קריסת חברת "מרכז דלתות" נגרמה בשל מלחמת לבנון השנייה ובלא שהייתה לחייב ולאישתו שליטה על כך. הקמת החברות לאחר מכן נעשתה בתום לב, במטרה לשקם את המצב הכלכלי אליו נקלע החייב.
קביעות עובדתיות אלה, אשר נקבעו נגד החייב לאחר ניהול הליך משפטי בו הישתתף החייב כנתבע, אכן מבססות את המסקנה בדבר חוסר תום לבו ביצירת חובותיו כלפי נושה זה. יחד עם זאת, בשים לב לכך ששאר פסקי הדין, כאמור, אינם מבססים בשלב זה מסקנה כזו ובהיתחשב בכך שאין מדובר בחוסר חוקיות מהותי הנוגד את תקנת הציבור, וכן בהיתחשב באנטרס השקום של החייב, בחלוף הזמן, סבורני כי אין בפסק דין זה כדי להצדיק נקיטה בסעד הדראסטי של ביטול הליך פשיטת הרגל בכללותו.
...
בנסיבות אלה, סבורני כי אין מקום להחיל קביעות עובדתיות אלה על החייב ולבטל את ההליך בשל כך. אין בכך כדי לגרוע מסמכות המנהלת המיוחדת להעמיק חקירתה בכל הנוגע להתנהלות החייב בעניין זה, אולם כל עוד מבוססת מסקנתה על פסק הדין בלבד, ומקום בו כאמור החייב לה נתבע באותו הליך ופסק הדין לא ניתן נגדו, אין הדבר מצדיק את ביטול ההליך בשלב זה.
בעניין שירי אביר - דובר בתביעה שהוגשה נגד חברת חום קור ונגד החייב, במסגרתה טענה התובעת כי בינה ובין החייב התנהלה בשנת 2008 מערכת יחסים זוגית, במהלכה היא הלוותה לו, בהזדמנויות שונות, סכומי כסף המגיעים לסך של כ- 180,000₪, שלא הושבו לה, וזאת תוך הצגת מצג שווא ותרמית.
קביעות עובדתיות אלה, אשר נקבעו נגד החייב לאחר ניהול הליך משפטי בו השתתף החייב כנתבע, אכן מבססות את המסקנה בדבר חוסר תום לבו ביצירת חובותיו כלפי נושה זה. יחד עם זאת, בשים לב לכך ששאר פסקי הדין, כאמור, אינם מבססים בשלב זה מסקנה כזו ובהתחשב בכך שאין מדובר בחוסר חוקיות מהותי הנוגד את תקנת הציבור, וכן בהתחשב באינטרס השיקום של החייב, בחלוף הזמן, סבורני כי אין בפסק דין זה כדי להצדיק נקיטה בסעד הדרסטי של ביטול הליך פשיטת הרגל בכללותו.