהלך החודשים שבהם הצו היה בתוקף.
משהוצאו המכתבים מהתיק, ונוכח ההתייחסות הדלה ביותר לעניין הפרת הצו בתצהירו המשלים של רן, וחרף הסבריו בעניין זה (עמ' 182 ש' 1 ואילך) הגענו למסקנה העובדתית, אף שזו אינה נקיה מספקות, ששמואל ואח' הפרו את הצו השיפוטי ביחד לכרמקס, דהיינו שהם המשיכו לעבוד עם חברת כרמקס בתקופה שבה היה הצו בתוקף.
מכל מקום, בנסיבות אלה, משהוכחה הפרת הצו השיפוטי, ולו רק ביחס ללקוח אחד, צודקת אופקים בטענה שהיא זכאית לפיצוי על כך. לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, את החומרה שבעצם הפרת הצו מצד אחד, ואת העובדה שאופקים לא הוכיחה כל נזק שנגרם לה עקב ההפרה מצד שני, כמו גם את גובה הפיצויים שנפסק במקרים כדוגמת זה בפרשות אחרות (למשל: עע 1688-11-11 הארה תוכניות העשרה בע"מ נ' פיין (4.12.14); תעא 1228/10 ניב ביטחון נ' לוי (23.1.13, מותב בראשות כב' השופטת עידית איצקוביץ); סעש 40519-04-14 אמסלם תיירות ונופש נ' שרפוב (8.11.15, מותב בראשות כב' השופטת ד"ר אריאלה גילצר כץ) הגענו לכלל מסקנה שנכון יהיה לחייב את שמואל ואח' לשלם לאופקים, ביחד ולחוד, סך של 25,000 ₪ כפיצוי ללא הוכחת נזק בגין כך.
סוף דבר
תביעת רן ולאנה כנגד אופקים נדחית ברובה הגדול.
תביעת אופקים נ' שמואל ואח' נדחית ברובה הגדול.