מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פשיטת רגל של עסק שירותי ליווי

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בע"א 6416/01 בנבנישתי נגד הכונ"ר, פ"ד נז(4) 197 מדובר היה בזוג שיצר את חובותיו בניהול עסק של שירותי לווי.
בשל הפגם המוסרי בבצוע עבירה של ניהול עסק למטרת זנות, היותה של העבירה עבירה נמשכת, והפגיעה הקשה בתקנת הציבור, דחה בית המשט העליון את העירעור ולחייב לא ניתנה הגנת פקודת פשיטת הרגל.
לאחרונה, ניתנה החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב (כב' השופטת א' לושי-עבודי) בפש"ר 42743-02-15 (ושני תיקים נוספים) מושייב נגד מגל ואח' (פורסם בנבו – 20/5/16), שם החליט בית המשפט על ביטול הליכי פשיטת הרגל של שלושה חייבים.
...
בית המשפט העליון קבע כי היותו של המעשה לא חוקי, לא בהכרח מוביל למסקנה שאין להכריז על חייב פושט רגל.
ביישמו את הכלים שנקבעו בפסקי הדין השונים של בית המשפט העליון, נעתר בית המשפט והורה על מתן הפטר לחייבת, לרבות לגבי החובות שנולדו בעבירה כאמור.
לאור כל האמור לעיל, אני מוצא לנכון לקבל את הבקשה ולהורות על ביטול צו הכינוס, ביטול הליכי פשיטת הרגל ודחיית בקשתו של החייב להיות מוכרז כפושט רגל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

הכונ"ר סבור שאין להחריג את החוב של הנושה וכי ככל שהחייב יקבל בעתיד הפטר, הרי יש לקבוע כי הוא יחול גם על חוב זה. הכונ"ר סבור שיש להמשיך הליכי פשיטת הרגל של החייב.
בע"א 6416/01 בנבנישתי נגד הכונ"ר (פורסם בנבו) מדובר היה בזוג שיצר את חובותיו בניהול עסק של שירותי לווי.
...
אני מקבל את טענת ב"כ הנושה, לפיה, בבוא בית המשפט לבחון את הצעתו של החייב להפטר, עליו להביא בחשבון את נסיבות יצירת החוב – מעשה אלימות קשה ואכזרי של דקירות בלב, אשר הותיר אצל הנושה נכות גופנית.
אין לאפשר לחייב צעיר זה לצאת פטור בלא כלום כמעט, גם אם הוא שילם את חובו לחברה במישור הפלילי.
סבור אני כי גישה שונה מזו, יהיה בה משום המעטה יתרה מנסיבות יצירתו של החוב העיקרי מכלל החובות שחייב החייב לנושיו.
מתן הפטר בתנאים שמבקש החייב, יהיה משום הענקת "מתנה" לחייב, בבחינת "יוצא חוטא נשכר". לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה להפטר.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, במספר מקרים בפסיקתו של בית משפט זה נדונו ערעוריהם של חייבים, אשר בקשותיהם למתן צו כנוס והכרזה על פשיטת רגל נדחו כבר בשלב הראשוני של מתן צו הכנוס, בגין חוסר תום לב: (א) בעיניין בנבנישתי נדחה ערעורם של החייבים על פסק דינו של בית המשפט המחוזי ליתן להם צו כנוס, בו נקבע כי לאור העובדה שחובותיהם נוצרו מעיסוק בלתי חוקי (עסק לשירותי לווי) אין מקום ליתן להם צו כנוס.
יחד עם זאת, קבע הנשיא (כתוארו אז) א' ברק שם כי אין די בכך שמדובר בחובות שנוצרו בקשר לניהולו של עסק בלתי חוקי כדי לשלול את הכניסה להליך פשיטת רגל, אלא יש להראות שהחובות נוצרו בקשר לניהולו של עסק בלתי חוקי הנוגד באופן מהותי את תקנת הציבור [ראו שם בעמ' 208-206].
...
לפיכך נקבע כי "אין צורך לעכב את המשך ההליכים בתיק האיחוד ולהוציא כספי ציבור בכלל (על ידי הטלת מטלות על הכנ"ר) או את כספי כלל הנושים (על ידי מינוי בעל תפקיד שיעסוק בכך) בבדיקות ארוכות שבסופו של דבר אנו יודעים מראש את התוצאה גם אם לא את כל הפרטים". טענות המערער לטענת המערער, בית המשפט שגה בקובעו שהמערער ייוותר בהליכי הוצאה לפועל ולא יוכל להתחיל בהליכי פשיטת רגל.
לפיכך, סבורני כי יש להיצמד למתווה שהגדיר המחוקק ואשר כולל בדיקה מסודרת ומעמיקה של שאלת תום ליבו של החייב על ידי הכנ"ר (או מי מטעמו) בפרק הזמן שנקבע בפקודת פשיטת הרגל בין מועד מתן צו הכינוס לבין מועד הדיון בבקשת ההכרזה (כאמור, סעיף 18א לפקודת פשיטת הרגל קובע כי פרק זמן זה יארך כשישה חודשים לפחות).
בנקודה זו מקובלת עלי טענת הכנ"ר כי חוסר תום הלב מצד המערער בשלב יצירת החובות אינו צריך להשפיע על ההחלטה אם ליתן צו כינוס אך עשוי להשפיע על הכרעת בית המשפט במועד הדיון בבקשת ההכרזה או בשאלה שמתעוררת בשלב מאוחר יותר בהליך והיא שאלת ההפטר והאם חובות אלו ייכללו בהפטר שיינתן לחייב (אם בכלל) או יוחרגו ממנו.
סוף דבר; הערעור מתקבל ופסק דינו של בית המשפט המחוזי מבוטל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

