בבדיקה נימצאו ליקויים חמורים כגון שברים בשילדה, סימני הלחמה לא מקורית, שינויים שבוצעו שאינם עומדים בתקנות, ועוד.
הוא אישר כי לא לקח את הכלי לבדיקה: "קודם כל אני לא מחויב לקחת את הרכב לבדיקה. יש לי הקלטה של הבן אדם שאומר שהרכב במצב מעולה. מותר לבן אדם להאמין בבן אדם אחר". ההקלטה לא הושמעה, אך אין הדבר מעלה או מוריד, משום שאין חולק כי לפי דברי הנתבע, הכלי היה במצב מצוין (כרשום במודעה ב"יד-2" וכנטען בכתב ההגנה).
לשיטתו: "רק כשנכנסים לקרביים של הרכב הזה מבינים את הבעיות".
התובע 1 העיד כי הגיע לבצוע העסקה יום לאחר ניתוח לב, ולשיטתו: "זה היה מקח טעות, האמנתי לו לכל מילה...הוא הטעיה אותי במכוון ואני רוצה ביטול עסקה". התובע 1 הוסיף כי לאחר ששמעו את הנתבע, שהציג עצמו כקצין בטיחות אמין, הסתפקו בהנעת הרכב ובבדיקתו הויזואלית.
אצטט את דברי חברי, כב' השופט אלעד טל בת"א 39447-09-17:
"נטל השיכנוע הוא "החובה העיקרית במשפט" כאשר אי-עמידה בנטל פירושה דחיית טענותיו של מי שהנטל מוטל עליו" (רע"א 3646/98 כ.ו.ע. לבנין בע"מ נ' מנהל מס ערך מוסף, פ"ד נז(4) 891, 897), כאשר: "... התשובה אם הנטל הורם או לא... טעונה הערכת הראיות של התובע מבחינת מהימנותן ומשקלן ובהיתחשב עם הראיות הנגדיות שהביא הנתבע (אם הביא) לעניין זה" (ע"א 941/05 אגודת הכורמים נ' חברת הכרם, פ"ד סא(3) 350).
...
הכרעה
לאחר שבחנתי את כתבי הטענות ואת הנספחים שצורפו, עיינתי בחוות דעת השמאי ובהצעת המחיר וכן בתמונות הכלי, ולאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
המסקנה העולה מהאמור לעיל היא שאין מקום לקבוע כי הכלי היה תקול טרם מכירתו וכי הנתבע ידע על כך, באופן המחייב אותו להסכים לביטול העסקה ולהחשבת מלוא התמורה, מה גם שהצעתו זו, שלא הוכחשה ע"י התובעים, נפלה על אוזניים ערלות.
למרות האמור, מתוך עדותו של הנתבע עצמו, כי הסכים להשתתף בעלות תיקון הכלי, הסכמה שהובעה פעמיים במהלך הדיון, ומתוך שטענת התובעים ביחס לבעיה בדוד הובעה על ידם כבר בזמן בדיקת הכלי (ולשיטת התובע 2 הנתבע סבר כי מדובר בבוץ), וביום המחרת, ובשים לב לעלות התיקון לפי הצעת המחיר שקיבל הנתבע, באופן השוואתי להצעת המחיר שקבע שמאי התובעים, אני מחליטה לחייב את הנתבע להחזיר לתובעים סכום של 4,000 ₪, מתוך הסכום ששולם לו עבורו.