הם טוענים בערעורים, ראשית, שהרשם טעה בכך שאימץ את עמדת כונס הנכסים הרישמי לגבי דרך יצירת החובות בלי לאפשר להם לסתור עמדה זאת ולהוכיח כי החובות אכן נובעים מעסקי המסחר של המערער; ושנית, שגם אם החובות היו נוצרים, כטענת כונס הנכסים הרישמי, מעיסוק במתן שירותי לווי, עדיין אין בכך כדי לשלול את תחולת דיני פשיטת הרגל על חובות אלה.
...
במצב כזה, כאשר כונס הנכסים הרשמי נזקק להגן על ההחלטות של בית המשפט המחוזי על יסוד טענות (עובדתיות) שלא נטענו בפני בית המשפט, ובית המשפט לא קבע כל ממצא לגביהן, אין בידי לשלול את סיכויי הערעורים.
יחד עם זאת, בהתחשב בסיכויי הערעורים ובהסכמה שניתנה על ידי כונס הנכסים הרשמי בפני בית המשפט המחוזי לעיכוב ההליכים עד להכרעה בערעורים, נראה לי כי ראוי, ולו לפנים משורת הדין, שההליכים נגד המערערים יעוכבו גם על ידי בית משפט זה למשך תקופה קצרה, בתנאי שהדיון בערעורים עצמם יוקדם ויתקיים במהלך תקופה זאת.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2003 בעליון נפסק כדקלמן:

הוא קבע כי "חובות המבקש הנם חובות משותפים עם גרושתו ונוצרו בשנים 1989-2000 מניהול עסק לשירותי לווי. מאחר והחובות נוצרו מעיסוק בלתי חוקי אין סיכוי שינתן צו פשיטת רגל בגינם. לפיכך אין טעם ותכלית במתן צו הכנוס ועיכוב ההליכים". בית המשפט המחוזי (הרשם השופט עודד גרשון) קיבל את עמדת הכנ"ר ודחה (ביום 21.5.2000) את בקשות המערערים מטעמי הכנ"ר. על החלטה זו הוגשו ערעורים לבית משפט זה (ע"א 4276/00 וע"א 4273/00).
מגמה זו של אי היתחשבות במקור החוב לשם תחולת דיני פשיטת הרגל על החייב מובילה למסקנה כי רק במקרים מיוחדים – העולים כדי פגיעה מהותית בתקנת הציבור – מוצדק לשלול את תחולת הפקודה על חייב אך בשל יצירת החובות במהלך נהולו של עסק בלתי חוקי.
...
בנסיבות אלו, נחה דעתנו כי המדובר באי חוקיות העולה כדי פגיעה מהותית בתקנת הציבור.
מטעם זה, לא מצאנו עילה להתערבותנו במסקנתו של בית המשפט המחוזי לפיה אין המערערים זכאים לחסות תחת כנפי פקודת פשיטת הרגל.
אשר על כן, נחה דעתנו כי דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו